• You are currently viewing Aidalla turvallinen piha

  Aidalla turvallinen piha

  * Tuote saatu: Kruunuaita

  Aidalla turvallinen piha

  Olen kirjoitellut aiemminkin meidän remontti- ja pihaprojekteista. Monenlaista on tehty ja monenlaista on tekemättä. Yksi murheenkryyni on ollut piha, joka saatiin nurmikon osalta kuntoon mutta aidan osalta ei. Meidän pihassa viipottaa koiria ja lapsia, toisinaan ankkoja ja kanojakin. Omaisuudenkin suhteen aidattu piha on satsaus, sillä aidatulle pihalle on huomattavasti suurempi kynnys poiketa varkaisiin tai tihutöihin. Tonttiamme kiertää muutoin verkkoaita, mutta tietä vasten aitaa ei ollut, ja ruma verkkoaita ei todellakaan houkuttanut. Puskissa ja metsänrajassa verkkoaitaa ei juurikaan edes näy, kun taas tässä osassa pihaa aita on isosti esillä.

  Puuaidan tekemisessä on kuitenkin melkoinen vähti, ainakin kun sen haluaisi niin jämäkäksi kuin myös kauniiksi. Piiitkällisen tutustumisen jälkeen totesin, että ehdottomasti paras valikoima ja hyvät toimitusajat löytyivät Kruunuaidalta. Heidän valikoimastaan löytyy siis erilaisia aitaelementtejä.  Malleja oli mieletön määrä, eli uskoisin jokaisen löytävän sieltä omanlaisensa. Me haluttiin omaan pihaan melko perinteinen malli – valkoinen Suvi-lauta-aita. Yhden elementin kooksi ilmoitettiin 80x200cm, ja toimitukseen luvattiin sisältyvän 100×100 tolpat, tolpan hatut sekä teräsmaajalat. Koko paketti siis! Toimitus tapahtui tismalleen sovittuna ajankohtana, ja vilkaisu paketin sisään vahvisti, että Kruunuaidalla tehdään tarkkaa työtä. Mukana olivat kaikki luvatut tarvikkeet sekä materiaalit, ja lauta-aidan laatu oli aivan priimaa.

  Mun mies on ehkä maailman skeptisin ihminen, mitä tulee elementteihin.

  Hän työskentelee itse rakennusalalla, mikä ehkä selittää osakseen tätä suunnatonta skeptisyyttä ja kyynisyyttä asian suhteen. Mies oli siis varma, että toimituksesta puuttuu jotain tai elementit ovat huonolaatuisia. Itse en ollut vastaaviin kokemuksiin Kruunuaidan suhteen missään palautekeskusteluissa törmännyt, vaan toimitusaikaa, sisältöä ja laatua kehuttiin kaikissa – ja kehumaan pääsimme mekin. Mun mies oli siis erittäin iloisesti yllättynyt, kun alkoi asentamaan aitaa. Tällainen hauska sattuma ehkä kuvaa sen tapahtuman nopeutta: Juuri kun aloitimme elementtien asentamista, naapurit kävelivät pihamme ohi ja lähtivät lenkille. Kun he tulivat reilua tuntia myöhemmin takaisin, aita oli jo miltei valmis, ja he tietenkin ihan ihmeissään. Asennukseen ei myöskään tarvittu mitään erikoisia työkaluja tai erityistaitoja, vaan uskoisin että sen asentaminen onnistuu keneltä tahansa.

  Aita oli myös helppo asentaa porrastaen loivasti nousevalle tontille.

  Siitä huolimatta että aidan sai asennettua nopeasti, se ei ole mikään rimpula. Pojilta on ehdottomasti kielletty mm. aidan yli kiipeily, mutta kun silmä välttää niin sinne mennään – eikä aita ole ollut moksiskaan. Nyt turvallinen piha on aiempaakin kovemmassa käytössä, ja mulla on ainakin vähän levollisempi mieli.

   

  Vastaa