• You are currently viewing Arjen luksusta

  Arjen luksusta

  Yhteistyössä ravintola Buena Vista.

  Arjen luksusta – irtiotto ystävien kanssa

  Kaikkihan sen tietää, miten hektistä lapsiperhe-elämä toisinaan on. Tai no, oikeastaan aina. Kun perhe on kasvanut siihen vaiheeseen että kaikki lapset käyvät kavereilla, kaverit käyvät teillä, on harrastuksia, kerhoja, yökyläilyä, synttäreitä, hammaslääkäreitä, kyydityksiä ja vanhemmilla työt sekä koti hoidettavana, on arki melkoinen sirkus ja välillä pikkuisen uuvuttavaakin. Koko viikonloppu kavereiden kanssa tai äkkilähtö lämpimään ihan vaan aikuisten kesken houkuttaisi, mutta aika harvoin sellaiseen on mahdollisuutta. Jos koskaan. Enkä itse ehkä kaipaa niinkään sellaista, vaan enemmänkin arjen luksusta – sellaisia lyhyitä ihania irtiottoja, jolloin saa irtaantua muutaman tunnin ajaksi niistä omista velvollisuuksista, kuten esimerkiksi ruoanlaitosta. Niiden järjestäminenkin on suhteellisen iisiä, tai ainakin me ollaan surutta käytetty ulkopuolista lastenhoitajaa. On ihanaa kun ei tarvii roudata lapsia mihinkään, vaan tuttu hoitaja tulee kotiin ja me saadaan lähteä hetkeksi vapaalle.

  Meidän vakkarimesta on ravintola Buena Vista, joka sijaitsee siis Raumalla, aivan kanaalin varrella.

  Täällä vierailtiin viimeksi pari viikkoa sitten, jolloin hurahti monen monta iloista tuntia hyvän ruoan sekä juoman parissa. Lähtökohtaisesti haluaisinkin aika liputtaa paikallisia yrittäjiä, mutta tämän kohdalla kertoimet ovat vielä kovemmat. Niin monet ravintolapettymykset on nähty näiden 31 eletyn vuoden aikana – kehno ruoka tai huono palvelu ehkä kärkikastissa. Vistassa ei tarvitse hötkyillä kumpaakaan, sillä se yllättää poikkeuksetta positiivisesti. Meidän tarpeisiin Vista on vuosien varrella vastannut aina, ja musta tuntuu että heillä onkin kyky huomioida asiakkaat tosi laajasti. Ravintolasta löytyy siis viihtyisä leikkinurkka perheen pienimmille – mutta se on asemoitu niin, että ilman lapsia tulevat ruokailijat voivat mennä toiseen päähän. Tämä on mukava yksityiskohta. Vista sopii siis niin työlounaisiin, perheillallisiin kuin ystävien illanviettoonkin. Ollaanpa muuten heidän kabinetissaan vietetty kahdet polttarit, yhdet synttärit sekä yhdet vauvakutsut.

  Itse olen työnkin puolesta tehdyissä tapaamisissa usein vienyt vieraani Vistaan, koska valikoima on ilahduttavan laaja. Ruokaa löytyy siis moneen makuun – perinteisempää, erikoisempaa, lihaisaa sekä kasvisruokaa. Lapsille on mahdollista tilata ainakin oman käsitykseni mukaan mikä tahansa annos puolikkaana, vaikka toki heille on myös erikseen tehty oma lastenlista.

  Tiivistettynä: jos et ole käynyt, suosittelen, et tule pettymään. Jos taas olet käynyt, tiedät mistä puhun.

  Vastaa