• You are currently viewing Olen aika paska vegaani

  Olen aika paska vegaani

  Olen aika paska vegaani. Blogiani lukeneet tietävät, että aloin vegaaniksi marraskuussa 2019. Vegaani elämäni alkoi hienosti, olin tosi yllättynyt, että pystyin oikeasti elämään täysin vegaanisti. Olihan siinä hommaa opetella missä kaikessa oli eläinperäisiä aineita, mutta pikkuhiljaa ne alkoi muistamaan jo ulkoa.

  Pari-kolme kuukautta olin onnistuneesti täysin vegaani. Sen jälkeen aloin lipsumaan kyläillessä. Huomasin vegaanisuuteni aiheuttavan päänvaivaa kyläpaikan emännälle ja isännälle, enkä halunnut olla vaivaksi. Aloin käyttämään siis kylässä ollessani satunnaisesti maitotuotteita ja hyvin hyvin harvoin kananmunaa esimerkiksi leivonnaisissa.

  vegaani

  Läskiksi meni, mutta jotain hyvää kuitenkin

  Nyt on mennyt 8kk ja läskiksi se meni. En voi enää sanoa olevani vegaani, sillä kotonakin salaatissani komeilee välillä fetajuustoa tai leipäjuustoa. Vähän harmittaa ja hävettää. Olen ihan tosi paska vegaani.

  Uskon, että korona-aika oli pahin kompastuskiveni. Talous meni tiukille ja monen ruuan tekeminen kotiin meni mahdottomaksi. Meillä oli lihansyöjä, kasvisyöjä ja vegaani talossa, teimme usein kolmea eri ruokaa. Se ei toiminut tiukan budjetin kanssa, joten helpointa oli joustaa omassa vegaanisuudessani.

  Lue: Rakkautta ensisilmäyksellä. Kyllä, se on olemassa

  Sille tielle sitten jäin. Yksi syy on varmasti on se, että en ole löytänyt hyviä vegaanisia juustoja ja erityisesti siksi maitotuotteista lopullinen luopuminen on ollut tosi vaikeaa. En kertakaikkiaan löydä mistään hyvää salaattijuustoa vegaanisena tai leivän päälle juustoviipaletta. Tai edes mitään vastaavaa.

  Mutta on tässä kuitenkin askel eteenpäin menty, ei pitäisi soimata itseäni. Olen 99% vegaani. En käytä maitotuotteita oikeastaan, kuin juustoissa, enkä niissäkään päivittäin. Maidon, kerman. voin ja jogurtin korvaan kasviperäisillä tuotteilla täysin. Herkut pystyy nauttimaan täysin vegaanisesti. Kananmunia en käytä, koska ne ällöttää ja kalankin olen jättänyt pysyvästi pois. Eli loppujen lopuksi menee ihan ok, jos ei täydellisesti.

  Mikähän minun “tittelini” kasvisyöjien meriiteissä nyt sitten on? Olenko kasvisyöjä? Vai mikä? Vegaani harjoittelija?

  vegan

   

  Rohkeasti kokeilemaan

  Pakko silti rohkaista jokaista rohkeasti kokeilemaan vegaanisuutta. Minä ainakin voin super hyvin, kun olin vegaani. Suoritustehoni urheillessa nousi esimerkiksi ihan selvästi.

  Vinkkinä niille, jotka lähteävät kokeilemaan vegaanista elämää, on pakko kertoa Vegaaniskannerista, se oli mahtava löytö. Se on siis puhelinsovellus, jolla voit skannata viivakoodit tuotteista kaupassa ja se kertoo heti onko tuote vegaaninen. Tai jos ei ole, niin miksi ei ole. Tästä skannerista on ollut minulle (ja miehelleni, joka minulle ostoksia on tehnyt,) paljon iloa. Ja on edelleen.

  Olen ihan varma, että ryhdyn vielä joskus uudestaan täysin vegaaniksi, toivottavasti sitten pysyvästi. Tämä asia vain odottaa selvästi sopivampaa aikaa. Siihen asti olen niin vegaani, kuin näissä olosuhteissa pystyn ja jaksan. Sekin on tyhjää parempi, eikö?

  Kommentit

  1. Aa

   Olet lakto-ovo vegetaristi. Et vegaani. Se että syö yhden juustopalan kuussa tekee jo sen ettet ole enää vegaani

   1. Jonna

    Juu niinhän se tekee, en ole siis enää. Olin hetken. Mutta onneksi en ole titteleiden päälle 🙂 olen koko ajan sanonut olevani kasvissyöjä.

  Vastaa