• You are currently viewing Viikonloppuna -poika kaksi kertaa leikkaukseen ja nolla leikkausta

  Viikonloppuna -poika kaksi kertaa leikkaukseen ja nolla leikkausta

  Oli sen verta vauhdikas viikonloppu, että parempi vähän avata tänne teillekin. Meillä esikoinen lähti kaksi kertaa leikkaukseen viime viikolla ja tuli kaksi kertaa kotiin, ilman leikattua kättä.

  Mites nyt näin?

  Juttuhan lähti siitä, kun esikoiseni teloi kätensä skeitatessaan yli viikko sitten. Käsi meni katki kahdesta kohdasta ja murtui yhdestä. Kirjoitin siitä blogiini aikaisemmin.

  Viikonlopunna lähdettiin kaksi kertaa leikkaukseen

  Kävimme viime viikon tiistaina Ossianin kanssa Hyvinkäällä tarkstamassa kipsatun käden tilanteen. Yksi kohta oli valitettavasti vääntynyt uudestaan vinoon ja käsi koitettiin toistamiseen vääntää paikalleen (eli reponoida). Kipsi poistettiin, kättä vedettiin ja laitettiin uusi kipsi.

  No perjantaina istuttiin aamupalapöydässä poikien ja kummityttöni kanssa, kun puhelin yllättäen soi. Lääkäri Hyvinkäältä soitti, että nyt tänään pitäisi lähteä Helsinkiin Uuteen Lastensairaalaan leikkaukseen. Tosin mitään aikaa ei antanut, mutta Helsingin päädyssä tämä ohje oli lääkärille annettu.

  puhelu aamupalapöytään
  Aamupalalla kummityön kanssa

  Voin sanoa, että ei paljoa naurattanut perjantaina lähteä aamupalapöydässä selvittämään, miten poika saadaan sairaalaan, kun kotona on 4 omaa lasta ja yksi lainalapsi ja vain toinen vanhempi kotona.

  Sinne mentiin sitten, mutta turhaan.

  Lääkäreillä ei ollutkaan aikaa leikata Ossiania. Huvittavinta oli, että Ossianille annettiin kourallinen kipukääkettä tyhjään vatsaan, vaikka käteen ei edes sattunut missään vaiheessa. Ilmeisemmin tämä liittyi jotenkin tulevaan nukutukseen ja/tai leikkaukseen? Leikkaukseen ei kuitenkaan menty, eikä poikaa nukutettu. Turhat kipulääkkeet sattuivat poikaa vatsassa koko loppu päivän. Sairaalassa meni 5 tuntia ja mitään ei tehty. Huoh.

  Meitä käskettiin tulla lauantaina uudestaan, kun lääkäreillä on paremmin aikaa leikkaukseen.

  Uusi yritys lauantaina

  Lauantai oli uusi soppa, mukana kasa lapsia kohti Lastensairaalaa. Lapset piti jättää aulaan, koska koronan vuoksi osastoille ei saanut viedä sisaruksia. Tällä kertaa Ossian jäi osastolle ja hänet nukutettiin. Kättä ei kuitenkaan taaskaan leikattu, vaan se vedettiin kolmannen kerran paikalleen ja kipsattiin paremmin.

  Ja huomenna tiistaina mennään taas… katsotaan, mitä tällä kertaa tapahtuu.

  Melkoista juoksemista on. Pakko miettiä myös sitä, että tämän tyylinen edestakaisin heittely ei ole kovin kustannustehokasta. Valtiolla palaa hurjasti ylimääräistä rahaa, mikäli nämä jutut hoidetaan kaikkien kohdalla näin sekavasti.

  Lue myös: 8 tavaraa, jotka löytyvät poikien äitien kotoa

  Yhden viikon aikana kolme pitkää päivää sairaalassa (yksi Hyvinkäällä ja kaksi Helsingissä) ja yhtäkään leikkausta ei ole tehty, joten itse leikkauskin saattaa olla vielä edessä…aikamoista.

  Aurinkoinen ja ihana viikonloppu kuitenkin

  Näistä käänteistä huolimatta, tai ehkä niistä johtuen, meillä oli kuitenkin ihan kiva viikonloppu. Perjantaina turhan lääkärireissun jälkeen jäimme nuorison kanssa Helsinkiin viettämään aikaa. Minä, Ossian ja kummityttöni. Kävimme kummitytön kanssa laittamassa ekaa kertaa ikinä geelilakkauksen kynsiin, nautimme maukkaan ruuan ravintolassa ja istuimme ilta-auringossa limppareiden kanssa.

  geelilakkaus

  nuoriso

  Lauantaina jätimme Ossianin sairaalaan nukutukseen ja suuntasimme muiden poikien, sekä kummityttöni kanssa Hietsuun uimaan ja makailemaan rantahiekalle. Söimme ehkä maailman isoimmat jäätelöt ja kävimme suppailemassa. Tuntui hassulta makailla suppilaudalla Seurasaaressa ja katsella puiden takaa nousevaa isoa värikästä sairaalaa, missä esikoistani operoitiin samaan aikaan. Tietämättä oikeastaan edes, mitä hänelle tarkalleen nyt tehdään.

  poikien äiti

  Sunnuntaina suuntaisin vielä keskimmäisten poikien ja kummitytön kanssa vesipuistoon. Oli tosi lämmin päivä ja kuulemma kesän viimeisiä sellaisia, joten tulipahan nautittua se oikein antaumuksella.

  Kaikenkaikkiaan tähän viikonloppuun mahtui ehkä eniten jännitystä, pelkoa, epätietoa, iloa ja onnea, kuin mihinkään tämän kesän viikonloppuun tähän asti. Tai oikeastaan tämän koko vuoden.

  Ihanaa, että Ossian voi hyvin ja toivotaan, että tiistaina todetaan käden olevan edelleen suora ja leikkaukselta säästytään kokonaan.

  Vastaa