• You are currently viewing Oletko sinut vartalosi kanssa? Kehopositiivisuus lähtee sinusta itsestäsi

  Oletko sinut vartalosi kanssa? Kehopositiivisuus lähtee sinusta itsestäsi

  Kehopositiivisuus lähtee sisältä, sinusta itsestäsi. Jos tuntuu, että et ole nahoissasi sinut, niin mieti ensimmäiseksi, miten itse voisit muuttaa suhtautumistasi omaan vartaloosi.

  Minä olen nyt 41 vuotta ja voin sanoa, että siinä hieman ennen 40 ikää jouduin pohtimaan oman kehon muuttuneita mittasuhteita ja muutoksia uudelleen,  sekä tekemään päätöksiä, että olenko sinut kroppani ja ryppyjeni kanssa, vai lähdenkö ikuiseen nuoruuden kisaan muiden naisten kanssa. Valitsin sen, että olen sinut ja valinta oli hyvä,  näin on ihana olla.

  Vastuu on vain ja ainoastaan sinulla!

  Vastuuta oman kehon hyväksymisestä sysätäänkin nykyään kaikille muille, vaikka vastuu on vain ja ainoastaan meillä itsellämme. Tämä vastuun työntäminen muille tuntuu olevan muotia nykyään, vähän kaikilla elämän osa-alueilla. Uhriutuminen on uusi trendi. Mutta se sisältää ikävän ansan, sillä et ikinä voi tulla tyytyväiseksi ja onnelliseksi, jos ikuisesti uhriudut kaikesta.

  Lue myös: Olen aika paska vegaani

  Esimerkiksi parisuhdeterapiaan menneet pariskunnat saavat usein sen ohjeen,  että muutos lähtee itsestä. Sama pätee mielestäni hyvin moneen muuhunkin asiaan tässä elämässä. Jos keskittyy koko ajan osoittelemaan sormella kumppaniaan, yhteiskuntaa, miehiä, naisia ja yleisestikin kaikkia muita, niin ei oikeastaan pääse puusta pitkälle. Muutos lähtee siitä, että itse katsoo asioita toisenlailla ja sitten toimii, mikäli joku asia tuottaa suurta ahdistusta ja mielipahaa.

  Olen seurannut yhteiskunnallista keskustelua oikeastaan aika huolissani. Mikäli tämän hetken lapset kasvatetaan tämän tyyppiseen uhriutuvaan maailmankuvaan, ei heistä todennäkösesti kenestäkään tule koskaan onnellisia.

  Emmekö me halua, että lapsemme ovat joskus onnellisia?

  Emmekö me halua olla onnellisia itse?

  kehopositiivisuus

  Kehopositiivisuus lähtee sinusta

  Koska olet viimeksi katsonut itseäsi peilistä ja ajatellut, että se riittää, mitä siellä näet? Se on ihan ok. Jos näet peilissä jotain, mikä on selvästi terveydelle haitallista, niin sitten tartut toimeen, etkä voivottele kohtaloasi.

  Kehopositiivisuus lähtee vain sinusta!

  Mitä, jos virheiden sijasta alat etsimään peilikuvastasi niitä hyviä puolia, niitä löytyy kaikilta? Mitä jos yleensäkin peilaisit vähemmän ja koittaisit löytää sen hyvän tunteen sisältäsi?

  Lue myös: Lasten yksinäinen kesäloma

  Koska tuskin ikinä, katsot muita ihmisiä sillä ajatuksella, että heidän pitäisi mielestäsi jotenkin muuttua? En usko. Olemme paljon kriittisempiä omaa ulkonäköämme kohtaan, kuin toisten ihmisten ulkonäköä.

  Pystyisitkö katsomaan itseäsi joskus toisen ihmisen silmin?

  Miksi emme opettele rakastamaan itseämme ensin ja sitten mieti, mitkä muutokset ovat tarpeellisia, esim. terveyden vuoksi? Sen jälkeen ryhtyisimme toimeen, mikäli se on tarpeellista.

  Jokaiselle toivoisin armoa itsensä peilistä katsomiseen, sillä omaa kehoaan on hyvä rakastaa, oli se minkälainen tahansa.

  Vastaa