• You are currently viewing Kerrankin tekemistä, mikä sopii koko perheelle: seikkailupuisto

  Kerrankin tekemistä, mikä sopii koko perheelle: seikkailupuisto

  Kaupallinen yhteistyö: Flowpark

  Mikä voisi olla sellaista yhteistä tekemistä perheelle, missä ihan kaikenikäiset perheenjäsenet viihtyisivät? No seikkailupuistot tietysti!

  Me oltiin viikonloppuna Vierumäellä Oliverin futisturnauksessa ja samalla reissulla päätettiin tehdä jotain toiminnallista pienten poikien ja kummityttöni kanssa. Omat treenini kun ovat jääneet vähiin viimeaikoina, niin koitin saada lapset innostumaan jostain, missä saisin itsekin liikuntaa.

  Ossian jäi kotiin, koska käsi paketissa on vähän hankala touhuta.

  Lue myös: Poika kaksi kertaa leikkaukseen ja nolla leikkausta

  Onneksi se tekeminen löytyi samasta paikasta, kuin missä Oliverin futisturnaus oli. Eli Vierumäen Urheiluopistolta. Pitkälle ei tarvinnut siis lähteä, vaan pelien välissä pääsi kiipeilemään seikkailuradalla ja sitten taas katsomoon kannustamaan.

  Seikkailemassa Ollie, Oscar, minä ja kummityttöni
  vierumäki
  ja välillä kannustamaan Oliveria

  Seikkailupuisto, tekemistä koko perheelle

  Meillä on niin monen ikäistä lasta mukana reissussa, että yhteistä kaikkia kiinnostavaa tekemistä on välillä haastavaa löytää. Ongelmaa lisää Ollien arkuus, monesti hän jää rannalle ruikuttamaan, kun muu perhe touhuaa jotain vauhdikasta. Nyt kuitenkin löysimme jutun, missä jokainen viihtyi.

  Kannustavien ohjaajien avustamana saimme Ollienkin uskaltautumaan kiipeilemään kaikista helpoimmissa ja matalimmissa seikkailuradoissa.

  Kiipeily alkoi varusteiden pukemisella ja ohjeistuksella. Sen jälkeen jokaisen piti suorittaa harjoitusrata, jossa varmistettiin, että laitteet toimivat ja seikkailija osaa niitä asianmukaisesti käyttää. Tämän jälkeen ei muuta kuin kiipeämään. Ja voihan pojat, me todella kiivettiin.

  tekemistä perheelle

  seikkailupuisto

  seikkailupuisto

  Flowpark: ratoja moneen taitotasoon ja makuun

  Seikkailupuistoja ja kiipeilypaikkoja löytyy Suomesta paljon. Flowpark on toiminut jo 10 vuotta ja kaikki sen seikkailuradat on rakennettu alusta asti itse, kotimaisena työnä. Suomen ensimmäinen ja suurin seikkailupuisto on Flowpark Turku. Nyt seikkailupuistoja löytyy Turun lisäksi, Heinolasta, Hämenlinnasta, Ahvenanmaalta, Ähtäristä ja Tampereelta. Tutustu seikkailupuistoihin. 

  Me ollaan kokeiltu näistä Hämeenlinnaa ja Ähtäriä aikaisemmin, joten seikkailupuisto Flowpark oli meille jo ennestään tuttu. Hauskan näistä seikkailupuistoista tekee se, että jokaisessa niistä on omat erilaiset ratansa. Vaikka on käynyt jo jossain kaupungissa aikaisemmin, ei samanlaista löydy muualta.

  Lue myös: Hämeenlinna lapsiperheille -vierailumme kohokohdat

  Flowparkin seikkailupuistoista löytyy hyvin eritasoisia ratoja. Tälläkin kertaa meille jokaiselle löytyi jotain. Ollie kiipeili helpoilla radoilla ja muut pojat, sekä kummityttöni vaikeammilla radoilla. Itse vahingosta viisastuneena aloitin suoraan mustasta, eli kaikista vaativimmasta radasta. Ne on usein niin raskaita, että jos kiipeilee pohjille muita ratoja, niin voimat ei riitä enää siihen haastavimpaan. (Ainakaan minulla).

  tekemistä perheelle

  tekemistä perheelle
  Kummitytön kanssa mustalla radalla
  seikkailupuisto
  Aika korkealla kiikuin

  seikkailupuisto

  Radoilla pääsee fyysisen rasituksen lisäksi testaamaan omaa henkistä kanttiaan. Se on jännä juttu, että kun on monenkymmenen metrin korkeudessa, tasapainottelemassa vaijerin päällä, niin kyllä se vaan on kuumottavaa. Vaikka kuinka tietäisi, että on kiinni valjaissa. Silti jokin alkukantainen jännitys sieltä puskee läpi.

  Lapset kiipeilivät tällä kertaa noin 4 tuntia ja minä sitten vähän vähemmän. Seikkailupuistoon kannattaakin varata kunnolla aikaa, sillä välillä on hyvä lepuutella käsiä ja syödä välipalaa.

  Ai että meillä oli hauskaa. Naurettiin kummitytön kanssa itsemme kipeäksi mustalla radalla, se oli NIIN rankka, että kädet oli ihan hapoilla koko ajan. Oscar nautti vaijeriliu ´uista ja Ollie ihan vaan siitä, että uskaltautui ensi kertaa radalle. Oliver ei pelin jälkeen jaksanut enää kiipeillä, mutta lupasin pojalle, että ajetaan joku päivä Vierumäelle uudestaan kiipeämään. Tai ehkä kokeillaaan seuravaksi Tampere.

  Jos ette ole vielä kokeilleet, niin ehdottomasti listalle tämä kokemus.

  tekemistä perheelle

  seikkailupuisto

  Ps. Pakko muuten vielä mainita, että näin poikkeusaikoina seikkailupuistot ovat hyvin turvallisia paikkoja viettää aikaa, sillä jokaisen kädessä on kiipeilyn ajan hanskat, eikä lukkoja ja välineitä hiplailla paljain käsin. Myös turvavälit tulee pidettyä väkisinkin, sillä ihan kiinni toisissaan ei voi edes kiivetä.

  Flowpark Vierumäki
  Vierumäen Flowpark löytyy ihan yleisurheilukentän ja Greeni kahvilan vierestä

  Vastaa