• You are currently viewing Teini tekee äidistä ragemutsin

  Teini tekee äidistä ragemutsin

  Tiedättehän teinit? Ne ihanat söpöliinit, jotka osaa painaa sitä äidin raivonappulaa ja tehdä rauhaakin rakastavasta äidistä ragemutsin.

  Ragemutsi= lastaan ojentava äiti, jonka teinit luokittelevat raivoavaksi äidiksi

  No, mä en ole se rauhaa rakastava äiti, mutta tiedän, että teinit on onnistunut niitä rauhallisia äitejäkin saalistamaan rageemisen verkkoon. Puhumattakaan meikäläisistä, jotka on temperamenttisia pakkauksia, ihan ilman teinejäkin.

  Ja ai että, me otetaan yhteen meidän teinin kanssa, joka on nyt 14 vuotta. Ihan koko ajan. Mä oikeestaan tilasin helpot teinit, kun mulla on ollut sen verran vauhdikkaat pikkulapset, mutta ei mennyt sitten ihan niin. Vielä on tietysti toivoa, kolmen pojan verran.

  Ragemutsi kiittää ja kuittaa

  Miksi tää ragemutsi nimitys on tullut vain äideille. Eikö isät muka ragee?

  Meillä ainakin tuntuu, että iskän rageeminen kuitataan olankohautuksella, mutta jos äiti korottaa ääntä, niin se on rageemista heti. Myös kavereiden äitejä kuvaillaan usein ragemutseiksi, joten en ole selvästi ainoa laatuani. Meitä on kokonainen verkosto.

  Lue myös: Boomerin päiväkirja

  Ennen olin vaan kiukkuinen tai kärttyinen, kuten muutkin ihmiset. Nyt mulla on ihan uudet lempinimet, kiitos teinini. Ragemutsin lisäksi, mulla on muitakin nimityksiä, kuten natsimutsi ja boomer. Nämä on myöskin hyvin mieltä ylentäviä kutsumanimiä.

  Mitä kivoja lempinimiä teillä muilla teinien äideillä on?

  teinit

  Teinien erityispiirteet

  Teinien sanavarastoon kuuluu paljon muutakin, mitä ei ehkä minkään muun ihmisryhmän sanavarastoon kuulu. Useat niistä ovat kirosanoja. Sen lisäksi teinit (ainakin teinipojat) ääntelevät omituisella murinalla takaisin, jos heille toivottaa esimerkiksi hyvää huomenta. Teinit väittävät sua noloksi ja kun kävelet teinin kanssa kadulla, niin teini ottaa etäisyyttä, ainakin koronan mitan verran.

  Lue myös: Mistä tunnistat teinipojan?

  Mutta on ne teinit niin ihaniakin. Kun ovet ja ikkunat on kiinni, eikä kaverit nää, niin teinit käpertyvät äidin kainaloon ja pyytävät isää hipsuttamaan selkäänsä. Kun oikeasti alat menettämään totaalisesti hermosi teinin kanssa vänkäämiseen, niin jossain vaiheessa teini tajuaa perääntyä (ainakin joskus) ja rauhoittaa koko tilanteen tyylikkäämmin ja aikuismaisemmin, kuin itse ikinä osaisit.

  Teinit kantaa sun kauppakassit, teinit hoitaa pikkusisarukset ja teinit laittaa joskus sydämiä sulle whatsappiin. Teinit tekee joskus tosi hyvää ruokaa ja hipsuttaa sun selkää vuorostaan. Teinit on ihania…aina välillä. Kunnes taas äiti ragee.

  Oletko jo mukana Teinipoikien äitien suljetussa keskusteluryhmässä Facessa? Sinne hyväksytään mukaan vain julkisessa Poikien Äidit yhteisössä tykkääjänä olevat teinipoikien äidit.

  Tule myös mukaan Ragemutsien omaan suljettiin keskusteluryhmään.

  Vastaa