• You are currently viewing EIIIIIII PLIIIIISSSSSS ENÄÄ ETÄKOULUA

  EIIIIIII PLIIIIISSSSSS ENÄÄ ETÄKOULUA

  Olenko ainut joka pelkää tätä vaihtoehtoa aivan hulluna? Pliis ei enää etäkoulua hallitus!

  Meillä etäkoulu ei nimittäin ollut keväällä mikään menestys. Aikamoista säätöä oli poikiemme kanssa, osalla meni paremmin, osalla tosi huonosti. Ne joiden kanssa oli aika helvettiä, niin tehtäviä tippui minne sattui ja milloin sattui. Osa Wilmaan viestinä, osa wilmaan lukujärjestykseen, osa whatsappiin ja osa s-postiin. Erityisesti meidän erityisoppilaan oli ihan mahdoton pysyä kärryillä etäkoulussa. Osalle tunneista piti ilmoittautua, osalle ei, osa opettaja vaati istumaan koko kyseisen tunnin koneen äärellä, vaikka mitään opetusta siellä ei tapahtunut. Systeemi oli aivan älytön.

  Lue myös: Tältä näyttää meidän alakerran kotikoulu

  Koitin saada tehostetun tuen poikaani kouluun takaisin, heti ensimmäisten viikkojen jälkeen, kun huomasin, että homma ei toimi kotona ollenkaan. Häntä ei huolittu kouluun, koska on tehostetulla tuella, eikä erityisellä tuella. Jos etäkoulu alkaisi nyt syksyllä uudestaan, niin tekisin kaikkeni, että tuen nimitys saataisiin muutettua ja poika pääsisi lähikouluun oppimaan.

  Olisiko vinkkejä miten tämän saisi mahdollisimman nopeasti toteutettua?

  etäkoulu

   

  Osalla pojistamme meni hyvin, osalla todella huonosti

  Etäkoulun aikana yksi erityisen poikamme tekemä tehtävä tuli takaisin, koska oli täysin väärin tehty. Opastin poikaa, mitä tehtävässä haettiin takaa ja hän teki sen uudestaan. Hän on fiksu poika, osaa kyllä jos saa tukea. Tehtävä tuli taas takaisin, koska se oli kuulemma vanhempien tekemä. Siinä vaiheessa vähän jo hermostuin kyseiselle opettajalle. Lopulta hän uskoi minua, mutta arvioi tehtävän silti huonoksi. Aika ristiriitaista, kun juuri hetki ennen sitä, työ oli liian hyvä lapsen tekemäksi. (Tai ainakin minun lapseni.)

  Yksi poikani ei saanut ikinä toimimaan palautuksiin vaadittavia ohjelmia ja joutui suhaamaan fillarilla opettajan kanssa tapaamiseen, jotta sai tehtäviä palautettua. Tällä pojalla oli kyllä oikeaa etäopetustakin, mutta aikamoista turhanpäivästä höpinää ne oli suurimmaksi osaksi. Yksi esitteli pehmolelujaan, yksi puhalteli muille purkkapalloja ja omani istui aina tuppisuuna, sanomatta sanaakaan, koko tunnin aikana.

  Lue myös: Olinko muka itsekäs, kun kävimme koronakesänä huvipuistossa?

  Yhdellä pojistani homma toimi hienosti, kiitos hänen opettajansa. Heillä oli tietokoneen välityksellä etäopetusta ja selkeät tehtävät mitkä piti tehdä. Tehtävät tulivat aina samaan paikkaan loogisesti. Hänen kohdallaan etäkoulu ei olisi mikään ongelma tulevaisuudessakaan. Pojan itseohjautuvampi luonne auttoi varmasti myös pärjäämään paremmin.

  Erityisesti ekalle luokalle menevän Ollien vuoksi toivon, että heillä alkaa ihan normaali koulu. Olisi aika surullista aloittaa ekaluokka kotoa, sitä koulun alkua kun on odotettu pitkään. Ekan luokan ja ekan päivän muistaa vieläkin näin aikuisena, miten surullista olisi, jos meidän ekaluokkalaiset eivät saa luoda niitä tavallisia muistoja ensimmäisestä koulupäivästään, joita me kaikki muut olemme saaneet aikanaan muodostaa. Oppimmisesta puhumattakaan.

  YLE: Ekaluokkalaisten osaamisessa jopa vuosien tasoeroja

  ekaluokka
  Ekalle menevä Ollie

  Yrityksemme kärsi myös etäkoulusta

  Opetuksen tason tipahduksen lisäksi, etäkoulussa ongelmaksi muodostui omat työni. Teen kotona töitä ja työnteko lasten aikana on minulle kyllä tuttua. En kuitenkaan saa mitään silloin tehtyä, jos minun pitää avata yksi ohjelma yhdelle lapselle ja toinen toiselle. Auttaa yhtä ymmärtämään tehtävä ja tarkistaa toiselta toinen tehtävä. Neuvoa koneen kanssa, neuvoa tehtävien kanssa ja vahtia, että koneella tehdään muutakin, kuin kaivellaan nenää. Tehdä välipalaa ja ruokaa…tee siinä nyt sitten töitä.

  Väistämättäkin oma työteho laski hurjasti, kun lapset olivat kotona. Siihen vaikutti se, että meillä pojilla koulu ei ollut pääasiassa etäkoulua, vaan kotikoulua. Korona on tehyt yrityksellemme muutenkin hurjasti hallaa (tapahtumat jääneet pois ja yhteistyökumppanuudet vähentyneet), mutta yhdistettynä se oman työtehon laskuun, korona-coctail oli valmis.

  Nyt toivotaan, että koronan toinen aalto ei vaikuta yhtä vahvasti meidän tai muidenkaan yritysten toimintaan, kuin ensimmäinen. Monella on mennyt työt alta ja yritykset ovat kaatuneet, tämä on kyllä kurjaa aikaa yrittäjälle. Erityisesti meille, jotka emme saaneet 100 000 potteja heti alussa. Osa ei ole saanut vieläkään penniäkään. Reilusti ei nämä tuet menneet. Mutta minkä teet.

  Meillä ei onneksi ole menoja, joten vielä tässä porskutetaan.

  Kommentit

  1. H

   Meillä tismalleen sama tilanne ja se tehostettu tuki. Jos jollain vaan on mitään tietoa, miten sen saa erityiseksi muutettua niin äkkiä vinkit tänne. Etä”opetus” ei todellakaan ole enää vaihtoehto.

   1. Jonna

    Kukaan ei ole vielä paljastanut tätä! APUA!!!

  Vastaa