• You are currently viewing Lapsiperheen toimiva eteinen

  Lapsiperheen toimiva eteinen

  Niin, onko sellaista edes olemassa? Lapsiperheen tarpeisiin toimivaa eteistä? Jokainen toki itse määrittelee mikä toimii ja mikä ei. Me itse asutaan vanhassa talossa, jossa on vain yksi sisäänkäynti. Ei siis erillistä kodaria, josta ne kuraiset lapset voisi pyytää tulemaan sisään. 😀 Välillä olen haaveillut juurikin siitä erillisestä kodinhoitohuoneesta ja kuraeteisestä, mutta loppujen lopuksi olemme todella hyvin pärjänneet tällä yhdelläkin. Eikä tämäkään pienimmästä päästä ole.

  Silloin kun ostimme talon, sisään tultiin suoraan tähän isoon tilaan. (kuva alla) Liukuovikaapiston tilalla oli syvennys takeille ja kengille, mutta oli todella epäkäytännöllistä, kun esimerkiksi suihkun jälkeen joutui kävelemään eteisen läpi ja jalanpohjat oli samantien täynnä hiekkaa. Ulko-ovi siis jäi juuri tämän kuvan oikeaan reunaan. Remontin myötä sen tilalle vaihdettiin väliovi ja vanhan talon kuisti muutettiin lämpimäksi sisääntulo eteiseksi.

  Nykyinen sisääntulo eteinen on useamman neliön kokoinen. Kaapistot tekisi tilasta rauhallisemman, joskin silloin lattiapinta-alaa olisi vähemmän ja tila tuntuisi ahtaalta. Enkä itse asiassa ole ihan varma, saisiko tähän tilaan edes sellaisia mitenkään järkevästi, sillä katossa on luukku, josta pitää tarvittaessa saada laskettua ullakonportaat alas ja ulko-oven molemmin puolin vielä ikkunat. 😀

  Todella muuntautumiskykyinen tämä on kuitenkin ollut. Toisella puolella on mahduttu säilyttämään tuplarattaita ja vaunuja silloin kun pojat olivat pieniä. Nyt siinä  puolella on laskutilaa muutamalla säilytyskorilla, jossa pojilla on talvella pipot ja hanskat. Olen kyllä ajatellut siihen jotain toisenlaista säilytysratkaisua, sillä tuo maalaisromanttinen tyyli ei enää oikein miellytä ja onhan se käytössä kulunutkin.

  EDULLINEN RATKAISU ETEISEEN

  Miehen tekemä diy-naulakko yhdelle päätyseinälle on osoittautunut käytössäkin toimivaksi. Toki tätä kuvaa varten keräsin suurimman osan vaatteista pois, jotta näette idean miten se on toteutettu. Ihan näin siisti ei viisihenkisen perheen eteinen sentään normaalisti ole. 😀 Naulakko säilöö yllättävän suurenkin määrän vaatteita ja muita roikkumaan sopivia tavaroita. Jos ja kun tähän tilaan uusia säilytysratkaisuja lähden miettimään, niin tämä diy-naulakko tulee ainakin pysymään!

  Lisää sisustusideoita ja lapsiperheen arkea voit seurata instagram tililtäni @sariannapesola

  Vastaa