• You are currently viewing Robotti-imuri, arjen pelastaja!

  Robotti-imuri, arjen pelastaja!

  Kaupallinen yhteistyö: Mamibot

  Robotti-imuri, arjen pelastaja!

  Hiekka. Pöly. Leivänmurut. Karvapallot. Lista on loputon, nimittäin sen suhteen, mitä ainakin meidän kodin lattialla pyörii. Olen ollut melko ahkera imuroitsija, mutta lapset ja lemmikit vaikuttavat olevan vielä ahkerampia sotkemaan.

  Kun mulle tarjoutui mahdollisuus saada näppeihini tämä Mamibotin PreVac650 – imuri, olin onnesta soikeana. Mun mies (toisinaan vähän kyyninen) ei tässä vaiheessa millään muotoa uskonut imurin tehoon, tai siihen että siitä nyt olisi ylipäätään minkäänlaista apua.

  Vitsit miten ihanaa oli todeta, että minäpä olin oikeassa!

  Imuri saapui meille vauhdikkaasti ja lähdimme testaamaan sitä innolla. En ole itse erityisen hyvä teknisten laitteiden kanssa, ja tämä oli se osuus, joka mua itseäni huoletti eniten. Pohdin siis että mahdanko osata käyttää koko imuria, koska mielenkiinto ei riitä lukemaan manuaalia sataa kertaa ja opettelemaan tuntikausia sitä, miten saisi imuroitua… No, eipä tarvinnut.

  Ohjeet olivat tosi selkeät, ja imuri itsessään helppo käyttää. Lataustelakka piti asettaa seinän viereen sellaiseen paikkaan, jossa on reilusti tilaa. Iskimme telakan keittiöön ja imurin lataukseen, ja muutamaa tuntia myöhemmin päästiin sitten tositoimiin.

  Imuria pystyy käyttämään sekä kaukosäätimellä että puhelimeen ladattavalla applikaatiolla.

  Molemmat ovat helppoja ja käyttömukavuudeltaan ihan a-luokkaa – tai ainakin musta ne vaikuttivat tosi vaivattomilta. Apin kautta imurin saa ajastettua huristelemaan automaattisesti juuri haluttuna ajankohtana. Puhdistuksen aikataulun voi asettaa maanantaista sunnuntaihin, mihin tahansa kellonaikaan, ja apin kautta voi säätää robotin aloittamaan puhdistamisen tai pysähtymään – ihan sama missä itse on. Niin kätevää.

  Pölysäilön koko arvelutti mua itseänikin, että mahtaako se olla heti täynnä? Ei ollut, ja säiliön tyhjentäminen on tosi iisiä. Lisäksi imurissa mukana kulkevat harjakset, jolla robo kiskoo pölypallerot ja hiekat liikkeelle myös nurkista.

  Imuri ei myöskään jäänyt jumittamaan mattoihin tai kynnyksiin, vaan pääsi vaivatta yli.

  Ja koska lapsista oli hyvä idea testata mitä tapahtuu, kun imurin laittaa ansaan (…) niin tulipa kokeiltua sekin: mikäli imuri jää mottiin, se ei moottori sauhuten rullaa paikallaan, vaan fiksusti sammuttaa itsensä.

  Järkevää suunnittelua edustaa myös se, että imuri ei voi akku loppuneena jämähtää lipaston alle tai keskelle kulkuväylää. PreVac650 hakeutuu automaattisesti ajoissa latausasemalle virran ollessa lopussa, ja se lataa itsensä täyteen kolmessa tunnissa. Käyttöohjeessa luvataan että imuri pystyy yhdellä latauksella imuroimaan kaksi tuntia yhtä soittoa, mutta meillä tämä aika kyllä ylittyi – positiivista siis sekin!

  Pisteenä iin päälle, tämä roboimuri ei ainoastaan imuroi – se myös pesee!

  Oon nyt kahtena viikkona napannut matot ylös lattialta, laittanut ensin robon imuroimaan, sitten antanut sen ladata, jonka jälkeen se on saanut vielä pestä lattiat. 300 ml vesisäiliö riittää tosi hyvin lattioiden märkäpuhdistukseen, jonka jälkeen mikrokuitukankaan saa nakata pesukoneeseen.

  Käsi sydämellä voin vannoa, että tää on yksi parhaista kodinkoneista jonka olen ikinä omistanut. Eikä ihan vähiten siksi, että se vähentää mun stressikertointa aika mukavasti…

  Vastaa