• You are currently viewing Rentojen lastenjuhlien resepti

  Rentojen lastenjuhlien resepti

  Mainos: Leipomo-konditoria Hento sekä ZBase Pori

  Rentojen lastenjuhlien resepti, onko sellaista?

  Meillä juhlittiin hiljattain yhdistettyjä 8- ja 10-vuotisjuhlia, jotka onnistuivat a i v a n älyttömän hienosti. Olen muinoin kirjoittanut siitä, miten toivoisin sääntöjä lasten syntymäpäiville. Vaikka toivoisin kohtuutta – ja myös armollisuutta meille jotka niitä järjestävät, lasten syntymäpäivät ovat meillä tärkeitä tapahtumia, joita ei todellakaan voisi jättää juhlimatta.

  Menneinä vuosina on nähty myös synttäreitä järjestävä stressiäiti, joka on itku kurkussa siivonnut ja leiponut. Luojan kiitos jokin naksahti kohdilleen, enkä enää koskaan sorru siihen. Juhlitaan niin että kaikilla on hauskaa, äidilläkin! Koska meidän elämässä on paljon ihania tyyppejä joita haluamme juhliin kutsua, on vieraat yleensä kutsuttu kahdessa erässä. Näin oli tänäkin vuonna, ja ensimmäinen osuus olikin tarkoitettu pelkästään lapsille.

  Omat poikani ovat melkoisen vauhdikkaita kamuja, niin ovat heidän ystävänsäkin.

  Heidän osaltaan aika on ajanut ohi jo ns perinteisten synttäribailujen osalta, ja nyt päätettiin keksiä jotain erilaista. Sitten välähti. Lasersota! Samassa paketissa hurvittelua ystävien kanssa, hauskanpitoa ja liikuntaa. Varasimme VIP-ajan Porin ZBasesta, joka osoittautuikin varsin hyväksi ratkaisuksi. Pohdin itse etukäteen sitä, että miten säännöt ja ohjeistukset menisivät perille näille vauhtiveikoille?

  Huoli oli täysin turha. Tarjolla oli ihan oma synttärihuone, jota me emme tällä kertaa juurikaan hyödyntäneet, mutta johon olisi myös saanut katettua ihanan synttäritarjoilun porukalle. Happy birthday-banneri toivotti päivänsankarit tervetulleiksi, ja ZBasen työntekijä osasi ottaa lapset huomioon hienosti. Ohjeistuksen osaltakaan homma ei mennyt luennoinniksi, vaan opastus käytiin läpi kiinnostavasti ja nopsasti, jolloin lapsetkin jaksoivat keskittyä.

  Ja sitten se olikin menoa.

  Tunnin verran seurasin miten muksut juoksivat pimeän sokkelon syövereissä aivan hikipäisinä, nauru ja kiljahdukset vain raikuivat. Pakettiin kuului useampi osuus, eli tunnin aikana joukkueita hieman muokattiin ja lapset saivat pitää muutaman juomatauon. Sotimisen jälkeen suunnattiin hamppareille läheiseen Burger Kingiin. Tämä oli ihan superhitti koko homma, ja en voi kuin suositella synttäreiden järjestämistä täällä.

  Synttäreiden toinen osio vietettiinkin sitten kotona.

  Musta on ihanaa tarjota hyviä syötäviä niin lapsille kuin aikuisillekin, mutta suorittaminen on tämän osalta todellakin tullut päätökseensä. Kaupasta saa monenmoisia ihania herkkuja, mutta parhaimman tuloksen olen saanut etenkin kakun osalta, kun olen kääntynyt ammattilaisten puoleen.

  Kakku tilattiin leipomo-konditoria Hennosta, joka toimii Raumalla Puistokahvilan yhteydessä. Lapset saivat itse heittää toivomukset siitä, mitä he synttärikakultaan toivoisivat? Pojat pohtivat asiaa yhdessä, ja vastaukset olivat mun mielestä tosi korkealentoisia: me tykätään metsästä ja luonnosta, ja sit Fortnitestä ja Minecraftista. Maun osalta herrat eivät osanneet toivoa oikein mitään, eli leipomolle lähti hyvinkin epämääräinen selostus toiveista.

  Kakku oli ihan täydellinen ja superherkullinen.

  En ikimaailmassa olisi osannut toteuttaa toiveita samalla tavoin kuin Hennon taikurit, enkä usko että olisi kovinkaan moni muukaan.

  Oli liikkuttavaa nähdä, miten tuo kymmenen vuotias ”hurjan iso” esikoinenkin jaksoi innostua kakustaan. Kivana huomiona se, että tämä kakku maistui myös aikuisille. Toisinaan kun olen huomannut, että nämä lasten kakut näyttävät kivoilta mutta maistuvat pahville / eivät millekään. Tämän kohdalla näin ei ollut, eli täysi kymppi myös tästä!

  Summa summarum, rentojen lastenjuhlien resepti on mulla seuraava:

  Älä stressaa, pyydä apua, luota ammattilaisiin ja ulkoista!

  Vastaa