• You are currently viewing Uuden edessä

  Uuden edessä

  Kuljin kaikki ne polut kai siksi, että tänään olisin tässä. Uuden edessä. Vähän jännittynein fiiliksin, mutta kuitenkin innokkaana tulevasta.

  Päiväkodin työntekijästä perhemedian omistajaksi

  Elettiin vuotta 2015 ja olin ollut kotona lasten kanssa vuodesta 2010 alkaen. Esikoinen syntyi silloin, toinen pojistamme 2012 ja nuorin vuonna 2014. Tuntui hölmölta palata töihin päiväkotiin ja laittaa omat lapset hoitoon muualle. Mietin myös perhepäivähoitajaksi ryhtymistä, mutta se ajatus jäi. 2015 elokuussa aloitin työt. Aika nopeasti huomasin olevani tilanteessa, jossa elämäni muistutti 24/7 päiväkotia. Vain lapset vaihtuivat kun päivä kääntyi iltaan. Aloin unelmoida alanvaihdosta, mutta päivästä toiseen kuitenkin tyydyin tuttuun ja turvalliseen.

  2017 alkuvuodesta päätin, että nyt tai ei koskaan. Lähden opiskelemaan. Minua oli aina kiehtonut sisustaminen ja aloinkin tutkia erilaisia vaihtoehtoja, miten voisin kiinnostukseni kääntää ammatiksi. Elokuussa 2017 aloitin kuitenkin visuaalisen markkinoinnin opinnot, sillä someharrastukseni oli edennyt siinä määrin, että somen tekeminen oli alkanut kiehtoa enemmän mitä sisustaminen. Ajattelin, että visuaalista markkinointia voisin hyödyntää monessa asiassa. Opiskeluaikana tein työharjoittelut sisustusliikkeessä, asuntostailaajana ja viimeisimpänä olin someassarina kaupungilla.

  Irtisanoutua vai ei?

  Opiskeluaikana perustin myös sivutoimisen yrityksen, jotta pystyin laskuttamaan instagramtilini kaupallisista yhteistöistä. Valmistuin visualistiksi. Opintovapaani tuli päätökseen heinäkuussa 2019 ja elokuussa palasin takaisin päiväkotiin, sillä en uskaltanut irtisanoutua. Olin kuitenkin jo kesästä saakka hakenut markkinointialan töitä ja itse asiassa elokuussa sainkin tiedon, että olin päässyt markkinointifirmaan töihin. Irtisanouduin päiväkodista ja siinä kuukauden irtisanomisajalla aloin epäröidä. Teinkö virheen kun irtisanouduin tutusta ja turvallisesta? Olisiko minusta markkinointifirmaan töihin? Mitä jos vaihtoehtona olisikin yrittäjyys ja kotoa käsin työskentely?

  Irtisanoutumista en voinut enää perua, mutta uuden työn vastaanottamisen kyllä. Soitin firmaan ja ilmoitin, että aion kokeilla onko minusta yrittäjäksi. Tämän puhelun jälkeen minut valtasi heti tunne, että olin tehnyt oikean päätöksen.

  Älä koskaan lopeta uskomasta itseesi.

  Viimeisen vuoden aikana olenkin tehnyt sisällöntuotantoa omien kanavieni lisäksi yrityksille ja tunne siitä, että tein oikean päätöksen, on vahvistunut. Toki on minullakin ollut päiviä, kun epävarmuus on ollut isossa roolissa. Samaan aikaan yrittäjyys kuitenkin mahdollistaa paljon ja antaa vapauksia, mitä palkkalistoilla oleminen ei antaisi.
  Kun Poikien äitien perustaja Jonna kysyi, lähtisinkö minä hänen kanssaan jatkamaan yhden Suomen suurimpien perhemedioiden eteenpäin viemistä edellisen yhtiökumppanin siirtyessä muihin töihin, ei minun pitkään tarvinnut miettiä. Toki pohdimme asiaa yhdessä mieheni kanssa ja punnitsimme eri vaihtoehtoja, mutta kyllä siinä kohtaa niin vahva fiilis oli, että päätös mukaanlähtemisestä oli helppo. Taas kerran olen uuden edessä. Mihin tämä polku meidät seuraavaksi vie, on tarina, jota ei vielä ole kirjoitettu.

  -Sarianna

  Kommentit

  1. Jonna

   Niin siistii!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vastaa