• You are currently viewing Siivousyllätyksiä lapsiperheessä

  Siivousyllätyksiä lapsiperheessä

  Siivousyllätyksiä lapsiperheessä ei valitettavasti tässä kontekstissa tarkoita varsinaisesti mitään kovinkaan ilahduttavaa. Jos  siis kilkkasit auki siksi, että löytäisit huikeita siivouskikkoja tai vinkkejä siihen, miten saisit pikkupiltit yllättämään vanhemmat puhtauttaan kiiltelevällä kodilla – move on.

  Tällä kertaa siivousyllätyksiä lapsiperheessä tarkoittaa niitä kaikkein omituisimpia yllätyksiä, joita  kotia siivotessa olen saanut kohdata. Ja  siis nimenomaan lasten jäljiltä. Kuten huomaatte, meidän kohdalla tässä on tietty kaava.

  Pssst, täällä myös siivousvinkkejä lapsiperheille.

  Meillä jemmaillaan.

  1. Lihapiirakka patterin takana. Niin, kerrankos  sitä? Raakasin esikoisen koko huoneen läpi, kun ihmettelin että mikä hemmetti siellä haisee niin kuolemalle. Vippasin pihalle kaikki petauspatjaa myöden, ja jynssäsin kämpän lattiasta kattoon. Viimeisenä ymmärsin katsoa patterin taakse, jonne oli tungettu lihapiirakka kaikilla täytteillä.
  2. Uistin vessan kaapin päällä. Meille ei koskaan ole ostettu yhtään uistinta 😀
  3. Kilon oltermanni sängyn alla. Tämä löytyi saman toverin sängyn alta, kuin kohdan 1 lihapiirakka.  En  tiedä mihin pula-aikaan esikoinen on varustautunut, mutta pari päivää sängyn alla muhinut juusto oli aika ällö…
  4. Vessan  kaappiin jemmatut kalsarit. Yksi meidän poitsuista oli likimain kuiva,  mutta superpieniä lirahduksia sattui kuitenkin. Hän oli kuitenkin melko perfektionisti, ja häntä harmitti tulla kertomaan vahingosta…joten ratkaisunahan oli se, että hän piilotti kalsarit joka kerta vessan kaappiin, jota ei siis käytetä koskaan. Kalsarijemmailua oli kerinnyt kestää reilusti yli kuukauden, kun havahduin jo siihen että pöksyt alkavat käydä vähiin. Siivotessa sitten löytyi tämä hylättyjen kalsareiden hautausmaa – joita oli tässä vaiheessa kertynyt 14…
  5. Olen yrittänyt pitää kuria siivoamisen suhteen ja patistanut lapsia säännöllisesti käymään leluja läpi ja viemään niitä roskikseen. Tehokkaasti niitä olikin hävinnyt, ja olin hurrrrjan tyytyväinen. Kunnes kuumana kesäpäivänä satuin kurkkaamaan herrojen puumajaan pihatöiden lomassa…siellä ne kaikki ”roskiin heitetyt lelut” nököttivät.
  6. Isot pojat vaihtavat jo itse petivaatteita, välillä muistutan. Heillä oli sitten iskenyt laiskuus tässä puuhassa. Heidän huoneensa ovat eri päissä taloa, eli en tavallaan näe niitä koskaan ”rinnakkain”. Jos olisin nähnyt, olisin tämän kepulipelin huomannut. He nimittäin olivat useamman viikon ajan vaihtaneet tyynyt ja peitot päittäin….hyi!

  Millaisia siivousyllätyksiä teidän lapsiperheessä on tullut vastaan?

  Lue myös: Muuttaisitko eroasuntoon?

   

  Vastaa