• You are currently viewing Syyslomaa me ei todellakaan vietetä kotona

  Syyslomaa me ei todellakaan vietetä kotona

  Meidän pojilla on nyt syysloma ja ajattelin itsekin pitää ihan kolmen päivän syysloman, koska edellinen lomani oli viime talvena (aika säälittävää). Se on varmaa, että syyslomaa me emme todellakaan vietetä kotona.

  Nyt on jännät ajat koronan suhteen. Toisaalta koronan toinen aalto on täällä ja rajoituksia tulee taas lisää, tämä tietysti pistää miettimään, että missä syysloma on viisainta viettää. Toisaalta näyttää siltä, että sairaalaan koronan vuoksi ei ihmisiä juurikaan joudu.

  WHO kertoi, että mahdollisesti 10% maailman väestöstä on saanut jo viruksen. IFR luku (infektioon kuolleiden määrää) voi olla vain 0,14%, mikä vastaa kausiflunssan kuolleisuutta. (laskin maapallon asukkaat-7.8 miljardia, tautiin sairastuneet-1.061,539, mitään sen kummempaa lähdettä tähän ei ole.) Tällä hetkellä viralliset arviot maailmanlaajuisesta IFR-luvusta vaihtelevat suuresti, eikä niitä voida varmaksi laskea, ennen kuin vasta epidempian päätyttyä. (Lue lisää: Ilta Sanomat)

  Ehkä näiden tietojen perusteella uskallamme kuitenkin lähteä pois kotinurkista viettämään syyslomaa. Vaikka tottakai huolehdimme niistä tärkeimmistä asioista, kuten 1-2 metrin etäisyydestä muihin ihmisiin, hyvää yskimis- ja niistämishygieniaa sekä riittävää käsien pesua.

  Kotona työskentelyn huonot puolet

  Tässä tuleekin sitten esiin se kotona työskentelyn huono puoli. Olen kertonut aikaisemmin mikä kaikki on kivaa siinä, kun saa tehdä töitä kotona. Mutta tässä on nyt se suurin miinus puoli. Lomaa kotona ei oikein huvita viettää. Tuntuu, että jos on lomalla kotona, niin ei ole lomalla ollenkaan.

  Siksi haluan täältä nurkista lähteä johonkin. Ehkä kylpylään, ehkä mökille, ehkä vain hotelliin keskelle metsää…en tiedä. Kunhan saan olla poikien kanssa ja sulkea somen hetkeksi.

  KYLLÄ aion myös sulkea somen, ainakin työ-somen täysin, sekä sähköpostin ja työpuhelimen. Aivan ihanaa! Ei sillä, tykkäänhän minä hurjasti meidän yhteisöstä ja työstäni. Usein viikonloppunakin vierailen meidän yhteisössä ja keskustelen siellä muiden kanssa, vaikka ei olisi mikään pakko. Mutta nyt on viime aikoina tullut sellainen tunne, että tarvitsen muutaman päivän tauon tästä kaikesta.

  syysloma

   

  Meidän yhteisössä on pääasissa ihan hyvä fiilis, mutta some noin muuten on mielestäni nykyään todella negatiivinen paikka. Oli se sitten TikTok, Insta tai Face, niin ihmiset vain valittaa, valittaa ja valittaa…ihan kaikesta. Siellä tulee itsekin huonolle tuulelle. Ei ihmekään, että ihmiset voi niin huonosti. Eihän tuollaisessa negatiivisuuden tulvassa mitään muuta voi.

  Kun palaan lomilta, niin kiinnitän yhä enemmän itse huomiota siihen, että meidän yhteisössä yritetään löytää niitä positiivisia juttuja keskusteltavaksi ja yhdessä iloittavaksi. Vähemmän sitten sitä valitusta. Näin edes tämä meidän yhteisö olisi paikka, missä ei tarvitse ahdistua.

  Ihanaa syyslomaa kaikille!!!

  Vastaa