• You are currently viewing Aikuisten makuuhuoneen sisustus -uusi hirsipaneeli seinä

  Aikuisten makuuhuoneen sisustus -uusi hirsipaneeli seinä

  Kaupallinen yhteistyö: Cent Listat Oy Aikuisten makuuhuoneen sisustus.

  Jos jotain huonetta olen laiminlyönyt meidän talossa, niin se on ollut meidän aikuisten makuuhuone. Jostain tyhmästä syystä aikuisten makuuhuoneen sisustus ja tunnelma ovat aina jääneet minulla vähälle huomiolle. Ehkä siksi, että siellä lähinnä ollaan vain yöt, muuten siellä ei kauheasti aikaa vietetä. Ehkä siksi, että se on helpoin huone jättää huomiotta, sulkea ovi ja olla kuin sitä ei olisikaan.

  Heräsin tähän, kun kiertelin Asuntomessuilla ystäväni kanssa ja näin toinen toistaan viihtyisämpiä makuuhuoneita. Päätin tehdä silloin asiaan korjausliikkeen. Tässä samalla tajusin, että aikuisten viihtyisä makuuhuone on yllättävänkin tärkeä osa mukavaa perhe-elämää. Jos huone on viihtyisä. niin se on myös hyvä lisämahdollisuus ottaa pientä “omaa aikaa” vauhdikkaan arjen keskellä.

  makuuhuoneen sisustus

  Muutoksia makuuhuoneeseen

  Lähtötilanne oli se, että meidän aikuisten makuuhuone sijaitsi yläkerrassa, heti olohuoneen vieressä. Sijainti oli tarkoin mietitty, se sijaitsee erillään muista makuuhuoneista ja on lähellä olohuonetta, jossa usein katsellaan televisiota tai luetaan kirjaa.

  Järjestelyssä oli kuitenkin muutama mutta. Yläkerran makuuhuone oli aika pieni. Parisänkymme vei lähes koko tilan. Teinipoikamme Ossianin huone sijaitsi aikaisemmin alakerrassa, missä on myös poikien oleskelutila ja minun vaatehuone. Vaatehuoneeseeni pääsi vain Ossianin huoneen läpi. Poika ei tietenkään ilahtunut siitä, että ravasin hänen huoneensa läpi päivittäin vaatteitani hakemaan. Lisäksi poika vietti todella paljon aikaa yksin alakerrassa, kun muu perhe oli yhdessä yläkerrassa.

  Teimme ison muutoksen ja vaihdoimme meidän makuuhuoneemme alakertaan ja Ossianin yläkertaan. Tämä sopi kaikille ja osoittautui hyväksi ratkaisuksi.

  makuuhuone ennen
  Tässä meidän kolkko ja tylsä makuuhuone alakerrassa, huoneiden siirron jälkeen.

  Uusi hirsipaneeli seinä ja tunnelmallinen makuuhuone

  Kun makuuhuoneemme siirtyi alas, oli sen sisustaminen ja tunnelman luominen samalla helppoa ja ajankohtaista. Suurta budjettia makuuhuoneeseen ei voitu käyttää, mutta ajatuksena oli saada sinne ainakin tunnelmallinen seinä. Kauniilla seinällä, kun pystyy helposti tekemään isonkin muutoksen huoneeseen.

  Ensin pyörittelin mielessäni seinään koristetiiliä. Asuntomessuilla näin kuitenkin toinen toistaan hienompia hirsipaneeli seiniä ja siitä se ajatus sitten lähti. Halusimme molemmat Pekan kanssa seinään jotain vaaleaa, jotta tummalla betonilattialla varustettu huone ei menisi liian synkäksi. Cent-listojen valkolakattu hirsipaneeli kiinnitti heti meidän huomiomme ja valitsimme sen.

  cent-listat

  Valinta oli oikea. On käsittämätöntä miten yksi seinä voi muuttaa koko huoneen tunnelman. Aikaisemmin kolkko kellarihuone, muuttui tunnelmalliseksi “mökiksi”. Meidän makuuhuoneen sijainti alakerrassa, osoittautui myös nappi valinnaksi. Sinne voi välillä vetäytyä rauhoittumaan, jos meno pojilla kavereineen lähtee laukalle.

  Nyt meidän makuuhuone ei ole vain yötä varten, vaan viihdymme siellä myös päivällä.

  makuuhuoneen sisustus

  hirsipaneeli seinä

  Hirsipaneeli oli helppo asentaa

  Meillä Pekka on itseoppinut rakentamaan ja remontoimaan. Pekka teki muunmuassa taloomme 100 neliön laajennuksen pari vuotta sitten. Tällainen koristeseinä on tästä syystä Pekalle siis helppo juttu, mutta myös näin sivusta katsojana, homma näytti hyvinkin yksinkertaiselta.

  Hirsipaneeli kiinnitettiin kätevästi viimeistelynaulaimella. Cent-listan valkolakattu hirsipaneeli on laadukasta ja virheetöntä materiaalia, mitä onkin nyt suuri ilo ihailla aamulla ensimmäisenä, kun avaa silmänsä. Sitä herää uuteen päivään paljon paremmalla mielellä, kun ensimmäisenä näkee viihtyisän huoneen ja kauniin seinän. Kellarihuoneen kolkko tunnelma, on vaihtunut nyt lämpöiseen ja laadukkaaseen viihtyvyyteen.

  makuuhuoneen sisustus
  Valmis!

  hirsipaneeli seinä

  makuuhuoneen sisustus

  Cent-listat löytyvät Instagramista, sekä Facebookista. Cent-listoilta löydät jopa yli 300 kodin viimeistelyn tuotetta! Käy tutustumassa lisää Cent-listojen kotisivuilla.

  Vastaa