• You are currently viewing Äänikirjoilla lapsi innostuu lukemisesta

  Äänikirjoilla lapsi innostuu lukemisesta

  Kaupallinen yhteistyö Storytel

  sisältää 30 päivän ilmaisen kokeilujakson!

  Äänikirjoilla lapsi innostuu lukemisesta

  Mun mielestä edelleenkään ei painoteta tarpeeksi, miten tärkeää lukeminen on jo elämän varhaisimpina vuosina. Vielä enemmän voisi korostaa myös sitä, miten ihanaa, avartavaa, palkitsevaa ja rentouttavaa lukeminen todella on. On olemassa niin monia erilaisia genrejä ja loputtomasti tarinoita jotka avaavat ovia uusiin maailmoihin, että sieltä luulisi jokaisen löytävän oman maailmansa.

  Mä itse olen lukenut viisivuotiaasta saakka. Siitä eteenpäin kirjat ja lukeminen ovat olleet yhtä kuin minä. Maku on vuosien varrella muuttunut, mutta yhä edelleenkin on toisinaan kiva hypätä aivan boksin ulkopuolelle.

  Luen edelleenkin melkein päivittäin. Raahaan kirjoja kotiin kirpparilta, kirjakaupasta ja kirjastosta, ja oma kotikirjasto alkaakin olla jo melko massiivinen… Ja teinhän mä lukemisesta sekä kirjoittamisesta lopulta itselleni myös uran, eli mä todella nautin tästä. Yksi hyvä tapa ovatkin nykyään äänikirjat jotka ovat superkäteviä, ja niiden avulla saa lukemisesta vähän vähemmän innostuneen lapsenkin kiinnostumaan lukemisesta. Olen itse kirjoittanut Storytelille kaks podcastia: Elämäntyönä rikos sekä Uhrien ääni. Diggaan heidän valikoimastaan koska sieltä löytyy jokaiselle jotain! Jännittäviä dekkareita, koskettavia elämänkertoja, romanttisia suhdekiemuroita, true crimea – unohtamatta tietenkään lasten ja nuorten valikoimaa.

  Käyhän nappaamassa tämän linkin kautta 30 päivän ilmainen testijakso jolla pääset testaamaan Storytelin koko valikoiman läpi.

  Mun mieltymykset menee toisinaan laidasta laitaan, mutta dekkarit on ikisuosikki. Tässä uusimmat hankinnat viime perjantailta.

  Tiesittekö mitä kaikkia hyötyjä lukemisesta on?

  Muutamia mainitakseni…

  Se vahvistaa sosiaalisia suhteita, sekä kasvattaa sanavarastoa.

  Jo noin kuuden minuutin lukeminen alentaa sykettä ja vähentää stressiä.

  Se rentouttaa ja viihdyttää.

  Toimii aivotreeninä. Tutkimuksien mukaan lukeminen voi hidastaa ikääntymisen haittoja, kuten muistinmenetystä.

  Auttaa toimimaan arjessa. Tänä päivänä ilman lukutaitoa on lähes mahdotonta pärjätä, ja mitä parempi lukutaito, sitä sujuvampi arki.

  Etenkin lapsilla lukemisen on havaittu parantavan keskittymiskykyä.

  Koskaan ei ole liian aikaista

  Sillä että lapselle luetaan, on aivan kiistaton yhteys lapsen puheen kehitykseen ja mielikuvitukseen. Säännöllisesti ääneen lukeminen kehittää lapsen sanavarastoa, tukee emotionaalista kehitystä sekä vaikuttaa merkittävästi lapsen tulevaan koulumenestykseen ja lukutaitoon.

  Pohja lukemiskulttuurille ja lukutaidolle luodaan jo varhaislapsuudessa. Vanhempien merkitys lapsen lukutaidolle on ratkaisevin nimenomaan ennen kuin lapsi itse osaa lukea – ei siis ole olemassa liian aikaista ikää lukea.

  Meidän pojat ovat nyt 5, 8 ja 10. Isot pojat ovat kumpainenkin oppineet lukemaan siinä viiden ja kuuden vuoden välillä, ja siitä saakka kirja onkin pysynyt käsissä visusti. Nyt kirjastosta roudataan kotiin jo Harry Potterit – ja surukseni he eivät jaksa joka ilta äidin tai isän lukemaa satua kuunnella.

  Meidän kuopus oppi lukemaan jo hieman ennen kuin täytti viisi. Nyt kun kirjoitan tätä, hän lukee takanani Mauri Kunnaksen Aavejahti- kirjaa.

  Perheen pienin todella myös nauttii lukemisesta. Kirjakauppavisiitin jälkeen hän vetäytyy kirjansa kanssa omiin oloihinsa, oltiinpa missä tahansa…

  Valehtelisin jos väittäisin, että jokaikinen ilta olisi ollut suunnattoman riemukasta lukea iltasatua, mutta useimmiten se on kuitenkin sitä ollut. Mun mies ei juuri lue, mutta on silti pitänyt iltasatujen lukemista arvossaan. Ei iltasadun tarvitse olla joka ilta pitkä – pienilläkin hetkillä on merkitystä.

  Tuntuu kummalliselta kuulla joidenkin sanovan, etteivät he pidä lukemisesta. Omaan korvaan se kuulostaa samalta kuin joku sanoisi, ettei pidä ruoasta? Kirjoja on tuhottomasti erilaisia, ja uskallan väittää että jokainen löytäisi sieltä omanlaisen mielenkiinnon kohteensa.

  Toivon kovasti että jokainen kysyisi Miksi lukeminen on niin tärkeää– kysymyksen oikeassa paikassa ja löytäisi lopulta myös lukemisen ilon.

  Luetko sä lapselle? Uskotko että äänikirjoilla lapsi innostuu lukemisesta, jos perinteinen kirja ei kiinnosta? Kokeile!

  Kommentit

  1. Kaisa

   Jos teidän lukijoina on kuluttajia, niin eikös affiliate-mainokset ja -bannerit pitäisi merkitä selkeästi?
   En löytänyt yhtäkään mainosta, jossa olisi selkeästi sanottu, että saatte niistä komissioita. Affiliate-linkit niissä kyllä on.
   Tämä on piilomainontaa, joka voi pilata teidän maineen aika äkkiä, jos jäätte tästä kiinni.
   Kuluttajat alkaa olemaan tietoisia piilomainonnasta eikä varmaan mene pitkään kun joku tekee ilmoituksen mainonnan eettiselle neuvostolle.

   1. Jonna

    Hei, vastaan tähän, vaikka kyseessä onkin Lindan blogi, mutta annat ilmeisesti palautetta koko sivustolle? En oikein ymmärrä mitä nyt tarkoitat, olemme hyvin tarkkoja merkinnöistämme ja jos tarkoitat nettisivujemme mainoksia, niin nehän ovat ihan samanlaisia nettimainoksia, kuin kaikilla maailman nettisivuilla. Tämä on ihan tavallinen nettisivu, tavallisine mainoksineen. Evästemaininta tulee sivun auetessa sinulle, sinne alakulmaan ja sen saa OK näppäimellä pois.
    Jos taas tarkoitat yksittäistä blogia, kuten tässä tämä Lindan blogikirjoitus, niin on aina bloggaajan vastuulla merkitä omat kaupalliset yhteistyönsä oikein. Tässä Linda olikin merkinnyt Yhteistyössä Storytel, mutta unohtanut merkitä Kaupallisessa yhteistyössä merkinnän. Lisäsin sen hänen puolestaan vielä tuonne (sanan kaupallinen). Näissä olemme tarkkoja ja hyvä, että huomasit tuon Lindan puolesta. -Jonna-

  Vastaa