• You are currently viewing Buena Vista – perinteitä ja tunnelmaa

  Buena Vista – perinteitä ja tunnelmaa

  Kaupallisessa yhteistyössä: Buena Vista – perinteitä ja tunnelmaa

  Vietimme (jälleen kerran) tunnelmallisen illan kanaalin äärellä sijaitsevassa ravintola Buena Vistassa. Tiedättekö sen fiiliksen, kun ravintola tuntuu melkein kodilta? Paitsi että sun ei tarvitse siivota, tiskata tai tehdä ruokaa 😀 Minä tiedän – Buena Vistassa tuntuu siltä aina.

  Tunnelma on kodikkaan lämpöinen päivästä ja vuodenajasta riippumatta. Diggaan hirveästi siitä, että Buena Vista on vuooosien ajan säilyttänyt oman perinteisen tyylinsä niin sisustuksen kuin ruoankin suhteen. Ja tämä ei siis ole kiertoilmaisu tylsälle, ei todellakaan. Näinä päivinä ainakin itse arvostan kuitenkin klassista ravintolakulttuuria.

  Buena Vistan holittomat marjadrinkit ovat todella kokeilemisen arvoisia.

   

  Esimerkiksi etnisille ravintoloille on toki oma vankka paikkansa, mutta todella surullisen moni perinteikäs suomalaisravintola on lähtenyt tuomaan sekä ruokalistaan että ravintolan tunnelmaan epäsopivia elementtejä. Omissa silmissäni näistä tulee samaa harmaata massaa. On kunnioitettavaa, että ravintola pitää kiinni omasta tyylistään – silloin kun se toimii, ja Buena Vistassa todellakin toimii.

  Menussa on myös huomioitu hienosti monenkirjavat maut.

  Oletko vegaani tai kasvissyöjä? Rakastatko riistaa? Maistuisiko jo miltei kulttiannoksen maineen saanut Vistan possu? Kulkeeko vanavedessäsi pieniä ruokailijoita? Kaikille löytyy jotain. Erityismaininnan annan siitä, että aivan kaikki annokset on ollut mahdollista pyydettäessä saada myös lasten koossa. Ainakaan omat pojat eivät innostu aina lastenlistan ruoista, vaan haluaisivat päästä maistelemaan ruokia ”oikeasta menusta” (heidän sanansa, eivät minun). Muutamissa paikoissa kaikkia annoksia ei ole saatu puolitettua, joka on tietenkin harmittanut kovasti. Buena Vistassa asiakaslähtöinen palvelu on selkeästi tärkeää, ja ravintolakäynnit ovat poikkeuksetta miellyttäviä.

  Vierailimme Buena Vistassa kalsean hyisenä päivänä, ja järjestään jokainen meistä kaipasi jotain oikein täyttävää ja lämmittävää. Annoksiksi valikoituivat paistettu merilohi sienikastikkeella, roquefort broileri auraperunoilla sekä vistan possu valkosipuliperunoilla. Oli ilo huomata että vaikka ravintola oli kyseisenä hetkenä miltei täynnä, tarjoilija kuunteli aidosti ja oli läsnä. Tässä kiireisessä suoritusyhteiskunnassa itselleni on totaalinen turn off jos menen ravintolaan ja sama kiire ulottuu sinne saakka. On upeaa ammattitaitoa kyetä palvelemaan asiakasta näin, vaikka todellisuudessa tilanne olisikin hektinen.

   

  Jälkiruoaksi koko porukka valitsi omenatortut, jotka rankattiin omenatorttujen aateliin. Mielettömän hyvää!

  Itse annokset olivat jälleen kerran todella herkullisia ja täyttäviä – käynti oli siis kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. On vaikeaa uskoa että tämän ravintolan palveluihin olisi tyytymätön kukaan muukaan, joten suosittelen lämpimästi suuntaamaan Buena Vistan patojen ääreen.

  Vastaa