• You are currently viewing Ruokakulut lapsiperheessä – paljonko meidän perhe kuluttaa?

  Ruokakulut lapsiperheessä – paljonko meidän perhe kuluttaa?

  Lapsiperheen ruokakulut, suurin menoerä asumiskulujen jälkeen. Koen olevani tarkka rahankäyttäjä. Pyrin siihen, että teen kerran viikossa isommat ruokaostokset ja toinen kaupassakäynti kyseisen viikon aikana on enemmänkin leivän, maidon ja hedelmien täydentämisreissu. Okei, myös ehkä viikonloppu herkkujen hakureissu. 😀

  Keskitämme suurimmat ruokaostokset yhteen ketjuun ja näin ollen pystyn seuraamaan kuukausittaisia menoja nettisovelluksen kautta. En tee sitä todellakaan usein, mutta tätä postausta varten katsoin tämän vuoden ostokset tammikuulta alkaen ja se oli oikeastaan todella mielenkiintoista. Toki tästä listauksesta puuttuu summat, joita olemme käyttäneet esimerksi Lidliin / hävikkiruokakaupoissa asioimiseen, mutta ne ovat muutaman kympin ostoksia silloin tällöin. Jos tarkan summan haluaisi saada, pitäisi tämä tietysti toteuttaa säästämällä jokainen kuitti ja kirjaamalla kaikki ylös. Tähän ei ole myöskään laskettu mukaan noutoruokia (Hesburger / pizzeria), joita haetaan ehkä kerran kuussa)

  RUOKAKULUT TAMMIKUU – LOKAKUU

  Oli myös mielenkiintoista huomata, että tammikuussa ruokakulut olivat vähemmän kuin mikään muu kuukausi ja puolestaan maalis-toukokuussa autoakin oli tankattu vain 40 eurolla! 😀 (korona ja etäkoulu aika) Mutta, olemme tänä vuonna syöneet yli 6000 eurolla! Järjetöntä, kun se ajattelee noin, mutta kun se jakaa kymmenelle, tulee meidän perheen ruokakulujen keskiarvoksi 612 euroa kuukaudessa. Lapset (6, 8 ja 10-vuotiaat) syövät lounaan koulussa / eskarissa ja päivällinen tehdään kotona, joita sitten mieheni kanssa syödään seuraavana päivänä molemmat tahoillamme lounaaksi.

  Meidän perheessä ei myöskään ole allergisia, jotka söisivät erikoisruokavalion mukaan, enkä myöskään ole kovinkaan kummoinen ruoanlaittaja. 😀 Jos intohimona olisi ruoanlaitto, olisi kauppakulutkin varmasti huomattavasti enemmän. Perus kotiruokia saa kyllä tehtyä edullisesti ja olen myös erittäin tarkka hävikin minimoimisesta. Jos vaan mahdollista, ostan kaupasta punalaputettuja tuotteita ja pyrin aina muistamaan kestokassien nappaamisen eteisestä mukaan, kun lähden ruokaostoksille. Toki jos kaupassakäynti tapahtuu ilman ennakointia, on kestokassit kotona. 😀

  Terkuin Sarianna
  instagram @sariannapesola

  Kommentit

  1. Teija

   Hienoista nousuja havaittavissa mutta kauppaan menee 550-650 €/kk tässä ei mukana ”ulkoruokailuja”. Mutta sisältää mm. kemikaliotuotteet. Meillä ruokakassaa verottaa mä, mies ja 3 poikaa 11,13 ja 16. Mä syön jämät töissä eväinä…

   1. Sarianna

    Tosi pieni summa teillä, vau! 🤩 Mä oon varma, että tosta kun meidänkin pojat vielä kasvaa niin ruokamäärät vaan lisääntyy 😁

  2. Carolin

   Hei,
   Meillä kolmihenkisen perheen (lapsi 1,5v) ruokakauppaan kuluva summa on tänävuonna ollut keskimäärin 750e. Tämä ei sisällä ulkona syömistä eikä kotitalouden tuotteita kuten vessapapereita, saippuoita, shampoita jne. Just tällä hetkellä menossa testi että kuinka halvalla vois päästä kuukaudessa, mutta todella tiukkaa tekee päästä alle 500 euroon.. 😀

   1. Sarianna

    Niin ja paljonhan riippuu ostaako gluteenitonta / maidotonta yms jotka maksaa enemmän mitä vastaavat valmisteet ns perustuotteena. Ja hei tosi hienoa, että oot alkanut tekee tollasta testiä. 🤩

  Vastaa