• You are currently viewing Meillä ei sairasteta! Otamme vitamiinit, emmekä stressaa
  koko kesä terveenä

  Meillä ei sairasteta! Otamme vitamiinit, emmekä stressaa

  Vitamiinit. Kaupallinen yhteistyö: apomera

  Nyt en todellakaan halua tulla kipeäksi, sillä tässä on niin monta rautaa tulessa, ettei tosikaan. Vähän jo alkoi pelottamaan tuo oman opiskelun aloitus tähän samaan kaaokseen, mutta hitsi, jos ei nyt niin koska sitten? Lisäksi meillä on nyt koko kylpyhuone ja sauna isossa remontissa, minkä Pekka tekee itse. Ja tietysti kaikki muu, mitä suurperheen elämään kuuluu, työt, harrastukset ja taloudenhoito. Huh huh.

  Meidän porukka on pysynyt pääsääntöisesti tosi terveenä, koko vuoden. Nyt meillä ei ole ollut flunssan flunssaa koko korona-aikaan. Eikä muuten vatsatautiakaan. Kesäkin mentiin ilman mitään sairastumisia. Tiuha käsienpesu on varmasti avittanut siinä, mutta myös aktiivinen vitamiinien popsiminen ja niistä huolehtiminen. Olen ollut noissa vitamiineissa entistäkin tarkempi.

  Lue myös: Lapsen oksennustauti ja sen hoito

  Yritän myös muistaa syödä puhdasta terveellistä ravintoa, paljon kasviksia ja liikkua. Ne on hurjan tärkeitä juttuja myös meidän kasvaville lapsille. Erityisesti teinin kanssa saa meillä vääntää tuosta terveellisestä ruokavaliosta ja liikkumisesta,  ehkä ne jossain vaiheessa menevät jakeluun.

  Yksi asia mikä on myös tosi tärkeää on se, että olen stressaamatta, enkä luo stressiä lapsillekaan sairastumisesta tai muustakaan. Stressaaminen heikentää vastustuskykyämme ja myös taudit tarttuvat siten helpommin. Me ei olla täällä vouhkattu lapsille epidemioista tai muistakaan maailmalla tapahtuneista asioista, on vaan muistuteltu käsienpesun tärkeyttä ja aivastus/yskimis tekniikkaa.

  Kaikki sairastumiset eivät tietenkään ole aina meistä itsestämme kiinni, joskus sairastumme kaikesta toiminnastamme huolimatta. Mutta minä ainakin minimoin meidän mahdollisuutemme sairastua. Sitten vaan toivotaan parasta.

  vitamiinit äidille
  Kyllä huomasin.. nerfpanoksen hyllyn alla, räjähtäneen laapin ja tippuneen levynkannen. Huomasin myös eriparisukat 🙂 Tätä se elämä on.

  Mitä vitamiineja minulla on nyt käytössä?

  Palatakseni kuitenkin aiheeseen vitamiinit. Mun syksyn vitamiini sato on tällä hetkellä toimiva, kuten kerroin, niin en ole ollut kipeänä. Tarkoitus olisi pysyä terveenä jatkossakin.

  Tällä hetkellä käytöstäni löytyy:

  D -vitamiini

  Tänä syksynä me on panostettu koko perhe erityisesti D-vitamiinin saantiin. D-vitamiini kun on tunnetusti tärkeää vastutstuskyvylle ja lihasten toiminnalle. Sen lisäksi D-vitamiini toimii luuston hyväksi, auttamalla kalsiumin imeytymistä. Pojat ovat vähentäneet maitotuotteiden käyttöä reilusti ja nyt erityisesti imeytyminen pitää maksimoida.

  Lue myös: Kuorsaava kumppani vie järjen

  Rauta

  Minä tunnistan itsessäni jo ilman testejäkin, koska minun tulee syödä rautaa. Nyt on taas menossa rautakuuri, mikä auttaa omalla kohdallani väsymykseen todella nopeasti. Olen miettinyt raudan aloittamista myös muutamalle pojalleni, mutta meidän pitää ensin käydä mittauttamassa heidän arvot. Molemmilla on ”kasvukipuja” ja levottomuutta, jotka saattavat johtua rautavajeesta.

  Sinkki

  Koska olen pääsääntöisesti vegaani, niin en käytä maitotuotteita juuri ollenkaan. (joskus harvoin syön juustoja, koska en ole löytänyt vielä hyvää vegaanista korvaavaa). Olen ottanut nyt vitamiineihini mukaan sinkin. Sitä kun saa esimerkiksi maitotuotteista. Sinkki on elimistölle välttämätön mineraali ja se on hyväksi ihon ja hiusten hyvinvoinnille. Sinkin on todettu helpottavan ja lyhentävän myös flunssaoireita.

  Echina

  Echina on syksyn uusi tuttavuuteni. Echinacea eli auringonhattu lievittää ylähengitysteiden haasteita, parantaa virtsateiden terveyttä ja vahvistaa vastustuskykyä. Echinan uskotaan tuhovan flunssaviruksia joten sitä voi käyttää flunssan ennaltaehkäisyyn.

  C- vitamiini

  C -vitamiinia olisi hyvä saada ravinnosta päivittäin. Minä en kuitenkaan saa sitä tarpeeksi, joten otan sitä suihkeena Sinkin ja Echinan kanssa yhdessä. (Kaikki kolme samassa suihkeessa). C-vitamiinia tarvitaan kollageenin, L-karnitiinin ja tiettyjen välittäjäaineiden biosynteesissä. C-vitamiini osallistuu myös proteiinien aineenvaihduntaan. C-vitamiinilla on iso ja tärkeä tehtävä meidän vastustuskyvyssä ja se auttaa raudan imeytymisessä.

  B -vitamiini

  Joskus käynnistän päiväni Berocca B-vitamiiniporeella. Kasvisyöjänä syön tietysti säännöllisesti B -12 vitamiinia, mutta Berocasta saan tarvittaessa kaikki muutkin B -vitamiinit samalla. En välttämättä aamulla heti halua syödä mitään, mutta lasillinen vitamiinijuomaa menee hyvin alas. Jokaisella B-vitamiinilla on oma tehtävänsä. Yleisesti B-vitamiinit tukevat kuitenkin ihmisen elimistön normaalia toimintaa. Ne tukevat vastustuskykyä, muistia ja oppimista. B -vitamiini ehkäisee myös väsymystä, uupumista ja edistää normaalia aineenvaihduntaa. Monipuolisella ruokavaliolla saa hyvin B-vitamiinia, mutta tarpeen tullen sitä voi nauttia myös vitamiinilisänä.

  Seesamöljy

  Pienenä lisänä, olen suihkutellut kutiavaan nenääni Seesamöljyä nenäsuihkeella. Olen jostain syystä ilmeisesti herkistynyt meidän pupujen heinälle nyt taas enemmän, nämä menee aina jaksoissa. Aivastelen kotona usein ja nenää kutittaa. Siihen olen saanut avun Seesamöljy nenäsuihkeesta. En todellakaan kehtaa lähteä kauppoihin pärsimäään, joten ennen kun lähden pyörimään ihmisten ilmoille, niin suihkaus öljyä nenään ja aivastukset pysyvät poissa.

  vitamiinit perheelle

  Alennuksien kanssa ostoksille

  Jos innostuit täyttämään omaa vitamiinikaappiasi, niin tässä on tarjous sinulle. Koodilla: POJAT15 saat alennusta ostoksistasi terveyskauppa apomeran nettikaupasta (13.-20.11.2020 välisenä aikana) -15%.

  Valikoimassa on paljon muutakin, kuin vitamiineja.

  Apomeralla on laaja valikoima korkealaatuisia tuotteita terveyden tueksi. Viitamiinien ja lisäravinteiden lisäksi apomeralta löytyy apuvälineet ja tarvikkeet, verenpainemittarit, laihdutustuotteet, kauneudenhoitotuottteet sekä hampaidenhoitotuotteita ja dermokosmetiikkaa. Apomeran verkkokaupassa on aina helppoa, edullista ja turvallista tehdä ostoksia. Lisäksi toimitus on aina nopea.

  Minä olen kokenut aika käteväksi tilata kaikki vitamiinit samasta paikasta yhtä aikaa. Nyt taas pitäisi täyttää hyllyjä B12 vitamiinilla ja hankkia jotain uusia kasvovoiteita. Ei kun ostoksille.

  Seuraa minua myös Instagramissa <3

  vitamiinit

   

  Kommentit

  1. Maarit

   Ei näin. Jos ruoka on jo monipuolista, eikä ole puutetta mistään vitamiinista tai hivenaineesta, on aivan turhaa syödä ns ylimääräisiä vitamiineja. D-vitamiinilisä on ainoa todistetusti tarpeellinen vitamiinilisä. Listasta myös puuttuivat hyvin tärkeät uni ja rokotteet…

   1. Jonna

    B12 vitamiini on ainakin kasvisyöjälle (ja ilmeisemmin nykyään myös lihansyöjälle) tarpeellinen, koska sitä ei saa ravinnosta. Se on totta, että turhaan ei pidä syödä purkista vitamiineja, mutta jos on tarvetta jollekin vitamiinille, niin sitä kannattaa ottaa. Esim minulla rautalisä vaikuttaa selvästi hyvinvointiin. Uni on tärkeää! Ehdottomasti. Rokotteisiin en ota kantaa, niitä kun on monenlaisia, niitä jotka on pakollisia ja niitä, joissa on ihmisen oma vapaa valinta, onko niitä tarpeellista ottaa.

   2. Lyyli

    Juurikin niin!

  Vastaa