• You are currently viewing Parhaat kengät lapselle

  Parhaat kengät lapselle

  Kaupallisessa yhteistyössä Simpsetti

  Parhaat kengät lapselle – jos pitäisi valita jokin tietty merkki jonka omasta lapsuudestani muistaisin, vastaus olisi Kuoma. Minä olen käyttänyt niitä, mun mies on käyttänyt niitä – ja meidän lapset käyttävät niitä. Simpsetiltä Kuomia löytyykin mieletön valikoima, niin aikuisille kuin lapsille.

  Kuomasta on tullut suomalaisille liki ikoninen merkki, eikä mielestäni ihan suotta. Kuoman kengillä rokkaillaan täällä karussa pohjolan maastossa mennen tullen, ja ehdoton suosikkini onkin Kuoman putkivarsisaappaat. Veikkaan, että tämä malli on juurikin se kaikille tutuin.
  Meidän muksut ovat käyttäneet näitä pitkään. Esikoisen ollessa pieni, haastattelin erästä jalkaterapeuttia siitä, mikä todellisuudessa olisi parhaaksi lapsen jaloille. Hän nosti esiin monia hyviä vaihtoehtoja – mutta loppukaneetissa kertoi, että hänen lapsillaan on Kuomat.
  Mielestäni Suomessa olosuhteet ovat vähintäänkin haastavat, kun talvella voi saman päivän aikana olla pakkasta, sataa vettä, syntyä loskaa jne.

  Kuoman putkivarsisaappaat eivät varsinaisesti ole vesitiiviit, mutta meidän käytössä niihin merkitty vetta ja likaa hylkivä-päällinen on pärjännyt melkoisen rankoissakin olosuhteissa.

  Monesti jopa lapsille suunnatut talvipopot ovat kovin tönköt ja raskaat pienten jalkojen kannettaviksi, mutta Kuoman putkivarsisaappaiden kohdalla sitä ongelmaa ei ole. Lesti on mukavan tilava ja anatominen tyypilliselle suomalaiselle, hieman leveämmälle jalalle.

  Kärkivahvikkeet estävät sen ettei ekan käyttökerran (tai kolmannenkymmenennekään) jälkeen olla ihmettelemässä että mites nämä nyt näin hajosivat. Muiden kenkien kanssa on kokeiltu sitäkin, voin kertoa!

  Pisteenä iin päälle, Kuomat mätsäävät mahtavalla tavalla omiin arvoihini, ne ovat nimittäin ihan taattua kotimaista laatua vuodesta 1928. Ne valmistetaan yhä edelleenkin Etelä-Savossa sijaitsevalla Kuomiokosken tehtaalla, ja niille on myönnetty myös Avainlippu-tunnus.
  Win-win-win. Kaikki mahdolliset speksit ovat kunnossa, enkä voi muuta kuin lämpimästi suositella näitä. Aidosti uskon, että Kuomat ovat parhaat kengät lapselle, enkä kovin mielelläni vaihda näistä pois.

  On stressitöntä lähettää lapsi kouluun, päiväkotiin, kerhoon  tai muuten vain ulkoilemaan, kun tietää varmuudella että kengät ovat hyvät jalassa ja pitävät varpaat varmasti lämpöisinä. Vielä viimeisinä huomautan, että nämä kestävät mukavasti myös pesua. En tiedä teistä muista, mutta meillä sille todellakin on tarvetta, ainakin kerran talvessa.

  Meidän popot tilaillaan tosiaan Simpsetin verkkokaupasta – valikoima on mahtava, asiakaspalvelu rautaisen ammattitaitoinen ja toimitusajat mukava ripeitä – eli mattimyöhäinenkin voi tilata, eikä mene montaa päivää kun paketti on hyppysissä!

  Vastaa