• You are currently viewing Miksi meidän pojat ei voi tulla isäksi yksin?

  Miksi meidän pojat ei voi tulla isäksi yksin?

  Radiossa on pyörinyt toistuvasti joku mainos, missä naisen ääni kertoo, että hän ei tarvitse parisuhdetta, hän voi hankkia perheen yksinkin. Tämä mainos on herättänyt meidän pojissa mietteitä ja minun, sekä poikien välille pitkiä keskusteluja. Voiko mies tulla isäksi yksin?

  Mediassa on ollut esillä naisia, jotka avoimesti kertovat hankkineensa lapset yksin. Tätä vaihtoehtoa on tuotu nyt paljon esiin. Naiselle lasten hankkiminen yksin on mahdollista, eikä edes kovin monimutkaista. Sperman voi joko ostaa tai hankkia perinteisin keinoin.

  Meillä poikia tietysti kiinnostaa, että jos nainen voi perustaa perheen yksin, voiko mieskin? Pojilleni pettymykseksi on pitänyt todeta, että miehille se ei ole mahdollista. Tässä on yksi epätasa-arvoinen asia meidän maassamme.

  Yksin elävien miesten lastenhankinta on miltei mahdotonta

  Yksin elävänä miehenä lasten saaminen on lähes mahdotonta. Lähdetään liikkeelle adoptiosta. Pelastakaa lapset ry:n tietojen mukaan kansainvälisessä adoptiopalvelussa ei ole viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut yhtäkään yksinhakijamiestä. Miksi?

  Yksinhakijamiesten adoptiomahdollisuudet ovat niin rajalliset, että hakeminen on lähes mahdotonta. Esimerkiksi Bulgariassa, Kiinassa ja Thaimaassa kontaktitahot eivät toivo yksin hakevien miesten hakemuksia lainkaan. (Lähde: Hämeensanomat)

  Moni toivoo ensisijaisesti biologista omaa lasta. Tämä puolestaan on meillä Suomessa tehty miehille täysin mahdottomaksi. Ainoa tapa miehelle saada biologinen lapsi yksin, olisi sijaissynnyttäjä. Suomessa sijaissynnyttäminen oli sallittua vuoteen 2007 saakka, kunnes hedelmöityshoitolain lakimuutos käytännössä kielsi keinohedelmöitykseen liittyvät sijaissynnytykset.

  Tällä hetkellä sijaissynnyttäminen on kaikissa Pohjoismaissa laitonta. Esimerkiksi Venäjällä, Yhdysvalloissa, Virossa, Britanniassa ja Hollannissa se on kuitenkin laillista. Koska sijaissynnytys on Suomessa tällä hetkellä kiellettyä, ovat jotkut suomalaisetkin turvautuneet ulkomaalaisiin kohdunvuokraajiin. Tarkkaa lukua ei ole tiedossa.

  isäksi yksin

  Vanhemmuus yksin vai yhdessä?

  Tietysti toivon, että meidän pojat saavat joskus perheen ihan perinteisellä tavalla. Toivon, että he rakastuvat ja saavat kokea kaiken alusta loppuun yhdessä rakkaansa kanssa. Koska onhan se aivan mieletöntä, eikä mitään vastaavaa ole.

  Mutta ymmärrän hyvin, että parisuhteen muodostuminen ja perheen perustaminen menee koko ajan vaikeammaksi ja vaikeammaksi. Naiset hankkivat lapsia yksin, ”mihin miehiä enää tarvitaan?” (Näin ihan avoimesti kirjoitellaan nyt somessa.) Naiset täyttävät yliopistokaupungit, miehet jäävät maalle ja syrjäytyvät. Naiset ja miehet eivät enää kohtaa. (Tässä muutama kauhukuva). Sehän voi olla, että tulevaisuudessa ei enää pariuduta lainkaan?!

  Kuitenkin toivon, että myös pojillani on mahdollisuus niin halutessaan kokea isyys, vaikka sopivaa kumppania ei löytyisikään. Tiedän, että meidän pojista tulee mitä parhaimpia isiä, jos isäksi joskus haluavat. Ja me muu perhe tuetaan heitä kyllä isyydessä jos siihen ryhtyvät, joten täysin yksin eivät jää ikinä.

  Tärkeintä olisi, että mahdollisuudet olisivat miehillä samat, kuin meillä naisillakin!

  Mitä ajatuksia aihe herättää?

  Vastaa