• You are currently viewing Kehittävä lautapeli? Täällä!

  Kehittävä lautapeli? Täällä!

  Kaupallisessa yhteistyössä Lelutivoli 🎀

  Kehittävä lautapeli? Täällä!

  Jos kehittävä lautapeli kiinnostaa, käyhän peremmälle. Me rakastamme lautapelejä. Pelaamme kaksin, kavereiden kanssa, isolla porukalla, you name it. Parhaista parhaimpia ovat kuitenkin meidän mielestämme pelit, jotka soveltuvat ihan koko perheelle. Lautapelit tarjoavat mukavaa ajankulua ja viihtyisää yhteistä tekemistä koko poppoolle. Hauskoja ja juurikin sopivasti meidän perheen eri-ikäisiä haastavia pelejä ovat muun muassa Kimble, Afrikan tähti, Inkan Aarre sekä ikihitti Blokus. Uskon että liki kaikki lautapelit tekevät hyvää ja ovat omalla tavallaan kehittäviä – uusia tietoja ja taitoja tulee pelin lumoissa kuin huomaamattaan.

  Mutta kehittävät pelit ovat nousseet meillä ihan nextille levelille, kun bongasin Lelutivolin sivuilta kehittäviä pelejä. Valikoimaahan siellä riitti, sillä vaihtoehtoja on ongelmaratkaisutaitoja kehittävistä peleistä aina sosiaalisia taitoja vahvistaviin peleihin, kuin myös hahmotuskykyä sekä loogista päättelykykyä harjoittavia vaihtoehtoja.

  Meillä poikien kanssa on pelailtu lautapelejä pienestä pitäen, mutta pelailuahan ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa! Lelutivolin peleissä on reilusti vaihtoehtoja myös sen suhteen paljonko pelaajia tarvitaan, sillä sekä lasten että aikuisten älynystyröitä voi kehittää yksin, kaksin tai vaikka isommallakin porukalla. Meillä rauhalliset lautapelit ovat kuumaa kamaa etenkin iltaisin, ne rauhoittavat mukavasti ja vetävät koko jengin pelin ääreen, jolloin samalla tulee rupateltua päivän kulusta.

  Win-win!

  Ensimmäinen testiin lähtenyt peli on Mental Blox 360 rakennuspeli, jossa pelaajat pääsevät luomaan erilaisia hahmoja kuvioilla sekä väreillä. Pelissä opetellaan siis hahmottamisen taitoja pelin muodossa, sillä peli on kolmiulotteinen ja siinä tarkastellaan asioita useista eri näkökulmista. Kaikki pojat rakastuivat tähän, ja huomautan tässä välissä että meidän tyypithän ovat iältään 5, 8 ja 10, eli ei todellakaan ole hirveän tiukasti ikärajakohtaista tämän pelin käyttö. Peli sisältää 20 hahmoa kaikkiaan neljässä eri mallissa ja värissä, ekä 20 erilaista aktiviteettikorttia.

  Etukäteen selvitin myös pelin taustaa, halusin tietenkin tietää vastaako sisältö hypetystä. Mental Blox 360 luvattiin kehittävän erityisesti lapsen visuaalista aistia ja geometrian tuntemusta, sekä stimuloivan muun muassa hienomotorisia taitoja ja käden sekä silmän koordinaatiota.

  Check, check, check!

  Lelutivolissa on edelleen käynnissä Black Friday tarjouksia, joten suosittelen lämpimästi kipaisemaan ostoksille!

   

   

  Vastaa