• You are currently viewing Jokaisen tulisi viettää joulua   

  Jokaisen tulisi viettää joulua   

  Olen todella sitä mieltä, että jokaisen tulisi viettää joulua. Eikä sitä välttämättä tarvitse viettää joulu-nimikkeelläkään. Itsehän rakastan joulua, sen tuoksua, tunnelmaa, ääniä – kaikkea siinä. Olen viettänyt ihania jouluja lapsuudesta saakka, ja onnistunut valamaan lämpöistä joulufiilistä omaankin perheeseeni. 

  Omasta jouluhypetyksestäni huolimatta ymmärrän hyvin heitä, jotka eivät joulusta perusta. En minäkään juhli joulua sen alkuperäisen sanoman vuoksi, mutta en koe silti olevani mitenkään tekopyhä.  

  Mielestäni jokaisen tulisi viettää joulua siksi, että nykyisessä suoritusyhteiskunnassa aika moni tuntuu taistelevan uupumusta vastaan jokapäiväisessä arjessaan. Sitä ei toki yksi tai kaksi joulua pelasta, mutta uskon että jokaisen arkeen on tervetullut sellainen juhla jossa rentoudutaan, levätään ja ladataan akkuja. 

  Ei joulun viettämiselle ole mitään tiettyä kaavaa. Mun jouluni ei tule ilman kuusta, lanttulaatikkoa, läheisiä – ja suklaata – mutta eihän joulu vaadi mitään näistä. Jos jouluruoat tökkivät jo ensimmäisestä suupalasta saakka, joululaulut raastavat korvia ja jouluvalot särkevät silmiä, niin mitäpä jos rakentaisit joulun ihan omalla tavalla? 

  Ota jouluusi joko jouluisia tai ei niin jouluisia elementtejä – it`s up to you. Voit koristella tai olla koristelematta, mutta mielestäni on tosi hassua, kun monille vaihtoehto joulunvietolle tuntuu olevan se, että kerrotaan miten paska varmasti kaikkien muidenkin joulu kulissien takana on. Ei ole!  

  Joulun aika voisi olla ainakin se yksi hetki vuodesta, kun jokainen hemmottelisi itseään. Joulukuusen sijaan voit ostaa kotiin pari puskaa ruusuja tai pioneja, mitkä ikinä ovatkaan sun lempikukkia. Sen kliseisen joululeffan sijaan voit tykittää telkusta vaikka kauhuleffamaratonia läpi pyhien, ja rosollin sijaan nauttia kiinalaisen ravintolan tai lähipizzerian antimista. 

  Joululle ei ole olemassa kaavaa, tehdään kaikki siitä omanlainen, nautinnollinen juhla. 

  Miten  vietät sun joulua? 

  Vastaa