• You are currently viewing Tosiystävän tunnusmerkit

  Tosiystävän tunnusmerkit

  Mitkä on mun mielestä tosiystävän tunnusmerkit?

  Mulla on käynyt elämässä kauheen hyvä tuuri. Mulla on monta hyvää ystävää. Mulla on myös yksi paras ystävä, jonka olemassa olosta olen super kiitollinen joka päivä. Kuten eilen, kun menin hänen luokseen poikien kanssa saunomaan illalla. Meillä kun on täällä menossa tämä sauna- ja kylpyhuone remontti.

  Olen pohtinut paljon ystävyyttä viime aikoina. Mua jaksaa välillä ihmetyttää, miten hyvät ja pitkäaikaiset ystäväni jaksavat minua ja ottavat aina avosylin minut vastaan, vaikka olen ehkä maailman kaikkeuden huonoin pitämään heihin yhteyttä. Olen niin kiireessä koko ajan, että yhteydenpito ja näkeminen aina jää… ja jää…ja jää. Ja mutta aina ne ihanat ystäväni haluavat nähdä ja kuulla, kun vaan jompi kumpi sitä ehdottaa.

  Olen pettynyt ystävyydessä useasti, myös näin aikuisena. Kuitenkin tällä ikää sitä hyvin nopeasti ymmärtää, että päättynyt ihmissuhde oli tarkoitettu päättyväksi. En voisi kuvitellakaan, että haikailisin enää jonkun ystävän perään.

  jonna poikien äiti

  Hyvän ystävän tunnistaa kyllä

  Näin yli 40 vuotiaana, sitä osaa arvostaa hyviä ystäviä. Olen huomannut, että heissä kaikissa toistuu samoja piirteitä.

  He ovat lojaaleja, vaikka taukoa yhteydenpidossa olisi pitkäänkin, silti kaikki jatkuu aina siitä mihin se jäikin. Hyvä ystävä osaa keskustella niin, että kertoo avoimesti omista asioistaan, mutta myös kuuntelee. Mikään ei ole raskaampaa pidemmän päälle, kuin kuunnella koko ajan toisen vuodatusta ja olla aina vaan se joka kuuntelee ja tukee. Ystävyys on vastavuoroista, välillä toinen tarvitsee enemmän kuuntelijaa ja sitten taas toinen.

  Lue myös: Kuinka hemmotella lapsi piloille?

  Hyvä ystävä on hyvä ystävä, vaikka ei olisikaan kanssasi samaa mieltä. Minusta on mahtavaa, että omat ystäväni koostuvat hyvin erilaisista naisista. Joistain asioista saatamme olla hyvinkin eri mieltä, mutta se mikä kaikissa ystävissäni on samaa, niin jokainen heistä toivoo toisille hyvää. Se yhdistää minun ystäviäni. Ja mielestäni on tosi tärkeää, että ystävä on aito oma itsensä, vain siten ystävyys voi kasvaa täyteen kukoistukseensa.

  Hyvä ystävä on mukana elämässäsi, menestyit tai et. Olit onnellinen tai surullinen. Hyvä ystävä ei jätä, koska ei hyödy sinusta enää, vaan pysyy mukana kuin tauti. Silloinkin kuin seurasi ei ole iloisinta ja upeinta, hän on edelleen mukana. Silloinkin kun yhteinen projekti päättyy, hän yhä haluaa nähdä ja pitää yhteyttä.

  Hyvä ystävä on luotettava. En varmasti ole ainoa, joka välillä tykkää juoruilla ystävien kanssa, mutta osaan pitää tarvittaessa myös salaisuuden. Jos minulle sanoo, että asiasta ei saa puhua, niin en puhu. Minä luotan omiin ystäviini, eikä minua haittaa jos minusta puhutaan tai tekemisiäni pohditaan, vaikka en ole paikalla. Se on ok, koska tiedän, että jos minulla on oikea salaisuus, niin se pysyy ystävilläni visusti salassa.

  ystävyys

  Mitkä on siis ne tosiystävän tunnusmerkit?

  • Lojaali
  • Luotettava
  • Kuuntelee
  • Keskustelee
  • Avautuu
  • On aito oma itsensä
  • Pysyy siinä aina!

  Kiitos ystävä kun olet!

  Vastaa