• You are currently viewing Jos lunta ei tule, niin Lappi kutsuu tänä talvena

  Jos lunta ei tule, niin Lappi kutsuu tänä talvena

  Jos tänä talvena ei tule lunta, niin meidän perhettä kutsuu Lappi.

  Me ollaan odotettu lunta tänne eteläsuomeen kuin kuuta nousevaa. Viime vuosi meni täysin ilman lunta, ainakin täällä meidän seuduilla. Lapset eivät päässeet edes kertaakaan pulkkamäkeen. Ja taas on mustaa. Tuntuu, että täällä mustassa vesisateessa tulee vielä hulluksi. Mitään ei voi tehdä, eikä mihinkään mennä. Ei tämä ole mitään ihmisen elämää.

  Kävin Ollien kanssa siskoni ja kummityttöni luona Rovaniemellä loppu kesästä ja tapasimme siellä Joulupukin. Ollien ainoa toive Joulupukille oli: ”Olisi kiva saada lunta ensi talvena”. Pukki lupasi sen toteuttaa, mutta tällä hetkellä pahalta näyttää…lunta tulee vähän, mutta sulaa heti pois.

  Tein päätöksen, jos lunta ei taaskaan tule, niin lähdemme tänä talvena Lappiin.

  lappi kutsuu
  Photo: Kristaps Grundsteins

  Saako Lappiin mennä?

  Lapin sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Jukka Mattilan mielestä Lappiin voi nyt matkustaa, kunhan tekee sen terveenä.-kertoo Yle.

  Lappiin matkustaminen on jakanut mielipiteitä, mutta itse näen tämän niin, että jos olemme terveitä ja pysyttelemme omissa oloissamme mökissä ja rinteessä, niin emme ole riski kenellekään. Rinteessä turvavälitkin totutuvat kuin itsestään. Ulkona urheileminen on erittäin hyvä vaihtoehto näinä aikoina. Tärkeintä on miettiä, mitä tekee ulkoilun jälkeen…ahtautuuko ruuhkaisiin kauppoihin tai ravintoloihin ja miten huolehtii käsihygieniasta, sekä turvaväleistä. Ehkä myös sitä, että milloin sinne Lappiin menee.

  Lue myös: Noloimmat ensitreffit. Hikiset kainalot ja huoltoaseman munkkikahvit

  Yrittäjänä tunnen suurta sympatiaa matkailualanyrittäjiä kohtaan. Tämä vuosi on ollut monelle yrittäjälle aivan kamala. Voin vain kuvitella Lapin yrittäjien ahdinkoa, koska ulkomaalaiset turistit ovat tänä vuonna jääneet saappumatta. Olisi siis hyvä, jos edes me suomalaiset tukisimme Lapin yrittäjiä. Voisi pohtia löytyykö mahdollisuutta matkustaa järkevämpään ajankohtaan. Lomakaudet ovat varmasti ne ruuhkaisimmat hetket mennä Lappiin, mitä jos matkustaisi lomien ulkopuolella? Sitä minä ensisijaisesti suunnittelen.

  lappi

  Lappi kutsuu, mutta milloin ja minne?

  Se on vielä auki milloin ja minne menisimme. Ajatuksena tosiaan loma-aikojen ulkopuolella reissaaminen. Siskoni asuu Rovaniemellä, joten se on yksi vaihtoehto, toisaalta voisi olla turvallisempaa ja järkevämpää mennä jonnekin missä väkeä on vähemmän, kuin kaupungissa. Hieman houkuttaisi keväthanget, toisaalta malttaako sinne asti?

  Olisiko teillä hyviä ehdotuksia kohteeksi?

  Lue myös: Sormiruokailun alkeet

  Tajusin muuten juuri, että meidän perhe ei ole ikinä käynyt yhdessä Lapissa. Ossian kävi yksin Ivalossa aikanaan sukuloimassa ja Ollie kävi minun kanssa siellä Rovaniemellä tänä vuonna, mutta muuten pojat eivät ole Lapissa käyneet. Reissu olisi varmasti ikimuistoinen kokemus koko perheelle. Yleensä me suunnataan aurinkoon.

  Nähtäväksi jää minne lähdetään ja koska?

  Tänään jään jokatapauksessa joululomalle (eli siivouslomalle). Sarianna jää Poikien Äitien puikkoihin. Oikein mahtavaa joulua kaikille teille ihanille, jotka olette jaksaneet ajatuksiani ja kokemuksiani lukea läpi vuoden, sekä tietysti kaikille teillekin, jotka ette ole jaksaneet! Palataan taas joulun jälkeen! Rentouttavaa (onko se edes mahdollista?) joulua äidit! 🙂

  Vastaa