• You are currently viewing Lenox Hill -Sairaalan arkea -sarja tekee nöyräksi

  Lenox Hill -Sairaalan arkea -sarja tekee nöyräksi

  Minulla on tapana nollata aivoja illalla joko lukemalla kirjaa tai katsomalla telkkarista jotain sarjaa. Nyt kierroksessa on Lenox Hill -Sairaalan arkea -Netflix sarja. Tämä sarja teki vaikutuksen ja sai tarttumaan minut kirjoittamaan siitä postauksen.

  Ne sarjat mitä mä yleensä iltaisin katselen on sellaista kevyttä hömppää. Sellainen tyhjentää pään työasioista kivasti. Toinen vaihtoehto on melko raskaatkin rikosdokumentit tai erilaiset tosielämän dokkarit, kuten tämä tässä mainitsemani Lenox Hill.

  Kirjoissa mulla on menossa vielä Barack Obaman elämänkerta. Mutta se on nyt vähän jäänyt, kun iltaisin työpäivän jälkeen silmät ovat niin väsyneet. Otan sen mukaani Lappiin, kun lähdemme sinne viikon päästä ja luen sen siellä loppuun.

  Mistä on kyse Lenox Hill -sarjassa?

  Lenox Hill dokumenttisarja kuvaa, kuinka New Yorkin maineikkaassa Lenox Hillin sairaalassa neljä lääkäriä tasapainoilee yksityiselämänsä ja potilaille omistautumisen välillä. Sarjassa seurataan kahta neurokirurgia, yhtä gynekologia ja yhtä ensihoitolääkäriä. Sarjan naislääkärit ovat molemmat raskaana.

  Olen katsonut nyt noin viisi jaksoa ja erityisen suuren vaikutuksen minuun on tehnyt neurokirurgien työ. Aivan mieletöntä duunia, käsittämätöntä miten joku kykenee niin vaativaan ja vastuulliseen työhön. Mielestäni sarjassa on hyvin nostettu esiin sitä, että esimerkiksi neurokirurgina toimiminen on ammatti ja työ, missä ihminen joutuu tekemään aika rankkoja valintoja yksityiselämänsä suhteen. Sarjan toinen neurokirurgi esimerkiksi kertoi, että kaikkea ei voi saada. Hän on luopunut paljosta perheensä kanssa, saadakseen tehdä vaativaa ja rakasta työtänsä.

  Usein tuntuu, että yleisessä keskustelussa unohdetaan tämä edellä mainittu tosiasia. Puhutaan paljon siitä, että miehet saavat kaiken. Saavat uran ja perheen, mutta naiset eivät. Totuus on kuitenkin se, että uraorjentoituneet ihmiset eivät saa (sukupuolestaan riippumatta) kaikkea. On aivan eri asia olla isä ja äiti joka on läsnä perheelle, kuin isä ja äiti, joka on aina töissä ja tekee vaativaa työtä. Nämä asiat ovat valintoja. Jokainen voi edetä urallaan niin halutessaan tai ainakin pyrkiä siihen täysillä, mutta se on aina jostain muusta pois. Eikä siihen liity mitenkään se, olemmeko naisia vai miehiä. Valinta on aina sama.

  Onneksi kaikki eivät valitse samoin.

  Netflix sarja

  Kuka määrää kohtalomme?

  Viidennessä jaksossa yksi perhe sai ikäviä uutisia. Potilaan päässä olevaa kasvainta ei saatu poistettua. Perheen suru, kuoleman kolkuttaessa ovelle, on enemmän kuin tuskaista katsottavaa. Toisaalta se herättää nöyränä ihmettelemään elämän yllätyksellisyyttä ja arvoituksellisuutta. Kuka vain meistä voisi olla samassa tilanteessa. Kuka vain. Sinä, minä tai hän, joka onkin.

  Miten elämä valikoi sen, että kuinka pitkä on kenenkin taival?

  Sarjassa on käsittämättömällä tavalla myös yllätyksiä sarjan päähenkilöihin ja heidän läheisiinsä liittyen. Edes neurokirurgi ei säästy syövältä, edes gynekologi ei saa automaattisesti normaalia raskautta ja edes kuoleman kanssa työskentelevä ei säästy kyyneliltä, kun potilas menehtyy.

  En malta odottaa iltaa, että pääsen taas sarjan kimppuun.

  Muita suositteluja

  Tähän samaan syssyyn voisin suositella sarjoja mitä olen tähän mennessä katsonut ja mitä ehdottomasti suosittelen katsomaan. Niin ikään Netflix sarja –Musta kuningatar on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Jos et jostain syystä ole vielä katsonut The Crown -sarjaa, niin sekin kannattaa katsoa. Vähän erilainen ohjelma katsoa, vaikka yhdessä perheen nuorison kanssa, on Stranger Things. Sarjasta on tulossa kohta uusi tuotantokausi.

  Elokuvista suosittelen katsomaan Elton Johnista kertovan Rocketman elokuvan. Toinen maailmansota väreissä on esimerkiksi nuorison kanssa yhdessä katsottava mielenkiintoinen sarja. Olen onnistunut ensimmäisen kerran meditoimaan Headspace: Meditoijan oppaan avulla. Tämä sarja on minulla vielä kesken.

  Ja onhan näitä vaikka kuinka paljon… ei enää edes muista. Nämä esimerkit olivat nyt on kaikki Netflixistä, kun sitä eniten katselen.

  Mutta vinkatkaa ihmeessä, mitä mun kannattaisi seuraavana katsoa!

  Vastaa