• Remonttikaaoksen keskellä

  Tällä hetkellä elämme remonttikaaoksen keskellä. Uudessa kodissa on täysi touhu päällä, ja samalla täytyisi miehen käydä töissä, ja mun pyörittää kotona palettia.
  Meidän oma määrittämä muuton ajankohta lähestyy, miten remonttikaaoksen keskellä pitäisi vielä lapsiarkikin hoitaa?

  Väsymys ja kiireiset päivät koettelevat myös aika-ajoin parisuhdetta, ja on sanomattakin selvää, että yhteinen perheaika jää nyt vähemmälle. Tiedämme kuitenkin, että kaaos on pian ohi, ja tämä oli kaiken arvoista.

  omakotitalo remontti
  Vanhaa pois uuden tieltä

  Meidän koti

  Ostimme 2020 loppuvuodesta omakotitalon, jota etsimme pitkään. Tuntui, ettei mitään sopivaa löydy, ja kuulemma nyt onkin ollut ennätys vähän asuntoja myynnissä.

  Talo jonka ostimme, ei varsinaisesti ollut sellainen, mitä alunperin haimme. Listaan nyt muutamia kriteerejä mitä haimme vs millaiseen lopulta päädyimme:

  Rakennusvuosi 1990-2000 / talo on valmistunut 1974
  Yksikerroksinen / nyt meillä on kaksikerroksinen
  Meillä oli kaksi asuinaluetta josta emme taloa halua, nyt talo sijaitsee toisella niistä.

  Kun pääsimme asuntonäyttöön, tiesimme, että tämä on meidän koti. Päätökseen vaikutti pelkän fiiliksen lisäksi myös suuresti tontti. Meillä on ihanan rauhallinen takapiha, josta pienen metsäkaistaleen jälkeen avautuu pellot.

  omakotitalo remontti
  Näitä maisemia jaksan ihastella aina uudestaan ja uudestaan!

  Ei muuta kun remontoimaan!

  Tiesimme heti, että remontoitavaa löytyy. Yläkerrassa on keittiö, olohuone, wc ja kolme makuuhuonetta, siellä pärjäämme vain maalaamisella ja tapettien vaihdolla.

  Alakerrassa on työhuone, takkahuone, wc, kodinhoitohuone ja pesutilat. Niistä kaikki kaipaavat päivitystä, tai kunnon remonttia.

  omakotitalo remontti
  Suihku, joka kaipaa päivitystä tälle vuosikymmenelle.
  omakotitalo remontti
  Suihkun ja saunan väliseen seinään tulee lasi-ikkuna avaruutta tuomaan. Lisäksi ovi vaihtuu lasiseen.

   

  Suurimman remontin tarpeessa oli alkuperäinen/lähes alkuperäinen suihku+sauna sekä kodinhoitohuone, joka oli ahdas ja meille toimimaton.
  Meinasimme remontoida itse kaiken, mutta onneksi päädyimme kuitenkin palkkaamaan firman remontoimaan suihkun+saunan.
  Kodinhoitohuoneessa ja wc:ssä onkin täysi työ, kun revittiin pois kaikki vanha. Kodinhoitohuoneessa myös avasimme seinää lisää, jotta saatiin meidän kaipaamaa tilaa.

  omakotitalo remontti
  Kodinhoito huone, josta kulku varastoon. Avaamme varastoon menevää seinää, jotta kodinhoitohuoneesta saadaan tilavampi ja toimivampi.
  omakotitalo remontti
  Myös wc kokee täydellisen muodonmuutoksen.

  Pienen lapsen kanssa remontointi

  Olisi huomattavasti helpompaa remontoida, jos meillä ei olisi tuota pientä 1 vuotiasta mukana touhuamassa. Seinien purun+kaadon vuoksi talo on täynnä pölyä, joten emme Jasua sinne voi ottaa.
  Eikä hän toki paikoillaan pysyisikään, eli koko perheellä remontointi ei toimi.

  omakotitalo remontti
  Pikku herra tarkkailemassa työnjälkeä.

  Onneksi tukiverkko on tässäkin meillä apuna, ja saamme Jasun hoidot hyvin sovittua. Oma rumbansa on siinäkin, kun kellosta katsoo koska olisi nukkumaanmeno- tai ruoka aika, pakata poika ja kaikki kamppeet kärryistä lähtien mukaan, jotta pystyisi niissä ulkona nukkumaan.
  Ajaa hoitopaikkaan, ja talolle remontoimaan. Sitten kellosta katsoa koska täytyisi lähteä poika kotiin hakemaan, jottei hän mahdollisesti nukahtaisi autoon.

  Usein illat venyykin, ja kotona iltatoimet tehdään pikaisella kaavalla. Mutta, onneksi tämä ei enää montaa viikkoa kestä! Toivotaan, että kahden viikon päästä pääsemme jo muuttamaan.
  Päivittelen tänne, kun saadaan tilat alkaa valmistua.

  Oletteko te remontoineet pienen lapsen kanssa? Pysyittekö aikataulussa, ja kuinka homma onnistui?

   

  Vastaa