• You are currently viewing Tänään olet yksivuotias. Millainen matkasi on ollut?

  Tänään olet yksivuotias. Millainen matkasi on ollut?

  Tänään sinä rakas esikoispoikani olet yksivuotias. Vauvavuosi on mennyt todellakin niin äkkiä, kuin kaikki siitä varoittelivat.
  Ensimmäiset viikot tuntuivat hitailta kun odotin, että joskus alkaisit nukkumaan. Nyt tuntuu, että se oli vasta eilen, kun sain sinut syliini.

  Alkutaipaleesi ei ole ollut helppo. Synnytyksessä järjestit ylimääräisiä sydämentykyksiä vanhemmillesi, kun omasi heikkeni välillä. Aluksi myös sinun sokereita jouduttiin seurailemaan, koska ne olivat alhaalla. Minun sydämestä särkyi aina pieni palanen, kun verensokeria mitattiin kantapäästäsi, ja sinä itkit lohduttomasti.
  Sairaalassa et nukkunut, ennen kuin sait lisämaitoa. Emme heti tienneet, että nälkähän sen pojan vielä oli.

  vauva

  Sinun kotiutuminen

  Kun pääsimme kotiin, meillä oli isäsi kanssa aika opetteleminen. Emme tienneet yhtään, mitä milloinkin halusit. Meille vauvanhoito oli uutta, vaikka vauvoja olemmekin ennen nähneet ja pidelleet. Nyt kuitenkin olimme täysin sinusta vastuussa.
  Näytit niin super pieneltä isäsi suurilla käsillä. Ja olithan sinä pieni. Syntyessäsi olit 47,5 senttiä pitkä, ja painoit 3030 grammaa. Olit (ja olet vieläkin) täydellinen.

  Nyt voin kuitenkin hieman kehua, ja sanoa, että mielestämme opimme isäsi kanssa aika hyvin ja nopeasti jutun juuren! Opimme tietämään, milloin olit nälkäinen, milloin uninen, ja milloin vatsaasi kipristi.

  Välillä vietit öitä isäsi kanssa NHL pelejä katsellen, jotta äiti sai hetken levätä.

   

  Sinun kipusi

  Vatsaasi väänsi usein. Emme aina tienneet, että mistä se johtui. Kun imetin, karsin omasta ruokavaliosta ärsyttäviä ruoka-aineita pois. Kävimme vyöhyketerapiassa, ja hieroimme sinua, jotta sinulla olisi mahdollisimman vähän kipuja. Valitettavasti siinä meni useampi kuukausi, että saimme selville sinun kärsivän refluksista.
  Kannoimme sinua vuorotellen rintarepussa, jotta sinun oli helpompi nukkua. Isäsi pomputteli usein jumppapallolla sinä sylissä, siihen rauhoituit hyvin.
  Olet myös kärsinyt erilaisista ihottumista, ja vatsasi on todella herkkä edelleen.

  Sinun oppiminen

  Olet aina ollut hyvin tarkkaavainen. Katselet tarkasti muita ihmisiä, ja omia varpaita ja sormia. Sinulla ei ole ollut kiire liikkumaan, mutta hyvin olet senkin oppinut.
  Ja voi jestas kun opit ryömimään, mikä vauhtimato olitkaan! Menit todella nopeasti. Sinua oli huvittava seurata. Konttaamista harjoiteltiin kauan, et meinannut ymmärtää, kuinka niiden polvien pitäisi pysyä vatsan alla. Ja kun opit seisomaan tukia vasten, et enää muuta tehnytkään, kun noussut ylös joka paikkaan. Rappusten kiipeämistä myös harjoittelit hetken, ja nyt niitä kiivetään ylös alas ainakin sata kertaa päivässä.
  Nyt kävelet jo tukia vasten, ja kauhulla odotan koska alat kävelemään -ja juoksemaan!

  yksivuotias
  Autat ahkerasti äitiä kodin askareissa.
  yksivuotias
  Ja aloitat rappusten kiipeämisen heti herättyäsi. Äiti pääsee hääkuntoon tällä porrastreeni ohjelmalla.

   

  Sinun oma tahtosi

  Olen monesti kuullut, ja itsekin todennut, että näytät isältäsi. Mutta mitä tahtoon tulee, täytyy sanoa, että löytyy niitä äidinkin geenejä. Olet todella huumorintajuinen, oikea viihdyttäjä. Sinun kanssa on vielä tarhantädit pulassa, olet aikamoinen pelleilijä. Ja sinulta löytyy todellakin omaa tahtoa! Myös kärsivällisyytesi olet äidiltä perinyt.

  Sinun matkasi

  Olet vuoden aikana opettanut meille isäsi kanssa todella paljon. Meistä itsestämme, sinusta ja elämästä. Toivon, että pystyn opettamaan sinulle elämässä mikä on oikein, mikä väärin. Toivon, että voisin aina suojella sinua kaikelta. Toivon, että olen äiti, jolle voit aina kertoa kaiken, ja jonka syliin olet aina tervetullut. Niin isoksi et kasva, etten minä sinua syliini ottaisi.
  Hieman murehdin, olenko nauttinut joka hetkestä täysin? Olenko ollut riittävä, olenko ollut läsnä?
  En ole ikinä sinua katunut, enkä ikinä valittanut, että sinua en jaksa, vaikka olenkin ollut todella väsynyt. Sinä olet meidän suurin toive, joka kävi toteen. Olit kaiken odotuksen arvoinen.

  Tiedän päiväni olleen onnistunut, kun saan sinut nauramaan.

  Tänään sinä olet yksivuotias. Isopieni poikani. Sinä olet täydellinen, sinä riität. Olet aina maailmani tärkein. Kiitos elämäni parhaimmasta vuodesta. Kiitos kun me saimme juuri sinut.

  Rakkaudella, äiti

  yksivuotias

   

  Vastaa