• You are currently viewing Lapsiperheen remontti -viisi vinkkiä

  Lapsiperheen remontti -viisi vinkkiä

  Lapsiperheen remontti. Kaupallinen yhteistyö: Sortter

  Olemme tällä hetkellä reilu puolen välin remontissa. Ajattelin tässä kohtaa listata viisi vinkkiä perheen remonttiin, joista voisi olla remonttia ajattelevalle/tekevälle hyötyä.
  Olemme paiskineet hommia toden teolla, mutta osa jää vielä tehtäväksi samalla, kun asumme uudessa kodissa. Olen jo aiemmin kirjoittanut millaisista lähtökohdista remonttimme alkoi, voit lukea sen täältä.

  Lapsiperheen remontti, näin se hoituu

  1. Suunnittele

  Sanonta ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, osuu mielestäni osittain oikeaan. Me aloitimme remontin suunnittelun jo asuntonäytössä. Jatkoimme illalla kotona suunnittelua, samalla kun jätimme tarjouksen asunnosta. Pohdimme, mitä alamme tekemään, ja mihinkäkin huoneeseen. Meille alkoi hyvin pian muodustua käsitys, millaisia muutoksia haluaisimme tehdä. Olimme myös alusta asti samoilla linjoilla miehen kanssa, minkälaista remonttia talo kaipaa. Se miksi alussa oleva sanonta osuu mielestäni vain osittain oikeaan, johtuu siitä, että vaikka uhrasimme satoja ajatuksia ja tunteja, ei homma siltikään ollut puoliksi tehty..

  Suunnitelkaa siis etukäteen, mitä alatte tekemään ja minne. On huomattavasti helpompaa alkaa toteuttamaan, kun jonkinlainen visio on tulevasta remontista.

  lapsiperheen remontti

  2. Mieti budjetti

  Ja yritä pysyä siinä. Me laskimme kaikki remontit (kodinhoitohuone, kylpyhuone+sauna,wc) yläkanttiin, ja koko summaan lisäsimme vielä extraa. Halusimme varautua hyvin kustannuksiin, jotta jälkikäteen ei tulisi yllätyksiä. Remonttifirman käyttöä ja rahaa mietimme, mutta lopulta tulimme tulokseen, ettei erotus ole niin suuri kun työnosuutta saa laittaa myös kotitalousvähennykseen.
  Laske siis budjetti (kysy tarvittaessa apua ja tarjouksia ammattilaisilta) ja lisää vielä summaan ylimääräistä.

  omakotitalo remontti

  3. Kuka tekee?

  Meillä ei juuri ole kokemusta remontoinnista. Halusimme kuitenkin itse tehdä ja oppia, joten ei muuta kuin opettelemaan. Mies katseli youtubesta erilaisia opetusvideoita, sekä on kysynyt kavereilta joilla on kokemusta. Minä taas tein sitä mitä pystyin/osasin tai käskettiin. On ollut ilo huomata ja seurata, kuinka ystävät ovat tulleet apuun! Miehen ystävät ovat olleet reippaina apumiehinä, vaikka heilläkään kaikilla ei kokemusta ole. Remonttisauna varmasti lämmitetään talkooporukalle, kunhan se saadaan valmiiksi, ja päästään muuttamaan.

  Kannattaa pohtia tarkkaan, löytyykö itseltä taitoa (tai intoa sen opetteluun) ja aikaa. Ajanpuute oli yksi syy remonttifirman palkkaamiseen saunaosastolle, ja nyt voin huokaista helpotuksesta, että niin teimme. Kun remonttia tehdään lapsiarjen ja miehen vuorotöiden ohella, ei sitä ole ihan hetkessä tehty.

  perheen remontti
  Maalaushommat oli minun vastuulla. Note to self: älä ota tukea juuri maalatusta seinästä.
  Laittakaa listat ennen muuttoa! Ne muuten jää. Takuuvarmasti.

  4. Valitse materiaalit tarkasti

  Mieti millaiseen käyttöön tila tulee. Esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen valitsimme seinään ihanaa hirsilankkua, ei pelkästään näön- mutta myös kestävyyden vuoksi. Käsittelemme vielä hirren suoja-aineella, jotta se hylkisi likaa ja säilyisi parempikuntoisena.

  Kodinhoitohuonessa revimme vanhat lattiat pois, ja tulee isompaa laattaa tilalle. Asennutimme myös lattialämmön, jotta siellä oleminen on mukavampaa. Lapsiperheessä pyykkiä tulee, joten varmasti saan viettää uudessa valtakunnassani tovin jos toisenkin.

  Hanki myös materiaalit ja työkalut etukäteen, niin ei tarvitse rampata useempaan kertaan hakemassa milloin mitäkin, niin kuin meidän. Jälkeenpäin ajateltuna, olisi pitänyt hakea kaikki materiaali jo kerralla autotalliin, eikä osissa. Myös työkalujen hankintoja teimme osissa, toki emme aina tienneet millainen ruuvi mihinkäkin seinään on hyvä, joten pakko oli myös kaupoilla jälkikäteen ravata.

  Kodinhoitohuoneen hirsipaneeli seinä. Kodinhoitohuoneessa kaikki pinnat uusittu, kuvassa näkyy myös lattialämmityksen jäljet.
  omakotitalo remontti
  Kodinhoitohuoneen kaunis valkoinen marmorilaatta.

  5. Varaudu

  Kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan. Aikataulu luultavasti venyy, kuten meillä kävi. Itselläni kun ei ollut hajuakaan remontoinnista, ajattelin että oltaisiin jo remontoitu kaikki huoneet, ja tällä viikolla muutettu. Totuus kuitenkin on, että työ-ja takkahuoneen tapetoinnit, sekä wc:n remontointi jää vielä tehtäväksi. Toivon, että ensi viikolla päästäisiin muuttamaan, kun pesuhuone+sauna ovat valmiit, ja kodinhoitohuoneeseen tarvitsee enää vain työtasot.

  perheen remontti
  Suihkun ja saunan väliseinä purettu. Tila näytti tässä kohtaa aika hurjalta.

  Remontin aikana saattaa myös paljastua yllätyksiä. Meillä ei onneksi (ainakaan vielä) ole mitään suurempaa löytynyt. Mutta kun vanhoja taloja purkaa, saattaa löytyä pintojen alta jotain yllättävää. Joten varaudu tarpeeksi pitkällä ja joustavalla aikataululla! Remontoiminen on todella hidasta, sitä en itse todellakaan ollut tajunnut.

  Toivottavasti näistä oli jotain apua, onko sinulla jotain vinkkejä jakaa perheen remonttiin? Mitä koit itse hyväksi, tai mitä olisit jälkikäteen tehnyt toisin?

  Onko suunnitelmissa lapsiperheen remontti, mutta raha vain puuttuu? Tutustu remonttilainaan Sortterin kilpailutuspalvelussa. Remonttilaina on vakuudeton laina, jota on mahdollista hakea 1 000 euron ja 60 000 euron välillä. Remonttilainan laina-aika on 1-15 vuotta. Voit rahoittaa pienet korjaustyöt tai suuremmat remontit omassa asunnossasi tai mökillä remonttilainan avulla.

   

  Vastaa