• You are currently viewing Tee se itse – sisustusideat

  Tee se itse – sisustusideat

  En voi kyllä ottaa täyttä kunniaa meidän ”tee se itse” sisustuksesta. 😀 Meidän perheessä homma menee niin, että minä saan idean ja mies sitten toteuttaa.

  TEE SE ITSE – SISUSTUSRATKAISUT

  Vuosien aikana sisustustyylini on vaihtunut tiuhaan ja olen etsinyt sitä omaa tyyliä. Kaikki on vinksin vonksin, tai ainakin heikun keikun – kuvastaa hyvin meidän kotia. Ei ole viimeisen päälle designia tai mitään tiettyä tyyliä, jota noudattaisin. Innostun monenlaisista tyyleistä ja sekoittelenkin niitä ihan fiiliksen mukaan. Skandinaavista, vanhaa, uutta ja milloin mitäkin. 😀 Myöskään liian pelkistetty ei ole meidän kodin juttu, vaan tykkään, että ympärillä on kivoja tavaroita.

  Minkälaisia tunteita oma kotisi sinussa herättää? Millainen vaikutus kodilla on arkeesi? Tukeeko valinnat sellaista elämää, jota haluat elää?

  Löydät minut myös instagramista: @sariannapesola

  Ruokailutilassa on itse tehty pöytä. Koko idea lähti siitä, kun tuntui, etten löytänyt tarpeeksi isoa pöytää pienellä budjetilla. Niinpä mies nikkaroi sellaisen. Pöydän jalat on rautaa. Tilattiin ”palat” valmiiksi sahattuina, jotka mies sitten hitsasi ja maalasi. Pöydän pinta on lautaa.

  Myös seinällä oleva hylly on eräänlainen tee se itse – projekti sekin. Löysin kirpparilta vähän String-hyllyä muistuttavan setin. Hyllylevyt eivät miellyttäneet omaa silmää, joten pistin ne kiertoon ja nyt hyllylevyinä on samaa lautaa, jota ruokapöydässäkin.


  SÄNGYNPÄÄTY JA NAULAKKO KIERRÄTYSMATERIAALEISTA

  Sängynpääty luo ryhtiä perinteiseen jenkkisänkyyn. Meidän sänky on 160 cm ja sängynpäädyn mitat:
  leveys 182 cm
  korkeus 110 cm
  syvyys 21 cm

  Sängynpäädyn sisällä on kehikko, johon pintamateriaalit on kiinnitetty. Sängynpäädyllä ei ole takaseinää, helppo tarvittaessa kantaa toisaalle. Kyllästyin myös siihen, kun ns. puolikäytetyt vaatteeni lojui milloin missäkin; sängyllä, lattialla tai tuolilla.. Katosta roikkuva naulakko ei vie lattiapinta-alaa, mutta ratkaisi ongelman. Siihen on nyt kätevä ripustaa juuri niitä vaatteita, mitkä on hetken olleet päällä. Eivät siis ole likaisia, mutten myöskään halua viikata niitä vaatekaappiin puhtaiden viereen.
  Tanko on vanha, vaille käyttöä jäänyt verhotanko, mustat hihnat puolestaan voimistelurenkaista leikatut ylijäämät. Sekä sängynpääty että naulakko on tehty kierrätysmateriaaleja hyödyntäen.  Lue myös: sorkkarauta käteen ja olohuone uusiksi

  Vastaa