• You are currently viewing Kylpyhuoneen remontti. Hieno kylpyhuone suurperheelle

  Kylpyhuoneen remontti. Hieno kylpyhuone suurperheelle

  Kylpyhuoneen ja saunan remontti. Kaupallinen yhteistyö: Cent Listat

  Vihdoin! Tässä on nyt kärvistelty ilman kylpyhuonetta ja saunaa marraskuusta asti. Mutta se oli sen arvoista. Nyt meillä on vihdoin meidän perheen kokoon ja tarpeeseen sopiva kylpyhuone ja ehkä maailman ihanin sauna. Tällaisena sauna-ihmisenä saan kauniista saunasta samat kiksit, kuin joku toinen saa merkkikäsilaukusta tai hienosta autosta.

  Puumateriaalit uuteen kylpyhuoneeseen valitsimme Centiltä, joiden valikoimassa löytyi toinen toistaan upeampia vaihtoehtoja toteuttaa tunnelmallinen kylpyhuone. Lopputulos oli upeampi, kuin mitä olisin uskaltanut edes unelmoida. Meillä remontin teki Pekka omin käsin. Samalla hän teki myös kahta työtä kodin ulkopuolella, joten urakka oli melkoinen.

  cent listat
  Tavara odottaa tekijäänsä

  Tästä lähdettiin

  Me ostettiin tämä meidän talo 2011 ja remontoitiin se puolet isommaksi vuoden 2019 tammikuussa. Tai siis silloin se valmistui. Nyt meillä on 200 neliötä käytössämme. Talon alkuperäinen osuus on vuodelta 1989. Laajennus tuli tarpeeseen, sillä 100 neiliötä ei todellakaan riittänyt meidän poppoolle. Eläväiset pojat kun vaativat enemmän neliöitä ympärilleen.

  Laajennuksen jälkeen taloon jäi kuitenkin vielä yksi puute. Aivan liian pieni ja epäkäytännöllinen kylpyhuone sekä sauna, joihin sisältyi myös asunnon ainoa kodinhoitotila ja vessa. Paransimme tilannetta jo aikaisemmin rakentamalla taloomme vanhaan vaatehuoneeseen toisen wc:n. Nyt vuorossa oli koko alkuperäisen kylpyhuoneen uusiminen.

  remontti
  vanha kylpyhuone
  remontti
  vanha sauna
  remmontti
  vanha vessa
  remontti
  Vanha tilanjakaja vessan ja kylpyhuoneen välissä

  Vanha kylpyhuone oli alkuperäisessä kunnossa ja se revittiin nyt aivan auki. Saadaksemme enemmän tilaa, siirrettiin myös saunan seinää metri Oliverin huoneeseen päin, mistä syystä muutoksia piti tehdä myös lattiakaivoihin, ilmanvaihtoon, vesijohtoihin ja ulkoseinän ikkunoihin. Pois Oliverin huoneesta lähti iso vaatekaappi, joten periaatteessa Oliverin huone ei kuitenkaan pienentynyt kooltaan. Ratkaisu oli loistava, sillä ennen niin ahdas sauna sai selkeästi tilaa lisää. Kaadoimme myös vanhan kylppärin ja vessan väliltä seinän, tila on nyt huomattavasti avarampi.

  remontti
  kyllä minäkin osallistuin… yhden naulan verran 🙂

  Materiaalien valinta

  Aluksi mietimme tummaa lattiaa ja valkoisia laattoja kylpyhuoneeseen. Se tyyli on kuitenkin melkein joka taloudessa, joten ajatelimme kokeilla jotain erilaista. Pekka halusi kylpyhuoneeseemme skandinaavisen tyylin; Modernia, selkeää ja paljon luonnonmateriaaleja. Mulle sopi mikä vain, joten sillä mentiin.

  Koska kylpyhuoneeseen haluttiin katseenvagitsijaksi puumateriaaleja, niin laataksi valitsimme yksinkertaisen harmaan. Centin valikoimasta löysimme meidän kylpyhuoneen sydämen, valitsimme siihen tarkoitukseen upean valkolakatun Dyyni paneelin, jonka hienous piilee siinä, että sen aaltoileva dyyni leikkii upeasti varjojen kanssa ja muuttaa muotoaan aina katselukulmasta riippuen.

  Kotimainen Centin sisustuspaneeli on valmistettu korkealaatuisesta erikoismännystä, joka on lähes oksaton materiaali. Tasalaatuinen ja tyylikäs paneeli voidaan asentaa sekä kuiviin sisätiloihin että pesuhuoneen kattoon. Me laitoimme sitä kylpyhuoneen pisimmälle seinälle, sekä kolmelle lyhyelle seinälle. Tavallista pesuhuoneen laattaa tuli lopulta vain pieni määrä suihkun läheisyyteen.

  Uuteen kylpyhuoneeseen tehtiin pitkä kodinhoitotaso, jotta tämä meidän pyykkihuolto saataisiin edes jotenkin toimimaan. Nyt on ainakin tilaa viikkailla vaatteita, (kukahan sen vielä tekisi?) Emme halunneet mitään pursuavaa pyykkikoria, joten kaapistoon tuli piilotetut isot korit likapyykeille.

  hieno kylpyhuone
  kyllä nyt kelpaa pyykätä

  kylpyhuone remontti

  dyyni paneeli

  dyyni paneeli

  kylpyhuone reontti

  Upein sauna ikinä

  Kylpyhuoneen kattoon ja saunan seiniin valitsimme tervaleppä paneelia, koska halusimme niihin tyylikkään ja ajattoman vaihtoehdon. Laudemateriaaliksi puolestaan valitsimme jotain erikoisempaa. Huipputasoinen ja todella näyttävä radiatamänty on laudemateriaalina leveää ja siihen saa suunnan vaihdoilla upeaa elävyyttä. Materiaali sopii hyvin saunaan, sillä tuote on täysin pihkaton ja myrkytön, joten puun pinta ei juurikaan lämpene korkeissakaan lämpötiloissa. Laudepuut käsittelimme vielä värittömällä vahalla.

  Minä rakastuin ikihyviksi meidän uuteen saunaan. Siellä on mitä parhaat löylyt ja miellyttävät lauteet istua. Mahdumme sinne koko perhe yhdessä. (miinus teini, joka saunoo itsekseen, mutta hänkin mahtuisi). Ero on huikea edelliseen ahtaaseen saunaamme.

  Vaikka tässä nyt kirjoitan, että –me valitsimme-, niin totuus on, että Pekka valitsi lähes kaikki materiaalit ja muutokset, saattoi näyttää ne minulle etukäteen, tai sitten ei. Minä olen sillä tavalla outo nainen, että minulle on aivan sama. En oikeastaan osannut toivoa tulevalta kylpyhuoneeltakaan muuta, kuin enemmän tilaa ja erityisesti tilavampaa saunaa. Saunasta sanoin myös sitä, että toivoisin, ettei se olisi liian tumma. Luotan Pekan makuun. (Pekka valitsi kaikki materiaalit myös taloamme laajennukseen.) Ja kuten kylpyhuoneen lopputuloksesta näkyy, miehelläni on erehtymättömän hyvä maku! Kyllä täällä kelpaa.

  hieno sauna

  sauna remontti

  sauna remontti

  Lue lisää, mistä nämä uuden kyplyhuoneen ja saunan upeat valot ovat. Valaistus vailla vertaa. 

  Centiltä löydät 300 kodin viimeistelyn tuotetta. Kurkkaa Centin nettisivut ja ihastu upeisiin tuotteisiin.

  Cent Instagramissa.

  Cent Facebookissa. 

  Lue muita laajennukseen, remontointiin ja sisustukseen liittyviä kirjoituksiani

  Kommentit

  1. Enni

   Heippa, upealta näyttää. Mistä tuo suihkuseinä on?

   1. Jonna

    Hei kysyn mieheltäni ja palaan sulle tähän…

   2. Jonna

    Hei anteeksi, unohdin tämän ihan täysin. Tämä oli netraudasta.

  2. Anniina

   Hei, tuo seinälaatta kiinnostaa. Muistatko mikä laatta kyseessä?

   1. Jonna

    Selvitän!

  3. Johanna

   Hei! Kaunis kylpyhuone teillä! Huomasin, että teillä oli käytetty samaa dyyni-paneelia seinissä, jota itse olen miettinyt omaan vessaani. Aika usein ihmiset paneloivat vessan peräseinän, mutta itse haluaisin paneloida seinän joka on peiliä vastapäätä. Itseä vain mietityttää, että tekeekö dyynin ”raidat” levottoman efektin heijastuessaan vessan peilin kautta? Huomasin, että teillä taitaa olla myös peiliä vastapäätä oleva seinä paneloituna. Miten olet itse kokenut tämän? 🙂

   1. Jonna

    Moikka, en ole huomannut mitään ”väreilyä” tai levottomuutta seinässä peilin kautta. En tiedä johtuuko valotuksesta vai mistä, mutta yhtään ei ole dyynipaneeli häirinnyt peliä vastakkaisella seinällä.

  4. Laura

   Hei, tosi kaunis kylpyhuone teillä. Mistä nuo lattia- ja seinälaatat on?

   1. Jonna

    K-raudasta, edullisin mahdollinen 😀

  Vastaa