• You are currently viewing Myöhästyin, mutta sä voit vielä ehtiä -munasolujen lahjoitus

  Myöhästyin, mutta sä voit vielä ehtiä -munasolujen lahjoitus

  Munasolujen lahjoitus. Kaupallinen yhteistyö: Ovumia

  Olin aina, ihan pienestä asti, haaveillut isosta perheestä. Ajatuksena oli myös se, että kun perheeni on valmis, niin voisin antaa lahjaksi jollekin toiselle äitiyden onnen ja lähteä munasolujen luovittajaksi. Alkuperäisessä suunnitelmassani kaikki 3-6 lastani olisi tehty jo hyvissä ajoin, perhe olisi ollut valmis jo 30 vuotiaana. Eihän se ihan niin sitten mennytkään, esikoisemme syntyi kuin olin 26, siinä olisi aika nopeasti saanut kuusi lasta pyöräyttää, jos olisi halunnut pysyä ”aikataulussa”.

  Sitten vihdoin kun perheeni oli valmis ja meidän neljäskin oli jo vauvavaiheen ohittanut, muistui mieleeni ajatus munasolujen luovuttamisesta ja aloin tutustumaan asiaan enemmän. Ajatuksessa oli paljon työstettävää eikä lahjoittaminen ole tietenkään mikään läpihuutojuttu. Henkisesti pitäisi olla varma siitä, että ajatus omista geeneistä muualla ei vaivaa ja pitää olla myös valmis siihen, että 18 vuoden päästä, hoidoilla syntynyt lapsi saattaa ottaa yhteyttä.

  Minä en kuitenkaan päässyt päätöksessäni maaliin asti, sillä valitettavasti olin juuri täyttänyt 36 vuotta, joten minulta tuo mahdollisuus auttaa, oli mennyt ohitse. Mutta koska tiedän, että lukijoissani on paljon niitä, jotka ovat vielä alle 36 vuotta, niin halusin kuitenkin kertoa tästä suunnitelmastani ja kertoa samalla lisää tietoa munasolujen luovuttamisesta. Jospa joku muu teistä ehtisi ajoissa!

  munasolun lahjoitus
  Jokainen ansaitsee tämän vanhemmuuden ihanuuden. Aamut lapsi kainalossa.

  Voisitko sinä antaa elämän lahjan?

  Suomessa tehdään vuodessa yli 700 hoitoa lahjoitetuilla munasoluilla. Munasoluja tarvitaan, jotta ne joiden lapsettomuushoidot omilla munasoluilla eivät ole tuottaneet toivottua lopputulosta, voisivat kokea vanhemmuuden ihmeen. Usein lahjasoluja tarvitsevilla on takana jo pitkä taival raskauden toivomista, sekä mahdollisesti useampia raskaita hoitoja. Enimmäkseen luovutushoitoja tehdään lapsettomille suomalaisille, pohjoismaisille tai muille eurooppalaisille pariskunnille. Joskus luovutettuja munasoluja tarvitseva pari löytää luovuttajan omasta lähipiiristään, mutta useimmiten käytetään ulkopuolista lahjoittajaa. Lahjamunasolut ovat näille ihmisille suurin lahja ikinä.

  Jos olet terve 20-35-vuotias suomalaisia nainen, niin saatat sopia munasolujen luovuttajaksi (36 vuotias ei voi enää luovuttaa). Lahjoittajat ovat rekisteröityjä ja non-anonyymeja. Tämä tarkoittaa sitä, että lahjamunasoluja vastaanottaneille voidaan lain mukaan kertoa vain lahjoittajan etninen alkuperä, pituus sekä silmien ja hiusten väri. Kuitenkin lahjasoluhoidon avulla alkunsa saaneella lapsilla on 18 vuotta täytettyään oikeus saada tietää lahjoittajan henkilöllisyys niin halutessaan. Nämä tiedot annetaan vain lapselle itselleen.

  Joskus erittäin harvoin luovuttajat haluavat rajata luovutuksen kohdetta (esimerkiksi luovuttaa pariskunnille, ei yksineläjille) ja tämäkin on mahdollista. Kun luovuttaminen on ohitse on mahdollisuus myös saada tietää, onko raskaus omista munasoluista onnistunut. Luovutuksesta saa myös hedelmöityshoitolain mukaisen korvauksen, mutta munasolujen lahjoittamisen motiivina pitää olla aito halu auttaa.

  pojat
  Mun isot pojat pieninä <3

  Ovumia klinikat

  Ovumia klinikoilla (Tampere, Helsinki, Jyväskylä) tehdään yli 70 % Suomessa tehtävistä lahjamunasoluhoidoista. Klinikalla on yli 25 vuoden kokemus lahjamunasoluhoidoista. Tulokset ovat loistavia, 55-60% potilaista tulee raskaaksi ensimmäisellä hoitokerralla. Kokonaisuudessaan yli 80% lahjoitetun munasolun saaneista pariskunnista saa toivomansa lapsen.

  Ovumiassa munasolulahjoittajan hoitopolku on tehty mahdollisimman miellyttäväksi. Lahjoittajat ovat tyytyväisiä saamaansa hoitoon ja huolenpitoon. Tämä näkyy siinä, että lähes kaikki lahjoittajat haluavat lahjoittaa Ovumiassa uudelleen ja myös suosittelevat lahjoittamista ystävilleen.

  Lahjoittajan hoitopolku:

  • Esitietolomakkeen lähettäminen
  • Kätilön yhteydenotto Ovumiasta
  • Terveystarkastus
  • Neuvonta ja hyväksyntä
  • Munasolujen kypsytyshoitojen aloittaminen
  • Ultraääni tutkimus ja munasolujen keräys
  • Jälkitarkastus

  Jos olet koskaan asiaa harkinnut tai haluat tietää munasolujen lahjoittamisesta enemmän, niin ota yhteyttä Ovumia Fertinovaan ja tee se, mitä minä en ikinä ehtinyt. Anna elämän lahja! Lahjoitetuista munasoluista on nyt pula.

  Ps. Pojat antoi luvan julkaista nämä jutun kuvat. Arkistojen aarteita!

  Vastaa