• You are currently viewing Saunahullun päiväkirja- valaistuksella tunnelmaa kylpyhuoneeseen

  Saunahullun päiväkirja- valaistuksella tunnelmaa kylpyhuoneeseen

  Valaistuksella tunnelmaa saunaan ja kylpyhuoneeseen. Kaupallinen yhteistyö: Cariitti

  Tiedättekö, että siitä asti kun meidän uusi kylpyhuone ja sauna valmistui, niin olen istunut saunassa joka ikinen ilta. Ja välillä päivälläkin. Olen aina ollut kova saunomaan, mutta nyt se on lipsunut ihan mahdottomuuksiin. Varmaan tuo usein kuukausien tauko oli vähän liikaa ja nyt otan menetettyä aikaa takaisin. Ja kai mä olen aina ollut vähän saunahullu! Ainakin moni on minulle sitä avoimesti ihmetellyt, kun tykkään saunoa tosi usein.

  Kun julkaisin jutun meidän uudesta kylppäristä ja saunasta, niin sain teiltä paljon viestejä sähköpostiin, missä kyseltiin kuvien irtaimistosta lisää. Valaistuksesta tuli myös paljon kyselyitä ja tämä kirjoitus onkin pyhitetty ihan niille. Koska erityisesti näinä aikoina, kun kylpylään ei pääse, niin kylpylän tunnelman voi kuitenkin tuoda kotiin. Sen kaiken voi tehdä helpoiten oikeanlaisilla valaistuksella.

  Miksi saunominen kannattaa?

  Aluksi kuitenkin kerron miksi saunominen on hyvä juttu. En suinkaan ole niin hullu, kun saunon joka päivä. Saunominen on suositeltavaa vähintään 4 kertaa viikossa, koska se rentouttaa, treenaa sydäntä, ehkäisee vakavia psyykkisiä ongelmia ja parantaa elämänlaatua. Tutkimuksen mukaan, Dementian ja Alzheimerin taudin riski väheni jopa 66 % useammin saunovilla.  Saunasta voi saada apua myös iho-ongelmiin ja se on hyväksi vastustuskyvylle sekä lihaskivuille.

  Saunominen ei siis ole ollenkaan huono juttu. Saunominen on kuitenkin minulle paljon enemmän, kuin pelkät löylyt ja terveyshyödyt. Minulle saunassa yhdistyy kokonaisuus, mihin kuuluu ensin tunnelmallisessa kylpyhuoneessa peseytyminen, saunajuoma, musiikki ja kevyet löylyt. En ole yhtään kovien löylyjen ystävä, vaan tykkään istua pitkään saunassa, nauttimassa kiireettömyydestä, sekä saunan lämmöstä.

  Saunominen pääsi kohdallani uusiin uomiinsa, kun kylpyhuoneen remonttimme valmistui. Onhan se nyt aika paljon kivempaa tehdä nämä kaikki yllämainitut nautinnolliset asiat kauniissa kylpyhuoneessa ja saunassa, kuin ahtaassa ja kulahtaneessa.

  saunamittari

  saunanseinä

  Valaistuksella tunnelmaa saunaan ja kylpyhuoneeseen

  Totuus on kuitenkin se, että esimerkiksi kylpyhuoneessa on tunnelman lisäksi oltava myös käytännöllisyyttä. Varsinkin jos se toimii myös kodinhoitotilana. Siinä se taika sitten piileekin, miten tehdä samasta tilasta tunnelmallinen SPA ja valoisa kätevä kodinhoitotila? Se onnistuu valoilla. Tässä me saimme apua Cariitin rautaisilta ammattilaisilta. Minä toivoin meidän kylpyhuoneeseen kirkasta valoa, missä voi kätevästi tehdä pakolliset pyykinpesut ja viikkaukset. Samalla toivoin kuitenkin tunnelmallista kylpyhuonetta ja saunaa.

  kylpyhuoneen valot
  kirkas
  valaistus kylpyhuoneeseen
  tunnelma

  Meillä tämä ratkaistiin useammalla eri valaisinryhmällä, sekä sävyeroilla. Kylpyhuoneen katossa on iso työvalo, mikä lähentelee luonnonvaloa. Sisutsusvaloina taas on käytetty erilaisia himmennettäviä ja epäsuoria lämpimiä valoja. Kaikkiin Cariitin valosarjoihin on saatavilla himmennysvaiheoehto, mutta me käytimme sitä vain kylpyhuoneen epäsuoraan valoon, mikä valaisee upeaa kylpyhuoneen seinää. Myös saunan lauteiden takana on epäsuora valo, mutta se on sillä tavalla hauska, että sen suuntaa voi säätää vielä asennuksen jälkeenkin. Oma suosikkini on kiukaan takana olevaan tiiliseinää valaiseva valosarja, mikä tuo saunaan ihanan tunnelman.

  kylpyhuone remontti
  kirkas
  kylpyhuone
  tunnelma

  Cariitin valikoimassa on toinen toistaan upeampia valokokonaisuuksia. Saunan valaistuksessa löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja, joilla tehdä tunnelmaa erimallisiin ja kokoisiin saunoihin. Kylpyhuoneen valaistukseen voi valita kivoja yksityiskohtia, kuten upean tähtitaivaan tai isompia valokokonaisuuksia oman maun mukaan. Ihan kaikkea ihanaa en meidän pieneen kylpyhuoneeseen saanut laitettua, mutta mielestäni meidän kylpyhuoneesta ja saunasta tuli tunnelmaltaan juuri sopiva meille.

  saunan lauteet
  kirkas
  saunan valaistus
  tunnelma

  Aika hauskaa, että sama kylpyhuone voi eri valaistuksella näyttää lapsiperheen kätevältä kylppäriltä tai tunnelmalliselta koti SPA:lta. Arvatkaa mitä minä teen tänään illalla? 🙂

  kylpyhuone valaistus
  kirkas
  valaistus sauna
  tunnelmallinen

  Kurkkaa kylppäriremonttimme kokonaisuudessaan! Mistä on nämä upeat puumateriaalit?

  Vastaa