• You are currently viewing RYPPYJÄ -ja mitähän sillä on väliä?

  RYPPYJÄ -ja mitähän sillä on väliä?

  Mikähän siinä onkin, että naisille tuntuu rypyt olevan maailman kauhein asia. Vaikka samaan aikaan rypyt ovat yksi luonnollisimmista asioista ikinä. Ryppyjä kauhistellaan peilin edessä ja piilotellaan filttereillä valokuvista, aivan kun ikääntyminen olisi maailman kauhein asia. Mutta se ei ole! Ikääntyminen on mahtavaa, se on suuri etuoikeus ja onni.

  On tietysti ihan jokaisen yksilön henkilökohtainen asia, miltä haluaa näyttää. Se sheivaako, onko pitkätukkainen tai korostaako rintojaan pushup liiveillä, on naisen oma asia. Aivan samanlailla kun sekin, että pitääkö mies partaa, tykkääkö ajella tukan kaljuksi tai pumppaako lihaksiaan kuntosalilla. Mitä me muut ollaan siihen sanomaan?

  Toisaalta, olisi kai suotavaa, että erilaiset todella luonnolliset asiat, kuten vanheneminen, otettaisiin vastaan ilolla, eikä surulla.

  Naisten rypyt ei ole ikinä muodissa

  Muoti muuttuu jatkuvasti, välillä on muodissa lyhyt tukka, välillä pitkä. Välillä sheivataan kropan jokainen karva ja välillä kaikki karvat rehottavat villinä ja vapaana. Vaatemuodista puhumattakaan. Mutta se mikä tuntuu jämähtäneen paikalleen, on naisten ikuinen nuoruus. Naisen rypyt eivät ole olleet koskaan muodissa. Miksi ei?

  Lue myös: Saunahullun päiväkirja. Saunoin kuukauden putkeen

  Mieshän on tunnetusti aika charmikas kun saa naururyppyjä. Miksi sukupuolten vanheneminen nähdään näin eri valossa?

  Tämä ei ole mielestäni miesten syy (vaikka miehiähän on nykyään ihan ok syyttää aivan kaikesta). Itse en ole ainakaan koskaan kuullut miesten arvioivan naisten ryppyjä tai ihailleensa toisilleen, että ”näyttääpä tuo rouva upean nuorelta”, enemmän tämä lähtee meistä naisista itsestämme. Jos jotain, niin me naiset ainakin olemme ainoita, jotka siihen omaan asenteeseemme voimme vaikuttaa.

  Some täyttyy vähän väliä erilaisista keskusteluketjuista, missä naiset kehuskelee kilpaa, kuinka heiltä on kysytty 40 vuotiaana vielä paperit alkossa. Tai ketjuja, joissa pyydetään muita arvaamaan kuvan lähettähän ikä. Jokainen tietysti pistää itsestään mahdollisimman nuoren näköisen kuvan ja vetää herneen sujuvasti nenään, jos joku kehtaa arvata kuvan lähettäjän oikean iän onnistuneesti. Helvetti on irti, jos jonkun mielestä kuvassa oleva näyttää vanhemmalta kuin on.

  En ole koskaan nähnyt vastaavia ketjuja miesten tekemänä. Oletteko te muut? Miehiä ei selvästi nuoruuden ihannointi kiinnosta samanlailla kuin meitä naisia.

  Mitä teen rypyilleni?

  Kyllä tähän on kompastunut itsekin. Olen antanut itseni vanhentua luonnollisesti ja kyllähän se välillä ihmetyttää kun joku muu saman ikäinen on täysin rypytön. Se houkuttaa kurkkaamaan botoxista lisää tietoa ja joskus vetämään naaman nahkaa taaksepäin ja katsomaan peilistä, että miltä näyttäisin vähemmän ryppyisellä iholla. Olen joskus jonkun otsarypynkin editoinut pois kuvasta, koska näytin kuvassa kiukkuiselta ja olen muutaman kerran käyttänyt meikkifiltteriä, kun en ole jaksanut meikata kuvaan.

  Lue myös: Onko voitontahto pojilta kiellettyä?

  Onneksi järki voittaa omalla kohdallani lopulta aina. Olen yli 40 vuotta, minulla kuuluukin olla jo naururyppyjä. Se kertoo siitä, että olen elänyt onnellisen elämän. Minun kuuluukin näyttää keski-ikäiseltä, eikä miltään parikymppiseltä. Hyvin harvoin erilaiset täyteainehoidot ja kiristykset edes näyttävät kovinkaan hyvältä. Osalla niitä käyttävistä muuttuu kaikki kasvojen piirteet aivan tunnistamattomiksi. Haluan minä ainakin itseltäni näyttää!

  Moni unohtaa myös erilaisten täyteainehoitojen epäeettisyyden. Esimerkiksi Botox-ruiskeen käyttö on kasvussa ympäri maailmaa, mutta se on erittäin epäeettinen vaihtoehto. Aineen jatkuvaan testaamisessa käytetään LD50 eläinkokeita, jotka tappavat 50 prosenttia eläimistä ja aiheuttavat jokaiselle eläimelle suurta tuskaa. Kokeissa valmistetta ruiskutetaan hiirien vatsaan. Tämän seurauksena hiiret halvaantuvat. Ne kärsivät hengitysvaikeuksista, kunnes ne kolmen tai neljän päivän kuluttua kuolevat. Menetelmä on erittäin tuskallinen. Jokaisen Botuliinitoksiinituote-erän testaamisessa käytetään arviolta sata hiirtä. Maailmanlaajuisesti tämä tarkoittaa 100 000-300 000 eläintä joka vuosi. (Lähde: IltaSanomat)

  Onko meidän naisten rypyttömyys oikeasti niin tärkeää, että eläinten kuuluu kärsiä sen vuoksi?

  Totuus on kuitenkin. se, että kuolema odottaa meitä kaikkia. Ei rypyttömyys pidä meitä elossa pidempään tai tee meistä toimintakykyisempiä pidempään. Vanhenemme, halusimme tai emme. Voimme kuitenkin hyväksyä sen tyylillä ja tehdä vihdoin myös naisten rypyistä muodikkaita!

  Kuka on mukana?

  Vastaa