• You are currently viewing Ruokahävikki minimiin

  Ruokahävikki minimiin

  Ruokahävikki minimiin – kaupallinen yhteistyö: Fiksuruoka

  Muistan jo omasta lapsuudesta, miten äitini kiinnitti paljon huomiota ruokahävikin minimoimiseen. Haluan myös omilla valinnoillani tuoda tätä näkemystä ja ajattelutapaa esille meidän perheessä omille lapsilleni.

  RUOKAHÄVIKKI MINIMIIN JA SÄÄSTÖÄ KULUIHIN

  Löysin Fiksuruoan pari vuotta sitten ja siitä saakka ollaankin säännöllisen epäsäännöllisesti tilattu tuotteita sieltä. Fiksuruoan valikoima koostuu pääosin tuotteista, jotka olisivat muutoin vaarassa joutua hävikiksi ja tuotteet myydään aina reilulla alennuksella.

  Viime kesänä meillä oli iso remppa meneillään ja silloin tilasin mm. talkooevästä Fiksuruoalta. Olen aiemmin tilannut myös lasten synttäreille tarjottavia sieltä, mutta sattuneesta syystä, meillä ei ole synttärijuhlia nyt vähään aikaan vietetty. 😀 Tsekkaan myös aina tilauksen yhteydessä sentin tuotteet ja superhalvat. Lähes joka kerta tulee myös tilattua pyykinpesuaineita, konetiskiainetta ja kahvia, sillä niitä meillä kuluu! 😀

  Lue myös: Sisustus fiilis!

  Mitä eroa on parasta ennen -merkinnällä ja viimeisellä käyttöpäivällä?

  Parasta ennen -merkintä tarkoittaa tuotteen vähimmäissäilyvyysaikaa. Päiväys kertoo, että tuote säilyttää ainakin tähän päiväykseen saakka sille tyypilliset ominaisuudet, kuten ulkonäön, hajun ja maun. Parasta ennen -merkintää ei käytetä helposti pilaantuvissa tuotteissa.

  Esimerkiksi kuivatuotteet, kuten pastat ja puurot, säilyvät oikein säilytettynä syömäkelpoisina jopa kuukausia parasta ennen -päiväyksen ylittymisen jälkeen. Käyttökelpoisuuden voi helposti todeta omin aistein eli haistamalla ja maistamalla.

  Parasta ennen -päiväys on valmistajan suositus, joka löytyy huoneenlämmössä myytävistä tuotteista, mutta joistakin muista tuotteista, kuten maidoista ja maitotuotteista.

  Viimeinen käyttöpäivä -merkintää käytetään yleensä vain helposti pilaantuvissa eläinperäisissä elintarvikkeissa. Näiden turvallisuutta valmistaja tai tuotteesta vastaava yritys ei voi enää taata tietyn säilytysajan jälkeen ja valmistajan vastuu tuotteesta loppuu viimeiseen käyttöpäivään.

  Viimeisen käyttöpäivän jälkeen tuotetta ei saa enää myydä tai käyttää tarjottavan tai myytävän elintarvikkeen valmistuksessa. Kuluttaja voi itse käyttää tuotetta omalla vastuulla. Viimeinen käyttöpäivä -merkittyihin elintarvikkeisiin kuuluvat mm. jauheliha, raaka kala ja raaka kana.

  Fiksuruoka.fi ei myy tuotteita, joille on merkitty viimeinen käyttöpäivä.
  (teksti lainattu suoraan Fiksuruoan sivuilta.)

  Fiksuruoka-paketin voi tilata lähimmälle noutopisteelle, kotiinkuljetuksella – tai noutaa suoraan Turun varastolta.

  Sarianna

  Vastaa