• You are currently viewing Pääsiäisvalmistelut tuntuu tärkeiltä nyt korona-aikana

  Pääsiäisvalmistelut tuntuu tärkeiltä nyt korona-aikana

  Tänä vuonna pääsiäisvalmistelut ja juhliminen on (ainakin meidän taloudessa) jotenkin korostetun tärkeässä asemassa. Johtuu varmaan tästä tilanteesta, kun ei oikein mitään voi tehdä tai mihinkään mennä. Pakko tuoda entistä enemmän iloa tänne kotioloihin. Meillä harmillisesti isommat pojat eivät enää niin innostunut. Virpomaan ”lähti” enää vain yksi, hänkin virpoi etänä ja kävi muutamilla kavereilla, joilla käy muutenkin. Täällä Järvenpäässä oli myös hauskasti jotkut taloudet jättäneet portille vaasin vitsoille ja viereen kulhon, mistä sai ottaa suklaamunan.

  Osa vanhemmista oli kieltänyt virpomisen lapsiltaan kokonaan, siihen en suostunut. Tämä on Ollien ainut lapsuus, hän ei saa siihen enää toista mahdollisuutta. Onneksi mielikuvituksella pääsee jo pitkälle. Viime ja tänä vuonna Ollie virpoi kotona toinen toistaan hauskemmille hahmoille (eli meille perheenjäsenille), joita asui meidän omassa kodissa, eri huoneissa. Koko perheellä oli hauskaa.

  Vitsoja Ollie kävi keräilemässä jo hyvissä ajoin, mutta tyypilliseen tapaan niiden koristelu jäi taas viime tippaan. Koristelimme yhdessä vitsat virpomispäivänä. Minä kyllä toivon, että tämä olisi jo vika vuosi kun Ollie innostuu näistä puuhista. Tätä virpomistouhua on kuitenkin kestänyt jo siitä asti kun Ossian oli 2 vuotta, eli nyt jo yli 13 vuotta. Ja minä en ole mikään askartelija-tyyppi, joten tämä touhu on jotain mitä en jää kaipaamaan.

  pääsiäsaskartelut

  Koristeita ja brunsseja

  Me tehtiin jo hyvissä ajoin pupu- ja tipu-koristeita tyhjistä vessapaperihylsyistä Ollien ja Oscarin kanssa. Oon laittanut tuhat ja yksi kertaa esille myös söpöjä pieniä suklaamunia ja vannottanut poikia, että niitä ei saa syödä, ne on sitten ensi viikonloppuksi. Joka päivä saan täyttää kulhon uudelleen. Tänään Ollie maalaili Mignon-munia, joista valitettavasti sain kuulla vasta IG-tililleni kuvan postattuani, että ne valetaan aitoon kananmunankuoreen. Ei hyvä.

  Ollaan jo viime viikonloppuna syöty vähän hienommin yhdessä ja herkuteltiin lasten kanssa pääsiäsherkuilla. Tulevana viikonloppuna tehdään maittava pääsiäsbrunssi. On oikeestaan tosi tosi kivaa, että pääsiäinen pikkuhiljaa muuttaa meilläkin muotoaan. Voidaan jättää noita virpomisia ja askarteluja pois ja korvata ne ihan erilaisella isojen lasten ja aikuisten välisellä illanvietolla, hyvällä ruualla ja hauskanpidolla.

  Meistä vanhemmista oli jo super hauskaa viime jouluna, kun lapsetkin alkaa viihtymään joulupöydässä kauemmin kuin kaksi sekuntia.

  Onko teilläkin pääsiäiseen valmistauduttu normaalia enemmän?

  Vastaa