• Häiden suunnittelu vuonna 2021

  Olen jo useamman vuoden halunnut mennä mieheni kanssa naimisiin, mutta miehellä kesti hetken kypsytellä ajatusta. Liekö hän halusi nähdä, että millainen pirttihirmu musta vielä raskauden ja vauva-ajan aikana syntyy. Mutta ilmeisesti ihan hyvä tuli, koska tänä vuonna meillä on häät! Häiden suunnittelu voi siis alkaa.

  Tänä vuonna monilla häiden suunnittelu eroaa varmasti paljon ns. normaali vuosiin verrattuna. Koko ajan pieni pelko persuksissa, että voikohan koko häitä edes järjestää. Monia mietityttää vallitseva tilanne, eikä uskalla hankintoja tehdä, jos häitä ei edes tule. Monet ovat myös siirtäneet häät ensi vuoteen, paremman tilanteen toivossa.

  häät 2021

  Häiden suunnittelu

  Me aloitimme häiden suunnittelun viime kesänä, heti hää päätöksen jälkeen. Paikka oli aika helppo valinta, kävimme sitä vielä katsomassa ja tuntui hyvältä. Se varattiin meille sitten heti. Pitopalveluihin laitettiin heti tarjouspyyntöjä, ja kävikin ilmi, että moni oli jo varattu. Korona tietysti siirsi kesältä 20 tälle vuodelle häitä. Sopiva pitopalvelu löytyi, ja myös bändi. Kuvaajan etsimiseen käytin paljon aikaa, ja kerran ehdin jo sopiakin yhden kuvaajan kanssa, mutta saimme vielä sen peruttua, kun kuvaustyyli ei kuitenkaan tuntunut sopivalta. Onneksi meille sopiva löytyi.

  Mielestäni on jotenkin hauskaa ja ihanaakin, että miehelläni ja hänen kahdella veljellä on ollut häissään sama hääpaikka, ja vielä sama bändikin! Tämä ei ollut meille siis mikään suunniteltu juttu, mutta palaset vaan loksahtelikin näin. Mennään siis sukuun hyväksi havaitulla kaavalla.

  häiden suunnittelu
  Hääpaikaksi valikoitui Vahaladen Päivölä

  Korona ja häät

  Päätimme viime kesänä, että naimisiin menemme 2021. Ajattelimme tietysti, että korona olisi jo tuolloin ohi. Viime kesänä tilanne näyttikin jo hyvältä, kunnes tilanne paheni aina loppuvuotta ja nyt kevättä kohden. Meillä on hyvin tilava juhlapaikka, ja vieraita tällä tietoa tulossa n. 70. Eli aivan sumpussa ei tarvitsisi juhlia. Elämme toivossa, että ainakin 50 hengen juhlat pystyisi jo elokuussa pitämään, ja olemme valmiita tekemään pieniä muutoksia vieraslistaan, jotta saamme häät juhlittua. Ensimmäisenä jäisi suurin osa lapsista pois, sillä pääsemme jo lähelle 50 henkeä. Toivomme kuitenkin, että pystyisimme pitämään juhlat niin kuin olemme suunnitelleet. Nyt ei auta kuin odotella ja seurata tilannetta.

  Oma mieliala on pysynyt vielä hyvänä ja toiveikkaana häiden suhteen. Onneksi ei hääpäivä valikoitunut kevääseen tai alkukesään, joten pieni toivonkipinä vielä on.

  vahalahden päivölä

  Hääpuku

  Mekkoa lähdin metsästämään viime elokuussa, ja löysinkin heti sopivan. Tein kuitenkin virheen ja jäin facebookin hää-kirppis ryhmään, josta tietysti löytyi minua kiinnostava mekko. Ei muuta kuin kaaso mukaan, ja lähdettiin keskelle skutsia sitä sovittamaan. Huvitti, että tällaista se äidin oma aika nykyään on! Autolla ajelua ystävän kanssa ilman lapsia, keskelle metsää. Mekko oli hyvä, ja kaupat tehtiin. Eli nyt onkin sitten kaksi mekkoa, eikä vielä hajuakaan kumman puen. Ja nyt poistuin kaikista hääpuku ryhmistä! Ei enää kolmatta mekkoa.

  häämekko
  Tämä mekko ei ole se the one.

  Häihin teema

  Mietimme millainen teema meidän häihin sopisi. Pohdimme luonnollista väritystä, sekä jotain hieman värikkäämpää. Päädyimme tummansini/kultaiseen teemaan, ja sillä olemme nyt menneetkin. Juhlapaikan kautta saadaan varattua osa koristeista, muuten kaikki on vielä miettimättä ja hankkimatta. Kauhean stressaava morsian en ole, ehkä kohta kannattaisi jo jotain alkaa tekemäänkin. Voikin olla, että häitä edeltävä viikko juostaan pää kolmantena jalkana pitkin kauppoja koristeita etsiten. Kutsukortteja ollaan sentään jo askarreltu, vielä loppusilausta vaille valmiit, ja postiin.

  häiden suunnittelu

  Onko muita tulevan kesän morsiamia? Millä mielin häitä järjestelette, onko plan B valmiina?

  Vastaa