• You are currently viewing Poikien ystävyys näkyy ja kuuluu!

  Poikien ystävyys näkyy ja kuuluu!

  Koulussa välituntialueet on jaettu niin että parhaat kaverit joutuvat olemaan eri alueella, kuin hän. Koulu on ihanan pieni ja koko tuo mielestäni paljon hyvää, mutta ymmärtäisin jaon paremmin, mikäli oppilaita olisi satoja. Nyt vajaan seitsemän kymmenen oppilaan jakaminen kolmelle alueelle on mielestäni ehkä vähän turhaa. Varsinkin kun monessa perheessä on useampi lapsi, jotka ovat eri alueilla välituntiaan viettämässä.

  Saan kuitenkin olla onnellinen, kun lapsellani on useita ystäviä, joiden kanssa hän viettää mielellään vapaa-aikaa. Ja jotka viettävät sitä hänen kanssaan. Haluan tukea ystävyyssuhteiden kehittymistä parhaani mukaan. Ystävät tuovat elämään niin paljon hyvää tullessaan. Lapsena opitut ihmissuhdetaidot tuovat iloa koko loppuelämään ja helpottavat aikanaan, niin työelämässä, kuin henkilökohtaisissa suhteissa.

  Porukassa liikkuu enemmän

  Vaikkei tällä hetkellä pojalla olekaan mitään harrastusta, pysyy pojat hyvin liikkeessä nyt kun kevät on sulattanut trampoliinin ympärystän ja pomppu alue pysyy ainakin suunnilleen kuivana. Talviaikaan meillä saa hyppiä ja peuhata yläkerran yhdellä sängyllä, joka on jo vanha ja pääasiassa vain tuossa lasten riehunta käytössä. Muut sängyt ja sohvat on rauhoitettua aluetta tuollaiselta käytöltä, mutta tuo yksi on pyhitetty lasten sotatantereeksi. Olen kokenut yhden sängyn uhraamisen pieneksi jutuksi siitä hyvästä, että tiedän lapsen liikkuvan enemmän huonoillakin keleillä.

  Välillä viikonloppuisin pojan huone on pelkkää petiä, kun kavereita on yökylässä samaan aikaan useampia. Kuten pääsiäisviikonloppuna. Viisi lasta sopii tuohon huoneeseen nukkumaan näköjään ihan hyvin. Olemme toki antaneet vaihtoehdoksi, että osa voisi mennä yläkertaan. Siellä on kaksi makuuhuonetta, vierashuone tai ehkä ennemmin varasto käytössä, mutta kuitenkin niin että siellä on sängyt ja sinne mahtuisi kolme hyvin nukkumaan. Pojat kuitenkin mieluummin siirtävät yläkerran toisen huoneen sängystä patjat alas ja nukkuvat kaikki samassa huoneessa.

  Paljon hyvää, mutta…

  Paahtoleipäpussi tyhjenee tuollaisina viikonloppuina hetkessä ja meteli on tasoa korvissa soi. Kunnon ruoka tuntuu aika huonosti maistuvan tuollaisille 9–11-vuotiaille. Ennemmin olisi tarvetta saada pari suklaamunaa enemmän kuin toinen peruna lautaselle. Onneksi kuitenkin jotkut ruuat menevät paremmin ja meillä onkin tapana, että jokainen perheenjäsen päättää joka viikolle vähintään yhden ruuan. Tästä kirjoitan lisää myöhemmin, koska on niin paljon minun arkeani helpottava juttu, että voin suositella kaikille. Juhlavien pääsisäis ruokien sijasta yhtenä päivänä oli keitettyä makaronia ja paistettua jauhelihaa ja se oli lasten mielestä viikonlopun paras ateria.

  Eteisen lattia täyttyy kengistä, mudasta ja hiekasta monta kertaa päivässä varsinkin silloin, jos päivä on aurinkoinen. Jossain vaiheessa viikonloppua totesin, että parempi imuroida vasta kun kyläilijät on lähteneet kotiin. Muuten olisi saanut vartin välein olla siivoamassa lattiaa kengänpohjissa sisään kantautuneesta roskasta. Ovet on kuitenkin lähes aina lämmöllä auki kavereita varten. Ihmemaan mutsin ajatuksia aiheesta voit käydä lukemassa täältä.

  Välillä on pitkiä aikoja hiljaista, kun porukka touhuaa jotain keskittymistä vaativaa ja yhtäkkiä ilmoille kajahtaa kovaääninen naurunremakka. Välillä omaan korvaan kuulostaa jutut pahoilta, mutta onneksi mies vieressä kertoo, että tuollaiset jutut kuuluvat poikien elämään. Välillä jos puutun johonkin mikä kuulostaa kiusaamiselta koko porukka katsoo silmät suurina ihmetyksestä. Siihen saakka, että joku heistä kertoo leikin olevan kesken. Muut ihmettelevät vieressä ääneen, että kun tässä kerran leikitään niin eihän tässä mitään ihmeellistä ollut.

  Viihtyykö lapsi ja hänen parhaat kaverit teillä vai ovatko mieluummin jossain muualla?

  Kommentit

  1. Laura

   Meillä ne viihtyy😍 tulee ihan oma nuoruus mieleen 💗 välillä menevät kyllä muidenkin luokse, mut mieluiten kaverit tulee meille👍

  Vastaa