• You are currently viewing Kun remontti meni pieleen

  Kun remontti meni pieleen

  Mitä tapahtui, kun meillä meni remontti pieleen? Olenkin aiemmin kertonut, että ostimme vuoden vaihteessa talon ja olemme sitä remontoineet koko alku vuoden. Pieni katsaus, mitä oikein on tapahtunut.

  Synttäreiksi kotiin

  Meillä oli tavoite päästä Jasun synttäreitä viettämään uuteen kotiin helmikuun puolivälissä. Otimme remonttifirman tekemään kylpyhuoneen, ja me keskityimme muihin alakerran tiloihin.

  Jasun synttärikakku, jota ei syöty uudessa kodissa uuden ruokapöydän ääressä.

  Olimme saaneet omaa remonttia siihen pisteeseen, että muutto olisi mahdollista. Myös remonttifirman tekemä kylpyhuone olisi valmis. Meille jäisi vielä alakerrassa remontoitavaa, mutta jatkaisimme niitä samalla kun asutaan uudessa kodissa.

  Aloimme pakkailemaan tavaroita, Jasulle järjestetty hoito, ja ei muuta kun kamat autoon. Muutaman ystävän pyysin auttamaan tavaroiden purkamisessa  ja sängyn kasaamisessa, että seuraavana päivänä päästäisiin yöksi uuteen kotiin, ja viikonloppuna juhlittaisiin 1-v juhlia.

   

  Järkytys

  Kun pääsimme uuteen kotiin, oli järkytys aikamoinen. Veljeni oli tullut suihkuja asentamaan, mutta se sai nyt jäädä. Vielä tässä kohtaa ajattelin, jos kaiken voisi pelastaa, eikä sitä nyt ehkä ihan niin huonosti olisi tehty?

  Remontti meni pieleen
  Ensiksi kaadot: ne oli tehty todella huonosti (tai jääneet tekemättä). Vesi hakeutui muutamaankin kohtaan (paitsi ei lattiakaivoon) ja jäi paikoilleen.
  En tiedä mitä laattojen asennuksessa on tapahtunut, mutta sen tiedän, että tältä sen ei kuulu näyttää.

  Veljeni pyysi myös yhden tuttavan meillä käymään, joka laatoituksia on tehnyt. Käytiin vielä porukalla läpi kaikki asiat, jotka täytyisi uusia. Ja niitä riitti.

  Kylpyhuoneessa oli mennyt oikeastaan kaikki pieleen, mikä nyt vaan voisi mennä.

  Remontti meni pieleen
  Laattoja oli rikki.

  Remontti meni pieleen
  Ja laattoja oli irti.

  Soitimme firmalle, ja olin jo valmistautunut taistelemaan siitä, että mitä nyt tehdään. Mietimme jo mitä vaadimme ja millä aikataululla, ja mietimme myös myöntääkö firma virheensä. Hieman yllättäen firma kantoikin todella hyvin vastuun, ja pääsimme sopuun.  He olivat tehneet valitettavan virheen ja palkanneet väärän tekijän.

  Remontti meni pieleen
  Suihkujen väliin tuli taso/hylly shampoille yms. Hyllyjen listat näyttivät tältä.

   

  Oven karmeihin oli isketty nauloja, ja ne jollain katkaistu niin, että terävä osa jäi töröttämään. Olisi aika ikävää jälkeä saanut, kun 1v olisi noihin osunut.

   

  Suuri pettymys

  Meille oli todella suuri pettymys kun meidän kylpyhuoneen remontti meni pieleen. Vaikka firma kantoikin vastuun emmekä joutuneet asiasta taistelemaan, oli tämä meille todellinen kolaus. Kaikki viivästyy tämän vuoksi, ja menetimme paljon tässä aikaa. Kyllä otti lujaa päähän, sekä suretti paljon.

  Olimme niin asennoituneet että vihdoin pääsemme omaan kotiin! Myimme elokuussa edellisen asunnon, ja olemme eläneet toisten nurkissa. Muutto omaan kotiin oli niin lähellä..

  Ei muuta kun pakatut autot kohti vanhaa kotia, ja alkoi tavaroiden purku. Remontti viivästyy, ja sitä koska se on valmis, ei tiedetä.

  Uusi ruokapöytä jäi vielä odottamaan yhteisiä ruokailu hetkiä.

   

  KAIKKI alusta

  Jouduimme tekemään kaiken alusta. Uudet laatat oli revittävä pois, kaadot tehtävä uudestaan samoin vesieristykset. Tuntui niin turhauttavalta alottaa kaikki alusta. Olimme taas lähtöpisteessä.

  Otimme remonttifirman siitä syystä, että säästäisimme aikaa. Meillä oli (ja on) täystyö alakerran muun remontin kanssa. Nyt tuntuu, että ehkä olisikin pitänyt tehdä kaikki ihan itse..

  Onko muille käynyt katastrofeja remonttifirmojen kanssa?

  Vastaa