• You are currently viewing Kulttuurituottajaksi vaikka väkisin

  Kulttuurituottajaksi vaikka väkisin

  Tiedättekö sen ihmistyypin, joka menee läpi vaikka harmaan kiven jos jotain oikeasti haluaa? Se olen minä! Ja nyt haluan kulttuurituottajaksi.

  Jos todella paljon jotain haluan, niin sen yleensä saavutan. Olen kuitenkin keski-ikäistyttyäni joutunut myös toteamaan, että ihan kaikki asiat tässä elämässä ei ole oman sitkeyden takana. Joskus pitää myös nöyrtyä elämän edessä ja ymmärtää, että kaikkeen emme voi vaikuttaa.

  Opiskelu ei ole kuitenkaan yksi niitä asioita. Jos haluan opiskella jotain, niin sen teen. Vaikka väkisin.

  Opisikella voimme vaikka mummoksi asti

  Minulla on jo takataskussa neljä ammattia, mutta korkeakoulututkinto unohtui matkalla hankkia.

  En ajatellut tätä oikeastaan aiemmin, kunnes lähestyessäni neljääkymppiä huomasin, että tämä tosiasia heikensi työnsaantiani selvästi. Olin kerryttänyt työkokemukseni niin korkealle, että en voinut enää omalla koulutustaustallani hakea minulle sopivaa työtä.

  Lue myös: Näin saat blogille paljon lukijoita

  Toisinsaoen, työpaikat ja työtehtävät mitä omalla työkokemuksellani hain, olivat järjestäen sellaisia, missä korkeakoulututkinto oli vaatimuksena edes työhaastatteluun pääsemikseksi. Se minulta kuitenkin puuttui.

  Hyppäsin Kulttuurituotannon opintoihin vuodenvaihteessa mukaan ja huomasin, että nyt olen oikean alan ääressä. Vaikka alunperin ajatuksena olikin saada vain paperit, niin olen nyt intoa täynnä siitä, että huomaan lukevani alaa mistä tiedän, mitä osaan ja missä rakastan kehittyä.

  Avoin amk

  Millaista on opiskella avoimessa?

  Olen suorittamassa HUMA:kin avoimen kautta 60 op Kulttuurituotantoon sopivia opintoja, jonka suorittamisen jälkeen voin hakea väyläopintojen kautta sisälle kouluun. Tämä tapahtuu aikaisintaan ensi syksynä, ehkä myöhemmin.

  Alkuperäsenä ajatuksena oli edetä rauhassa ja katsella omaan tahtiin tätä eteenpäin, mutta olenkin pysynyt yllättävän hienosti päiväopiskelijoiden tahdissa. Yllättävän siksi, että minulla on tässä yritys ja perhe pyöritettävänä samalla. Mieheni tekee kahta työtä tällä hetkellä ja on harvoin kotona, suurperheen pyörittäminen on jäänyt minulle.

  Opinnot ovat olleet täysin verkossa, mikä on tietysti ajan hengestä johtuen pakollista. Tämä on sopinut minulle mainiosti, koska kun koulumatkat ovat jääneet pois, niin olen saanut maksimoitua ajankäytön paremmin. Teen yleensä päivällä töitä ja illalla lasten mentyä nukkumaan teen koulujuttuja.

  Lue myös: Vaikuttajamarkkinoinnin hyödyt yrityksille

  Olen suorittamassa useita kursseja, missä jokaisessa on ollut hyvin erilainen toteutustapa. Osassa on tenttejä, osassa tehtäviä yksin ja osassa tehdään yhdessä. Olen saanut mukavasti yhdistettyä yrittäjyyttäni ja esimerkiksi tulevaa Perhesuunnistus tapahtumaamme koulutehtäviini.

  Osa kursseista tuntuu todella helpolta, osassa on paljon uutta opittavaa. Vaikeimmat kurssit ovat varmasti vielä edessäpäin, sillä en todellakaan osaa esimerkiksi ruotsia ja jännittää tuo taloushallinto aika paljon, vaikka yrittäjä olenkin.

  Opiskelu maistuu hyvälle tällä ikää. Kun pystyy yhdistämään vanhaa osaamistaan sekä kokemustaan uuteen opittuun tietoon, siitä syntyy aika mainio coctail. En malta odottaa, että pääsen jatkamaan seuraaville kursseille…

  Jos ikinä olet harkinnut kouluun lähtemistä keski-ikäisenä tai myöhemminkin, niin suosittelen ehdottomasti. Kattava elämänkokemus auttaa ainakin suuresti opiskeluissa.

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

   

  Henkilön Poikien Äiti -Jonna (@poikienaitiblogi) jakama julkaisu

  Vastaa