• You are currently viewing Kutsukortit rippijuhliin. Miten mun poika voi olla jo näin iso?

  Kutsukortit rippijuhliin. Miten mun poika voi olla jo näin iso?

  Kutsukortit rippijuhliin. Kaupallinen yhteistyö Suomalainen kirjakauppa 

  Toistan otsikon, miten mun pieni poika voi olla jo näin iso? Rippikouluikäinen!

  Vastahan tuo oli maailman vilkkain pieni taapero, joka kiipesi ihan mihin vain 2 vuoden isässä, eikä koskaan pysynyt paikallaan tai ollut hiljaa. Poika joka kohelsi jatkuvasti, sai tikkejä, mustelmia ja haavoja. Poika joka keksi joka päivä loistavia mielikuvitusleikkejä, halusi olla kaikkien kaveri ja jutteli kadulla tuntemattomille. Poika joka halusi aamupalaksi pullaa ja nukkua joka yö eri huoneessa, milloin vaatehuoneessa, milloin teltassa ja milloin sohvalla. Poika halasi paljon ja jolla riitti virtaa vaikka muille jakaa.

  Mutta tuossa hän on, 15 vuotias, kohta mopokortti taskussaan. Hän murahtelee ja pyörittää silmiään ohikulkiessaan tyhmälle äidilleen ja isälleen. Hän viihtyy pääasiassa yksin huoneessaan pelaamassa ja näkee kavereitaan illalla kylillä. Äidin halaaminen on enää vain syntymäpäivien luksusta. Missä on mun pieni ihana poika?

  rippijuhla kutsut

   

  askartelu suomalainen kirjakauppa

  Rippijuhlat kesällä 2021 TOIVOTTAVASTI

  Nythän on sillä tavalla jännät ajat, että rippijuhlien pitäminen ei ole todellakaan vielä kiveen kirjoitettu. Mietin pitkään, että tehdäänkö edes kutsuja, vai laitetaanko viesteillä sitten tieto, jos juhlat pidetään, koska tilanne on aika epävarma koko ajan. Tulin sitten kuitenkin siihen tulokseen, että nimenomaan NYT me tarvitaan kaikki jotain odotettavaa, vaikka se ei välttämättä toteutuisikaan. Itse ainakin ilahduin kun sain ensi kesäksi ystävän hääjuhliin kutsun. Siitä tuli tunne, että kesällä ehkä voidaan tehdä jotain normaalia. Se piristi kummasti, vaikka tottakai tiesin, että tilanteet voi vielä muuttua.

  Kutsukortit rippijuhliin

  Joten me päädyttiin tekemään kutsut jo nyt. Rippijuhlat on heinäkuussa. Ajan hengen mukaisesti emme lähteneet liikkeisiin ”hiplailemaan” tuotteita, vaan tilattiin ne kätevästi netistä. Suomalaisen kirjakaupan askarteluvalikkoima oli onneksi kattava ja saimme kaiken tarvittavan yhdestä paikasta kutsukorttien tekoa varten. Vähän pyytelin vinkkejä ystävältä kutsun ulkoasuun ja näin syntyi idea raikkaista ja rennoista rippikutsuista. Hankin koristenauhaa iloisessa keltaisen värissä, sekä aivan ihanat kultahippu-koristepohjat. Kutsu-teksti etukanteen tuli liimattavana valmiina tekstinä ja hauskoilla leimoilla koritstelimme korttiin lisää yksityiskohtia.

  Sisäpuolelle kutsuun tuli pojan vanha kuva, minkä mukaan kortin värimaailmakin muotoutui. Sen viereiselle sivulle tulee vielä itse kutsu tekstinä. Aluksi ajattelin kirjoittaa sen, mutta päädyimmekin tulostamaan tekstin erillisille paperille ja liimaamme sen kiinni, niin siitä tulee siistimpi.

  En ole kovin askartelevaa sorttia itse, mutta näitä oli ihan kiva tehdä. Tarpeeksi simppeliä minulle ja oikein kivat tuli.

  Kutsussa lukee tärkeät ajat, osoitteet, sekä tietysti kenen ja mitkä juhlat on kyseessä. Lisäsimme loppuun myös lisätekstin: Mikäli koronatilanne sen vaatii, järjestämme juhlat porrastaen tai siirrämme ne myöhemmäksi. Ilmoitamme muutoksista puhelimitse. 

  rippikutust

  rippikutsut
  Poikakin joutui hommiin
  askartelu
  Kultahippu korttipohja on aivan ihana.

  rippijuhla kutsut

  Mitä muuta rippijuhliin?

  Olisi hauska kuulla ideoita rippijuhliin liittyen kaikilta kokeneilta konkareilta. Meillähän nämä ovat vasta ensimmäiset rippijuhlat, mutta ei todellakaan viimeiset. Olen ajatellut ainakin, että itse en missään kyökissä heilu, vaan tarjottavat tilataan ulkoa. Todennäköisesti palkkaamme jopa ”kahvinkaatajan”, jotta ehdin näkemään itsekin vieraita. Pikkuveljet toki auttaa meitä vanhempia juhlien aikana, mutta jos normaalit juhlat voi pitää, niin vieraita on varmasti yli 50.

  Juhlat pidetään meillä pihalla, toki jos huono sää sattuu, niin sitten sisällä. Meille onneksi mahtuu hyvin sisäänkin. Kakut tilaan todennäköisesti lähileipomosta ja ruokienkin suhteen on vakava keskustelu menossa mahtavan tahon kanssa. Siitä sitten lisää jos se onnaa.

  Muutama asia mietityttää…

  • Onko rippijuhlissa ok tarjota alkumalja?
  • Missä välissä juhlakalu kuvataan?
  • Kauan konfirmaatio kestää?
  • Mitä te muut hankitte rippipojille juhlavaatteeksi? Ja mistä?

  Tästä se lähtee!!!

  Kiitos yhteistyöstä: @suomalainenkirjakauppa #luovakevät #suomalaisenjuju sekä @somessacom #somessacom

  Kommentit

  1. Marika

   Poika halusi ja sai mustan puvun, Dressmanilla hyvin myös pienempiä kokoja. Kuvaus oli kirkossa ennen konfirmaatiota, srk:n tilaama valokuvaaja kuvasi kaikki rippilapset.

  Vastaa