• You are currently viewing Erilainen kylpyläviikonloppu

  Erilainen kylpyläviikonloppu

  Viime viikonlopuksi olimme jo hyvissä ajoin varannut pojalle yö kyläilyn mummilaan ja aikuisten oli tarkoitus viettää parisuhdeviikonloppu, suuntana kylpylä. Suhteemme on poikkeusaikojen yhteentörmäys, eli emme ole käyneet oikeastaan missään aiemmin. Matkustamista kun nyt ei ole kovin hyvällä katsottu. Siispä olemme sukeltanut suoraan arkisen parisuhde-elämän syvään päähän, ilman kahdenkeskisiä tapailuja.

  Meillä lapsi on lähes aina kotona. Vaikka olemme uusperhe, lapsi on aina kanssamme. Välillä hän käy kyllä mummin tai siskoni luona yökylässä, mutta ei muualla. Aika paljon tehdään arjessa juttuja aikuisten kesken, kun lapsi on kavereiden kanssa, mutta sen enempää kahdenkeskistä aikaa ei ole kuin ydinperheessäkään. Kavereiden kannsa kyllä vietetään aikaa mytta yökylään yleensä tullaan meille. Meidän normaalista viikonlopusta voit lukea täältä.

   

  Kuvituskuvan ottanut Engin Akyurt

   

  Nyt koimme kuitenkin tarpeelliseksi ottaa vähän aikaa parisuhteelle. Viime aikoina, kun molemmilla on ollut illat täynnä ohjelmaa eikä yhteistä aikaa ole kovin paljon löytynyt ennen kuin kumpikin on puoli nukuksissa. Siispä varasimme vähän paremman huoneen kylpylä- ja kuntosalipaketilla, huoneeseen hedelmiä kahdelle ja ajatuksissamme latauduimme jo nauttimaan olostamme kylpytakeissa. Parisuhteen hoitaminen on tärkeää ja lisää tietoa siitä saat esimerkiksi mielenterveystalon sivuilta.

  Homma alkoi mennä pieleen viikko sitten, kun huomasimme, että kylpylä on valitsemassamme paikassa suljettu muutamaksi viikoksi. Hotelliin olisimme kyllä päässeet. Tiesimme heti, että siirrämme varauksen johonkin toiseen ajankohtaan. Emme kuitenkaan halua mennä kylpylään ilman kylpylää. Huone ei ollut ihan niin hieno, että montaa sataa haluaisi maksaa pelkästään siitä.

  Parisuhdeviikonloppu alkaa

  Lapsivapaa viikonloppu oli kuitenkin jo sovittu, niinpä lähdimme perjantaina viemään poikaa mummilaan alkuperäisestä aikataulusta tunnin jäljessä, Nikolla kun oli mennyt töissä vähän normaalia pidempään. Perille päästyämme jutustelimme jonkin aikaa ja keiteltiin vielä kahvitkin. Lähdimme kahvien sekä halien jälkeen läheiseen kauppakeskukseen ajatuksenamme kierrellä kauppoja ja ehkä vähän hypistellä joitain vauvatavaroita. Perille päästyämme huomasimme kuitenkin vain ruokakaupan, Alkon ja apteekin olevan auki. Kierroksestamme tuli siis todella nopea. Eniten katseitamme keräsi erilaiset valosommitelmat, joita katossa oli.

  Naureskellen lähdimme läheiselle huoltoasemalle ajatuksena ladata auto ja hakea ruokaa kotimatkalle. Ruuan tuleminen kuitenkin kesti koska etukäteistilauksia oli useampia, jotka haettiin meidän odotellessa. Eipä siinä, sai ainakin akkuun virtaa ennen kotimatkaa. Loppujen lopuksi, kun ruuan vihdoin saimme, jäimme syömään parkkipaikalle. Istuttiin ja juteltiin ja nälän aiheuttama pieni äreyskin alkoi haihtua. Kun ruokailu oli ohi, oli aika lähteä ajelemaan tunnin kotimatkaa.

  Tai niin me luulimme

  Kun autoa yritti käynnistää, alkoi melkoinen valoshow. Kaikki mahdolliset valot niin auton sisällä kuin ulkona alkoivat vilkkua ja erilaisia tekstejä tuli mittaristoon. Sammutimme auton ja koitimme uudestaan. Sama homma. Otin mittaristosta kuvan ystävälle, jolla on ollut sähköauto jo useamman vuoden ja kyselin mitä nyt pitäisi tehdä. Hetki soiteltiin, käynnisteltiin uudelleen, katsottiin YouTube-videoita vastaavista tilanteistä ja mietittiin.

  Päädyttiin yhteistuumin siihen, että käynnistys akku on tyhjentynyt. Onneksi autossa on hyvät vakuutukset ja tunnin pähkäilyn jälkeen soitto vakuutusyhtiöön, joka tilasi hinauspalvelun. Tunnelma oli jotenkin erilainen kuin mitä olimme kylpyläviikonlopulta odottaneet.

  Samoja elementtejä löytyi kuitenkin useita. Meillä oli kahdenkeskinen parisuhdeviikonloppu, ilman omaa tai muiden lapsia. Emme olleet kotona, toki oletus siitä millaisissa oloissa olisimme olleet ei ihan vastannut kuvitelmaa. Söimme muuta kuin kotiruokaa, ihan hampurilaista autossa istuen en ollut osannut odottaa. Kylpylän tuntua toi jäätävän kylmä vesisade, josta saimme nauttia, tutkiessamme millainen käynnistysakku autossa on. Jopa tunnelmallinen valaistus saatiin auton vilkkuvilla valoilla.

  Kolmannen aikuisen saapuminen ei kuitenkaan ollut kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaamme, mutta niinpä vain olimme odottamassa sellaista. Ystäväni pyysi vielä videon miltä mittaristo näytti, kun autoa yritti käynnistää. Kameran kuvaus päälle ja auto käyntiin. Melkein puolentoista tunnin ihmettelyn ja soittelun jälkeen, kun apu oli viiden minuutin päästä paikalla, auto käynnistyi täysin normaalisti. Lähetin videon, jossa lopussa oli muutama epäuskoinen kirosana. Odotimme kuitenkin sen aikaa, että akun varaus mitattiin ja lähdimme kotiin nukkumaan.

  Matkalla mietimme miten erilainen kokemus olisi voinut olla, jos jompikumpi olisi hermostunut tilanteeseen tai olisimme alkaneet riitelemään jostain. Mietimme myös kumpi jää todennäköisemmin muistiin paremmin loppu elämäksi, onnistunut kylpylä yö vai oikeastaan kaikilta osin epäonnistunut kauppakeskuskäynti vielä huonommin sujuneen lataus ja ruokailuhetken kanssa.

  Millaisia teidän mönkään menein parisuhdeviikonloppu?

  Kommentit

  1. Laura

   Haha, eikä. Niinhän se on, että asenne on se tärkein. Toivottavasti teidän uusinta reissu on ihana ♥️

  2. Tuija

   Uskon silti,että tätä reissua te hymyssäsuin muistelette vielä vanhanakin. Näitä kun ei rahalla saa 😁, kylpylälomia kylläkin 😉
   Mutta toivotaan silti seuraavan kylpyläloman onnistuvan odotusten mukaisesti ❤

  Vastaa