• You are currently viewing Pääsykokeisiin valmistautuminen

  Pääsykokeisiin valmistautuminen

  Pääsykokeisiin valmistautuminen

  Kaupallisessa yhteistyössä: Valmennuskeskus

  Upean ilman ja nousseiden energiatasojen lisäksi kevät toi tullessaan yhteishaun ja sitä seuranneen pänttäyksen. Etenkin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen pääskykokeisiin valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ja huolellisesti. Netti on pullollaan hyviä ja todellakin varteenotettavia vinkkejä valmistautumisesta: tee lukusuunnitelma, kertaa, etsi rauhallinen pänttäyspaikka, muista lepopäivät, hae vertaistukea ja niin edelleen. Merkittävästi luku-urakkaa ja omaa stressiä helpottaa myös pääsykoevalmennus. Pääsykoevalmennus ei ole ehdoton edellytys opiskelupaikan saamiseksi, mutta se tekee opiskelusta huomattavasti mukavampaa ja auttaa varmemmin kohti omaa tavoitetta. Pääsykoevalmennuksen avulla luku-urakkaan kuluva aika on ainakin omalla kohdallani vähentynyt, sillä valmennuskurssilla materiaalit on pilkottu fiksusti osiin ja pänttäyksen aikatauluttaminen sekä suunnittelu on paljon helpompaa.

  Syksystä 2019 lähtien ammattikorkeakouluilla on ollut käytössään yhteinen valintakoe. Tämän myötä valmennuskurssien hyöty on kasvanut entisestäänkin. Mulle kaikkein sopivimmalta vaikutti Valmennuskeskuksen järjestämä valmennuskurssi. Valmennuskeskuksella on pitkä ja vakaa historia, sillä he ovat toimineet yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1975. Positiivisia kokemuksia löytyi pilvin pimein, vuosien varrella valmennuskeskus on auttanut yli sataatuhatta suomalaista opintojensa alkuun. Sen lisäksi Valmennuskeskuksen tarjoamat kurssit ovat tällä hetkellä markkinoiden laajimmat. Nämä olivat omiaan vahvistamaan sitä tunnetta, että valmennuskeskus olisi oikea valinta.

  Pssst! Lue myös: Äitiys ja ura

  Valmennuskeskuksen kursseilla laadukasta ja innostavaa opiskelua

  Superkiireisenä ja itsenäistä opiskelua rakastavana tyyppinä valitsin kotikurssin. Paketti on h u i k e a. Kurssilla opiskellaan harjoitustehtävien sekä opetusvideoiden avulla. Etenkin videoista haluaisin heittää extrahuomiota. Oma keskittymiskykyni herpaantuu todella helposti, mikäli sisältö ei ole mielenkiintoista tai se on toteutettu puuduttavalla ja puuroisella tavalla. Valmennuskeskuksen matskujen suhteen sitä ongelmaa ei ole ollut, sillä sisältö on laadukasta, innostavaa ja kiinnostavaa. Ei turhaa jorinaa, vaan mielenkiintoisesti tuotettua asiaa. Opetusvideoita on yli 80 tuntia. Sekä tehtävien että videoiden pariin voi suunnata juuri itselleen sopivana aikana, ja niiden pariin voi kertauksen merkeissä palata vaikka sata kertaa.

  Valmennuskurssiin kuuluu noin 1600 tehtävää sekä kolme aikataulutettua harjoituskoetta. Kurssin aikana treenataan päätöksentekotaitoja, jotka ovat tärkeä osa ammattikorkeakouluopiskelua. Päätöksentekotaitojen arvioinnilla tarkastellaan opiskelijan kykyjä tehdä päätöksiä sekä tuottaa erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja. Tässä viikkojen aikana tästä osa-alueesta on tullut mulle ehdottomasti mieluisin, vaikka aluksi tuntuikin haastavimmalta. Päätöksentekotaitojen lisäksi kurssilla päntätään englantia, opetuskieltä, matemaattis-luonnontieteellisiä taitoja sekä matemaattisia taitoja.

  Viimeisimpänä – vaan ei vähäisimpänä – nostan harjoituskokeen tärkeyttä. Itse ainakin odotan ensimmäistä harjoituskoetta todella innoissani. Jollain tavalla hakuprosessi ehkä konkretisoituu itselleni näin, ja harjoituskoe auttaa merkittävästi valmistautumaan koetilanteeseen. Ensimmäinen harjoituskoe on 27.4 – can`t wait!

  Jos pääsykokeet kuuluu sunkin suunnitelmiin niin vielä ei todellakaan oo myöhäistä hypätä mukaan! Valmennuskeskuksesta löytyy rautaisten ammattilaisten koostamia kursseja lukuisille eri aloille. Swaippaa Valmennuskeskuksen sivuille ja valitse sun ala ja sopiva kurssi.

  Opiskelun iloa!

   

  Vastaa