• You are currently viewing Kun refluksi räjähti käsiin

  Kun refluksi räjähti käsiin

  Olen jo aiemmin kirjoittanut meidän refluksi-tilanteesta. Välillä menee paremmin eikä refluksia huomaa, välillä taas on helvetti irti. Niin kuin nyt.

  Lähete yksityiselle

  Alunperin maksettiin itse syksyllä yksityisellä lääkäri käynti, josta saatiin apua. Neuvolassa ollaan kuitenkin otettu refluksi puheeksi jos saataisiin lähete, jottei omasta pussista tarvitsisi maksaa käyntejä. Käytiin kunnan lääkärillä maaliskuussa, ja saatiin lähete Terveystalolle.

  Refluksi
  Lääkärille odottaessa aika kului hyvin leikkien.

  Käytiin Terveystalolla viikko sitten, ja katsottiin meidän tilannetta. Nexiumilla on saatu hyvä vaste, nyt on ollut huonompi kausi. Lääkäri käyntiin mennessä huono kausi oli kestänyt reilun viikon. Jasu oksensi kun tuli ylösnousuja (aiemmin ne niellyt) ja yöt alkoi mennä taas huonosti.
  Lääkäri sanoi huonompien kausien olevan normaalia, ja jatketaan nyt nexium lääkkeellä, kontrollit kolmen kuukauden välein. Jos edelleen 2-vuotiaana refluksi on näin paha, mahdollisesti tähystettäisiin, ja nähtäisiin onko rakenteellista vaivaa.

  Nukkumaton kausi

  Nyt meidän huono kausi on kestänyt reilu pari viikkoa. Sen aikana ei ole ollut yhtään kunnon yötä. Kun Jasu nukahtaa illalla, hän nukkuu n. 30 minuuttia, ja herää kamalaan huutoon. Huudon aikana pyrkii koko ajan istumaan ja seisomaan, ja ylösnousuja tulee jatkuvasti.

  Heräämisestä hän kukkuu pari tuntia, ja yritetään saada meidän väliin nukkumaan. Vaihtelevalla menestyksellä. Yön aikana hakeutuu usein minun tai miehen päälle, jotta saisi yläkroppaa/päätä hieman ylemmäs.

  Kamalaa kun näkee kuinka toinen kärsii todella paljon. Ja tähän ei auta mikään. Sängyn pääty on todella ylhäällä, eikä se auta. Ei auta vaikka ruokavalio on todella tarkkaan mietitty ja suppea, ei auta mikään. Se on todella raastavaa.

  Yliväsynyt lapsi

  Jasu on aivan rikki, ja todella yliväsynyt. 1-vuotias tarvitsisi kellon ympäri yöunia, ja niitä Jasu ei ole moneen yöhön saanut. Illalla kun Jasu herää huutamaan, näkee kuinka väsynyt hän on. Haluaisi todellakin nukkua vihdoin kasaantuneita univelkoja pois, mutta se ei onnistu. Makuulla olo ja yöt tuottavat kohtuuttoman paljon tuskaa pienelle miehelle.
  Itse äitinä kestän kyllä valvomisen (vaikka myönnettäköön että kunnon yöunet tekisi myös itselle hyvää) mutta meinaa kyllä tulla itku kun näkee toisen kivun.

  Uudestaan lääkäriin

  Varasin eilen illalla meille lastenlääkärille ajan, ja kävimme siellä tänään. Ajattelin, että luultavasti mitään ei voi tehdä, mutta pakko on yrittää.
  Lääkäri otti meidän tuskan tosissaan, ja laittoi kiireellisen lähetteen taysiin. Meidän pitäisi saada aika 1-7 vuorokauden kuluessa.

  Refluksi
  Lääkäriin odottelu on jo tuttua puuhaa.

  En tiedä vielä mitä taysissa tehdään, mutta ainakin nyt tutkitaan lisää. Ilmeisesti myös pohditaan voisiko olla jotain rakenteellista vikaa, josta tämä johtuu?

  Tilanne on nyt todella pahana päällä, eikä mikään auta. Nyt odotellaan taysiin aikaa, ja toivotaan että saataisiin jotain apua.

  Siihen asti me valvomme, ja nukumme hyvin pienissä pätkissä. Tällä hetkellä mennään täysin pojan rytmillä, nukutaan silloin kun hän pystyy.
  Tällä hetkellä päiväunetkin tuottaa tuskaa, ja usein ne täytyy vaunutella, että edes vähän saisi nukuttua.

  Kommentit

  1. Halla

   Meillä on reilun vuoden ikäinen poika joka kärsii myös pahasta refluksista. Taival on ollut yhtä tuskaa meilläkin. Neuvolasta ei saatu mitään apuja, mutta onneksi päästiin yksityiselle jossa saatiin nexium myös käyttöön. Meillä on nyt myös pahempi kausi päällä eikä nukkumisesta meinaa tulla mitään. Mielenkiinnolla odotan mitä teille sanotaan Taysissa, sillä ollaan pohdittu että pitäisikö sitä jälleen vain varata lääkäriin aikaa..
   Kiitos kun jaat teidän kokemuksia!

   1. Erika

    Voisinkin kirjottaa tosta taysin reissusta viikonloppuna oikein postauksen.. me ei saatu apua!😞 Ajateltiin, että jos onkin uniongelmat lapsen itkun ja valvomisen syynä. Ehdottivat sairaalan unikoulua. Yksityisellä lääkärit ovat olleet sitä mieltä, että aivan ehdottomasti ja selvästi refluksi. Tää on niin toivotonta!

    Todella paljon tsemppiä teille! Tunnen niin tuskanne. Kamalaa kun pienet kärsii, ja apu on kiven alla.

  2. Johanna

   Heippa! Todella ikävä vaiva 🙁 Meillä kärsitty myös refluksista, sattumalta meillä selvisi pahin refluksin aiheuttaja, päivittäinen ruisleipä! Rukiin kun jätti pois niin nexiumkuuri tehosi todella hyvin ja siitä lähtien poika sai nukuttua yöt eikä herännyt kaameisiin polttoihin. Ruista löytyy mm. tosi monista näkkäreistä ym mutta vaikkapa kaura vaihtoehtoja löytyy tosi paljon. Vaikka ruis on niiin suomalaista perusruokaa, ei se kaikille sovi. Kannattaa testata vaikka pari viikkoa jos olisi yhtään vaikutusta.

   1. Erika

    Täytyy varmaan testata toikin. Puurossa on ruista, leipää ei syökään. Tää on kyllä sellasta hakuammuntaa, että mikä on se mikä ei sovi.. Ja kukaan lääkäri ei ota mitään kantaa ruokavalioon. 😞

  3. Päivi Numminen

   Hei, meillä on myös ollut refluksi lapsi, jonka oireet oli jo vauvana, mutta diagnoosi tuli vasta 7 vuotiaana. Jos imetät niin ehdottomasti suklaa pois, se on todella paha näihin oireisiin. Tomaatti myös kiellettyjen listalla. Suositellaan vatsasta löysiä vaatteita ettei kiristä. Suosittelen lämpimästi käymään luontaistuote kaupassa ja kysymään homeopatiasta sopivia tuotteita avuksi. Parempi nukkua ”pystyasennossa” jottei tule ylös koko ajan. Paljon tsemppiä teille!!

   1. Erika

    En enää imetä. Yritetään koko ajan pohtia ruokavaliota, mikä olisi hyväksi mikä ei. Tuntuu niin mahdottomalta. Aika omillaan saa olla, ei oikein ole lääkäristä apua.😕 Kiitos tsempeistä!

  Vastaa