• You are currently viewing Ollappa naimisissa yhtä pitkään kuin Elisabet ja Philip

  Ollappa naimisissa yhtä pitkään kuin Elisabet ja Philip

  Ihailen aina suunnattomasti pitkiä liittoja, niitä missä yhdessä/naimisissa ollaan pitkään. En tiedä miksi, mutta ne saavat minut usein herkistymään. Esimerkiksi kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin 72-vuotias avioliitto on jotain upeaa ja erityistä. Varsinkin siksi, koska heistä näki, että rakkautta oli edelleen.

  Olen omassa elämässsäni nähnyt paljon eroja, eikä minulla ole mitään ongelmaa eroamisen kanssa. Jos rakkautta ei ole, on syytä erota. Jos kunnioitusta ei ole, on syytä erota. Eroa en siis siinä mielessä pelkää.

  Olen eroperheen lapsi

  Olen elänyt lapsuuden, missä ero on koskettanut perhettämme kaksi kertaa. En ole nähnyt kovin läheltä pitkää ja onnistunutta liittoa. Ehkä siksi ne erityisesti minua kiehtovat.

  En kuitenkaan tarkoita, että pitkä suhde itsestään olisi mikään ihailtava asia. Puhun nyt liitosta, missä on rakkautta ja kunnioitusta, puolin sekä toisin, koko liiton ajan. Siinä on jotain niin upeaa ja ihailtavaa.

  Aina liiton päättyminen ei ole itsestä kiinni! Olen kuitenkin aivan varma, että jokainen pitkä onnistunut liitto olisi voinut jossain vaiheessa kaatua, jos sen eteen ei olisi tehty töitä. Jos luovutetaan heti kun tulee ongelmia tai petytään toiseen. Jos koskaan ei olla valmiita kulkemaan hetkeä epämukavuusalueella, jotta saadaan asiat ratkottua yhdessä. Jos ei yritetä korjata ja ratkaista, vaan heitetään pois.

  En tarkoita, että kaikkien ihmisten tulisi antaa anteeksi tai ratkoa kaikkia mahdollisia asioita, mutta usein ne liitot eivät ole niitä pitkäikäisimpiä, jossa näin ei tehdä puolin ja toisin.

  avioliitto
  avioliitto

  On kuitenkin juttuja mitä en itsekään katselisi…

  -Jatkuva pettäminen

  -Väkivalta

  Mutta nämä kaksi ylläolevaa veisivät suhteesta pois luottamuksen, mistä kirjoitin alussa. Ilman luottamusta ei voi mielestäni olla toimivaa ja onnellista suhdettakaan.

  Lue myös: Rakkautta ensi silmäyksellä

  Vielä yli 60 vuotta yhdessä..?

  Jos haluaisin mieheni kanssa yhtä pitkän liiton kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin kanssa, se tarkoittaisi, että meidän pitäisi olla yhdessä vielä 60 vuotta. Tai siis…me saisimme olla yhdessä vielä 60 vuotta.

  Kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin suhde kesti kaikkineen lähemmäksi 80 vuotta, me olemme olleet yhdessä mieheni kanssa vasta 20 vuotta, joten vielä olisi tavoitteeseen 60 vuotta. 🙂

  Ja tähän se ajatus sitten kaatuikin, sillä on erittäin epätodennäköistä, että elämme molemmat 100 vuotiaiksi, Vuonna 2019 elinajanodote oli miehillä 79,2 vuotta ja naisilla 84,5 vuotta. (Lähde: Eläketurvakeskus) Joten todennäköisesti olemme jo poissa kuvioista ennen kun 80 vuotta yhdessä eloa tulisi täyteen.

  Tavoitteita on kuitenkin hyvä olla. Ja pohjimmiltaan olen aina ollut sitä mieltä, että onnistunut suhde ei katso suhteen pituutta. Kävi miten tahansa, niin koken, että meidän suhde on jo onnistunut.

  Kommentit

  1. PLNT

   yli 55v aviossa ja muutoin yhdessä 57

   1. Jonna

    VAU!

  Vastaa