• You are currently viewing Mitä tänään syötäisiin?

  Mitä tänään syötäisiin?

  Kättä pystyyn, mikäli olet joskus pohtinut mitä laittaa ruuaksi! Aivan, kaikkien käsi nousi ainakin ajatuksissa. Minäkin kyllästyin ruokien pohtimiseen. Tein tätä kymmenen vuotta aika lailla itsekseni, joskus satunnaisesti sain pojan kertomaan mitä hän haluaisi syödä. Pääsääntöisesti palaute tuli kuitenkin ruokailutilanteessa ja niin päin, että miksi taas on tätä tai minä en tykkää tuosta. Aika turhauttavaa puuhaa. Ideoita on kyllä netti piukassa ja lehdet tuuppaavat, jos jonkinlaista vinkkiä. Näin myös artikkelin, jossa perheen äiti oli tehnyt kahdeksan viikon kiertävän ruokalistan lisukkeineen ja välipaloineen. Huikean hyvä idea, mutten näe meillä toimivaksi. Monesti on kiva toimia spontaanisti.

  Olin siinä uskossa, että yhteen muutto miehen kanssa toisi tähän jonkinlaista helpotusta. Olemme jo molemmat yli kolmekymppisiä ja pitkään asuneet omillamme. Hän on kuitenkin selvinnyt hengissä ja se vaatii syömistä ainakin silloin tällöin. Vaan väärässä olin. Toive siitä, että hän ideoisi kanssani ruokia oli jo siksi kaukainen, että töissä syödyn lounaan lisäksi hän söi pääsääntöisesti jugurttia marjoilla, kaurapuuroa mehukeitolla ja leipää.

  Kyllästyin ruokien pohtimiseen

  Meillä pojan kanssa oli totuttu syömään kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Alle puolenvuoden yhdessä asumisen jälkeen kyllästyin jatkuvaan pohtimiseen. Perheen miehille tämä ei siis tietenkään ollut missään vaiheessa mikään ongelma koska keksin kuitenkin ruokia ja pääsääntöisesti myös tein ne. Meillä siis tällä hetkellä mies käy töissä ja minä olen kotona osittain lomautettuna. On mielestäni reilua, että minä teen enemmän kotitöitä, kun siihen kerran on aikaa.

  Pyysin että jatkossa jokainen päättäisi yhden ruuan tulevalle viikolle ja näiden perusteella tehtäisiin kauppalista. Suurimmasta osasta ruokia syödään kuitenkin helposti kaksi päivää eli näin saataisiin kuudeksi päiväksi ruuat mietittyä helposti. Jokainen saisi myös joka viikko omaa herkkuruokaansa ja ruokalista olisi varmasti monipuolisempi, kuin yhden ihmisen miettiessä ruuat. Ja tämähän toimii!

  Nykyään käymme pääsääntöisesti kaksi kertaa viikossa kaupassa. Sunnuntaisin haemme kokoviikon ruuat listan mukaan ja perjantaisin viikonloppuherkut. Satunnaisesti haetaan jotain lisäksi, jos tulee vaikka vieraita tai jotain ei ole muistettu ostaa. Kuiva-aineita löytyy kotoa aina runsaasti, joten jos tekee yllättäen mieli leipoa, se onnistuu ilman kauppareissua.

  Keittiömme seinällä on liitutaulu, johon kirjoitamme viikon ruokalistan. Poika on jo oppinut, että hänen lempiruokapäivinänsä kannattaa syödä vähän pienempi välipala, jotta jaksaa isomman satsin kunnonruokaa.

  Tätä tapaa kannattaa koittaa!

  Vastaa