• You are currently viewing Joko saa ostaa tuttinauhan?

  Joko saa ostaa tuttinauhan?

  Vaikka uskon, että intoilulle on kyllä aikaa sittenkin ihan riittävästi, kun vauva on jo tulossa, huomaan jääväni tuijottelemaan kaupassa vaippapaketteja ja bodeja. Ja kaikkia muita söpöjä vauvatavaroita sieltä löytyy kuten pehmoleluja, lusikoita ja tuttinauhoja. On muuten ihan mielettömästi valikoimaa! En ole aikaisemmin edes huomannut kuinka paljon vauvoille on vaatteita. Olikohan niitä jo kymmenen vuotta sitten yhtä paljon?

  Olin etsimässä itselleni housuja ja samassa kaupassa on lastenvaateosasto. Hetken ensin kiertelin naisten puolella, mutta sieltä ei tuntunut löytyvän mitään itselle mieleistä ja huomasin ajautuvani koko ajan lähemmäs vauvojen vaatteita. Ja voi kuinka söpöjä juttuja siellä oli. Ehkä maailman epäkäytännöllisimpiä pienen pieniä villatakkeja ja niiden kanssa sävysävyyn mätsääviä pöksyjä ja pipoja.

  Ruokaostoksilla kestää

  Ihan perus ruokaostoksetkin tuntuvat vähän venähtävän, kun ihan vähän vaan kurkkaa, että minkälaisia tuttipulloja nykyään on. Ja onhan niitä. Niin laaja valikoima että helposti menee kymmenen minuuttia ilman että ottaa yhtään pakkausta telineestä. Esiteinin onneksi hänen ei tarvitse tulla kauppaan enää mukaan. Hermot saattaisivat olla molemmilla aika kierrellä, kun toinen on jo ehtinyt kiertää koko leluosaston kahteen kertaan ja minä seisoskelen suu auki siinä yhden hyllyn edessä. Ja ihan vaan seison liikkumatta ja tuijottelen kun eihän niitä nyt sovi hipelöidä innostuneesti, kun joku tuttu voi vielä nähdä ja arvata että meillä on vauvahaaveita. Täältä blogistahan sitä ei kukaan osaa arvata.

  En muista miettineeni ensimmäisen lapsen aikana yksityiskohtia minkään suhteen kovin tarkkaan. Tosin siihen on montakin syytä, joita pääset lukemaan myöhemmin. Nyt huomaan takertuvani kaikkiin pikkujuttuihin. Muutama selkeä homma on jo ajateltuna mitä haluan tulevalle vauvalle hommata, joista yksi ehdoton on oman mukavuuden vuoksi pinnasänky, jonka laidan saa laskettua. Mutta jostain syystä nyt on mietintään noussut tuttinauhat. Siis oikeasti! En koe sitä mitenkään erityisen oleelliseksi tai tärkeäksi kapineeksi, mutta huomaan silti miettiväni millaisen tuttinauhan tai luultavammin millaisia tuttinauhoja pikkuiselle olisi kiva hommata.

  Tuttinauhoja on vaikka millaisia!

  Olen nähnyt ainakin sellaisia pehmeistä silikonihelmistä tehtyjä ja sellaisesta ainakin haaveilen. Värivaihtoehtoja taitaa olla noin suunnilleen mitä tahansa. Myös sellaiset tuttinauhat ovat söpöjä, joissa on lapsen nimi tai jokin muu teksti joko kirjailtuna tai helmillä tehtynä. Jossain joskus näin nyplätystä pitsistä tehdyn tuttinauhan! Se oli aika erikoinen ja niin siro ja kaunis kun vaan olla ja voi. Ehkä kuitenkin vain juhlatilanteessa tulisi käytettyä, kun pitsinen on kuitenkin sen verran arvokas, etten ehkä hiekkalaatikolle veisi.

  Olisi kiva nähdä vielä muitakin tyylejä. Laittakaa mulle kuvia, millaisia tuttinauhoja teillä on käytössä tai haaveissa!

  Vastaa