• Sinulle äiti

  Tällä viikolla on äitienpäivä, ja halusin kirjottaa tämän sinulle äiti, joka mietit esimerkiksi äitienpäivän tarjottavia, ja hieman valmiiksi stressaat mitä pitäisi hommata. Tai sinulle joka mietit, miten ylipäätään suoriudut tästä päivästä, vielä sunnuntaita miettimättä.

  Sinulle äiti

  Sinulle äiti

  Tämä on sinulle äiti, joka podit huono omatuntoa valmisruoasta, kun ei riittänyt aika tehdä itse ruokaa, vaikka netti on pullollaan vinkkejä lasten ruokiin. Kaikki tuntuu tekevän lapselleen viimeisen päälle ruuat, vauvasta alkaen. Ja sinä menit taas valmisruualla, jotta sait itse levätä. Ja tiedätkö mitä? Se on aivan täysin ok! Lapsi pärjää vallan mainiosti myös valmisruualla, kuten myös me aikuiset. Kotiruoka on tietysti parasta, mutta silloin tällöin voi mennä sieltä mistä aita on matalin.

  Tämä on sinulle äiti, joka koit epäonnistuneesi kun et saanutkaan lasta nukkumaan omaan sänkyyn. Lopulta lapsi nukahti viereen, ehkä tissin tai tuttipullon kautta. Olet saanut paljon neuvoja, kuinka lapsen olisi paras oppia pienestä pitäen omassa sängyssä. Olet myös yrittänyt noudattaa unikouluja, mutta aina ei jaksa.
  Mutta mikä olisikaan ihanampaa, kuin nukahtaa pienen tuhisevan ihmeen viereen. Kyllä se lapsi vielä sinne omaankin sänkyyn joskus nukahtaa.

  Tämä on sinulle äiti, jonka lapsi ei nukahtanut edes viereen. Valvoit jälleen yhden yön ja mietit, loppuuko tämä ikinä? Kyllä se loppuu. Jaksa vielä.
  Tämä on sinulle äiti, jonka lapsi heittäytyi kesken kauppareissun laittalle huutamaan. Olit häpeissäsi ja mietit, että kenenkään muun lapsi ei varmasti kätttäydy näin huonosti. Kyllä ne muutkin lapset, älä huoli.

  Tämä on myös sinulle äiti, jonka teini kirosi sinut tänään. Olet kuulemma maailman tyhmin äiti, ja kaikki muut saavat tehdä kaikkea hauskaa. Ehkä hetken mietit oletko sittenkin niin tyhmä, mitä sait juuri kuulla? Et ole. Teet täydellistä ja todella rankkaa työtä. Nostan todellakin hattua sinulle, kun joudut jo miettimään missähän se teini luuraa ja koska tulee kotiin. Huoli on varmasti suuri ja läsnä. Meillä onneksi vasta opetellaan kävelyä, ja tiedän aina missä poikani on.

  Maailman arvokkain työ

  Äitiys on todellakin maailman arvokkain työ. Laitat lapsen edun aina oman edelle, kaikessa mennään aina lapsi edellä. Pienenä mietit hänen päivärytmin mukaan omat aikataulut. Hänen kasvaessaan mietit hänen harrastuksiin kuskaamiset sekä rahoittamiset, ja tarvittaessa tingit omista menoista.

  Rakastat lastasi täysillä ja ehdoitta. Olet epäitsekäs ja mietit aina lapsesi parasta. Ja tiedätkö mitä? Voit luottaa siihen, että sinä kyllä tiedät mikä on parasta juuri sinun lapsellesi. Nykypäivänä netistä ja keskustelupalstoilta saa lukea jos jonkinlaisia ohjeita, mutta loppupeleissä sinä tiedät mikä teille toimii.

  Minun äiti

  Nyt äitienpäivän kynnyksellä, haluan kiittää myös omaa äitiäni. Olemme päivittäin tekemisissä, soittelemme ja viestittelemme. Nyt ollaan suunniteltu kesälle reissua yhdessä Jasun kanssa. Minun äitini on myös paras ystäväni. Saan aina luottaa häneen, ja hän on aina täällä minua varten.

  Olen myös hänelle sanonut, että jos olen äitinä edes puolet siitä mitä hän on äitinä, voin sanoa onnistuneeni. Hän on aina laittanut meidät lapset etusijalle, ja kasvattanut hyvin. Ollut myös rajoja (joita tietenkin teininä kirosin) ja hyvin paljon rakkautta.

  Sinulle äiti

  Tänäpäivänä olen hyvin kiitollinen kaikesta, mitä äitini on eteeni tehnyt. Myös niistä tiukoista rajoista, joista luultavasti ainakin osa tulee myös näkymään meillä kun poika kasvaa.

  Ei varmasti ole ollut helppoa olla minun äiti, varsinkaan kun olin teini. Silti et ikinä selkää kääntänyt, olit aina siinä. Kiitos äiti.

  Nauti päivästäsi

  Ihanaa äitienpäivää juuri sinulle äiti! Nauti päivästäsi, toivottavasti se on täynnä rakkautta, haleja ja suukkoja. Ehkä saat aamupalan sänkyyn, ehkä saat lapsen itsetekemän kortin. Materiaa tärkeämpää on kuitenkin se rakkaus mitä saamme antaa lapsillemme, ja saamme lapsiltamme.

  Nyt ei tarvitse miettiä herkuista tulevia kaloreita, ei siivouksia, ei pyykinpesua. Nyt saat nauttia tästä päivästä, ja kaupan valmiskakkukin on täysin ok.

  Muista että sinä olet super!

   

   

  Vastaa