• Koska lapsi päiväkotiin?

  Täytyisi alkaa sitäkin asiaa miettimään. Niin ihanaa kun on ollut olla kotona lapsen kanssa, ja olisi ihanaa olla vielä pidempäänkin. Mutta aika miettiä: koska lapsi päiväkotiin?

  Lapsi päiväkotiin

  Töihin paluu

  Käytiin Jasun kanssa työpaikalla sopimassa töihin paluusta. Tällä hetkellä oli sovittu, että olen hoitovapaalla elokuun loppuun. Nyt sovittiin, että marraskuun puolivälissä palaan. On siihen onneksi vielä puoli vuotta mutta silti tuntuu, että se on ihan kohta. Onneksi saadaan vielä koko kesä (ja pitkälle syksyä) nauttia yhdessäolosta.

  Lapsen hoitoon laitto

  Haemme Jasulle päiväkotipaikkaa tammikuulle. Silloin Jasu on kuukautta vaille kaksivuotias. Tuntuisi hurjalta laittaa Jasu nyt, kun hän ei kävele eikä puhu. Ja muutenkin on kovin takertuvainen ja hellyyden kipeä. Olemme siitä onnellisessa asemassa, että pystymme Jasua pitämään kotona näin kauan.

  Päätös päiväkodista oli aika helppo. Vähän mietittiin myös perhepäivähoitoa, mutta tulimme päiväkoti tulokseen kun haluamme Jasun löytävän sieltä kavereita, jotka sitten menisivät samaan kouluun aikanaan. Olisihan perhepäivähoitoon voinut alussa mennä, mutta sitten olisi kuitenkin siirryttävä myöhemmin päiväkotiin, enkä montaa kertaa halua lapselle stressiä uudesta aiheuttaa.

  Hirvittää jo nyt (vaikka päiväkodin alkuun on kahdeksan kuukautta) jättää Jasu hoitoon. Ja sitä äidin ja luultavasti myös lapsen itkun määrää.
  Toki voi olla, että Jasu jääkin jo tosi reippaasti hoitoon! Ja toivottavasti niin olisikin.

  Mikä päiväkoti olisi hyvä?

  Voi hyvin olla, ettemme voi Jasun päiväkoti paikkaa päättää. Mutta toiveita saamme kuitenkin antaa. Olemme pohtineet muutaman lähi päiväkodin, joista paikkaa haemme. Haluaisin tietysti uskoa, että kaikissa päiväkodeissa on yhtä hyvä hoito. Olen kuitenkin itse aikanaan ollut päiväkodissa työharjoittelussa ja todennut, että näin ei ole. En haluaisi omaa lasta kohdeltavan niin kuin siellä muutama hoitaja lapsia kohteli.
  Mieluiten haluaisin lapsen sellaiseen päiväkotiin, josta tiedän jollain olleen hyviä kokemuksia. Meininki voi olla eri, kun vanhemmat ulko-ovesta lähtevät.

  Päiväkodista on itselleni jääneet todella hyvät muistot, ja moni kaveri sieltä siirtyikin samaan kouluun. Tämän saman kokemuksen haluaisin myös Jasulle.

  Millaisia kokemuksia teillä on päiväkodista? Ja minkä ikäisenä teillä laitettiin lapsi päiväkotiin? Oliko aika juuri hyvä, vai olisitko toivonut myöhempää aloitusta?

  Vastaa