• You are currently viewing Kun positiivisuus menee överiksi

  Kun positiivisuus menee överiksi

  Kun positiivisuus menee överiksi

  Kyllä se siitä! Ajattele positiivisesti! Älä murehdi! Toksisen positiivisuuden esimerkkilauseita❤

  Toksinen positiviisuus, mitä se oikein on? Toksinen positiivisuus-termi kuvaa ajattelutapaa, jossa kaikki ajatellaan ainoastaan positiivisuuden kautta. Good vibes only rokkaa eikä ikävistä tuntemuksista puhuta ollenkaan – ne eivät yksinkertaisesti ole sallittuja.  Tämä ei kuitenkaan ole ainakaan pitkällä tähtäimellä kenellekään hyväksi – ei sinulle itsellesi, eikä myöskään ihmisille sinun ympärilläsi. Toksisesti positiivinen ihminen ei anna itsensä tuntea, tai hän ei ainakaan suostu ilmaisemaan muita kuin positiivisia tunteita. Toksisesti positiivinen ihminen tyypillisesti myös vähättelee muiden negatiivisia tuntemuksia, pyrkien joko ohittamaan ne tai kääntämään ne positiivisiksi.

  Jos ajattelet myönteisesti joka päivä, teet lujasti töitä, pyrit olemaan paras versio itsestäsi, ympäröit itsesi inspiroivilla ihmisillä, etkä ikinä anna periksi, niin ei ole mitään rajoja sille, miten perusteellisesti voit palaa loppuun.”

  -Svend Brinkmanin

  Pssst! Lue myös: Joko saa ostaa tuttinauhan?

  Jokainen meistä kohtaa elämässään haasteita sekä ikäviä tunteita, ja niiden on sallittua näkyä suruna tai vaikka kiukkuna.

  Et voi olla aina paras versio itsestäsi, joskus on annettava periksi ja todettava, ettei jaksa, tai että nyt harmittaa ihan helvetisti. Äitinä pidän ihan hurjan tärkeänä sitä, että meidän perheessämme kaikki tunteet saavat näkyä – ja haluan opettaa lapseni kohtaamaan ne tunteet. Mitä se opettaa lapselle tai lapsille, jos mikään negatiivinen ei koskaa saa näkyä tai kuulua? Jos kaikki on aina parasta ja ihanaa? Hammasta purren ohitetaan negatiiviset tunteet, hukuttamalla ne myrkyllisen positiivisuuden alle?

  Tervetuloa terapia, sanon minä. Uskon vahvasti, että toksisen positiivisuuden keskiössä kasvaneet lapset eivät osaa käsitellä tunteita järkevällä tavalla. Edelleen: jokainen meistä kohtaa elämässään haasteita, miten lapsi oppii käsittelemään ikäviä tunteita, jos hän ei koskaan saa siihen mallia? Ei mitenkään! Yltiömäinen negatiivisuuskaan ei toki ole mitenkään tavoiteltavaa. Sen pyörteessä itsekin joskus olleena voin kertoa, että sekin on raskasta ja levittää aikamoisen määrän pahaa oloa ympärille. Överinegatiivisuus ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto sille, jos et halua harjoittaa toksista positiivisuutta.  Voit silti omata positiivisen elämänasenteen. Positiivinen elämänasenne auttaa parhaimmillaan kohtaamaan haasteita ja ottamaan riskejä. On yhtä tärkeää nähdä asioiden myönteiset ja valoisat puolet, kuin myös nurjat, synkät ja ikävätkin.

  Mikään tunne ei ole parempi tai huonompi kuin toinen. Ihmisyyteen kuuluvat kaikki tunteet. Jostain syystä minusta tuntuu, että nyt koronavuoden aikana toksinen positiivisuus on nostanut päätään entisestään – ja se huolettaa minua ihan valtavan paljon. Aiheesta lisää esimerkiksi täällä.

  Oletko törmännyt samaan?

   

   

   

  Vastaa